Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

śnieg na poddaszu ,co robić???

robertouno

Recommended Posts

Domyślnie Nieszczelny dach co zrobić???

Witam,

W styczniu chciałem ocieplać poddasze płyta K-G ale po ostatnich opadach pojechałem na budowę i szczerze mówiąc szczęka mi opadla,

W łazieńce w pokojach i korytarzy PEŁNO ŚNIEGU warstwa około 30cm, wszędzie tam są zainstalowane okna dachowe i widać śnieg między deską a dachówką.

Poradzcie co zrobić ,jak uszczelnić dach, chyba etap montażu płyt przesunę , dodam tylko ze dach jest już dwa lata i w ubiegłym roku nie było takiego przypadku,

czy jest to normalne zjawisko???

pozdrawiam,

Domyślnie Nieszczelny dach co zrobić???

Witam,

W styczniu chciałem ocieplać poddasze płyta K-G ale po ostatnich opadach pojechałem na budowę i szczerze mówiąc szczęka mi opadla,

W łazieńce w pokojach i korytarzy PEŁNO ŚNIEGU warstwa około 30cm, wszędzie tam są zainstalowane okna dachowe i widać śnieg między deską a dachówką.

Poradzcie co zrobić ,jak uszczelnić dach, chyba etap montażu płyt przesunę , dodam tylko ze dach jest już dwa lata i w ubiegłym roku nie było takiego przypadku,

czy jest to normalne zjawisko???

pozdrawiam,

Hej!Do każdego okna dachowego zakupić można specjalny kołnierz ocieplający{przeciwko tzw.zjawisku kondensacji pary wodnej}oraz koniecznie kołnierz uszczelniający,w formacie okna,w specjalnym kroju z membrany.Taki fartuch,to dziś już standart.Pozdrawiam