robertouno 05.12.2010 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Domyślnie Nieszczelny dach co zrobić??? Witam, W styczniu chciałem ocieplać poddasze płyta K-G ale po ostatnich opadach pojechałem na budowę i szczerze mówiąc szczęka mi opadla, W łazieńce w pokojach i korytarzy PEŁNO ŚNIEGU warstwa około 30cm, wszędzie tam są zainstalowane okna dachowe i widać śnieg między deską a dachówką. Poradzcie co zrobić ,jak uszczelnić dach, chyba etap montażu płyt przesunę , dodam tylko ze dach jest już dwa lata i w ubiegłym roku nie było takiego przypadku, czy jest to normalne zjawisko??? pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 06.12.2010 00:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Zjawisko normalne natomiast nie jest normalne, że możesz widzieć ten śnieg. Masz źle obrobione okna połaciowe! Brakuje kołnierza z folii i warstwy izolacji cieplnej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aslom1 06.12.2010 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Domyślnie Nieszczelny dach co zrobić??? Witam, W styczniu chciałem ocieplać poddasze płyta K-G ale po ostatnich opadach pojechałem na budowę i szczerze mówiąc szczęka mi opadla, W łazieńce w pokojach i korytarzy PEŁNO ŚNIEGU warstwa około 30cm, wszędzie tam są zainstalowane okna dachowe i widać śnieg między deską a dachówką. Poradzcie co zrobić ,jak uszczelnić dach, chyba etap montażu płyt przesunę , dodam tylko ze dach jest już dwa lata i w ubiegłym roku nie było takiego przypadku, czy jest to normalne zjawisko??? pozdrawiam, Hej!Do każdego okna dachowego zakupić można specjalny kołnierz ocieplający{przeciwko tzw.zjawisku kondensacji pary wodnej}oraz koniecznie kołnierz uszczelniający,w formacie okna,w specjalnym kroju z membrany.Taki fartuch,to dziś już standart.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 07.12.2010 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 Trzeba zdjąć dachówkę naokoło okna i obróbkę .Kołnierze można zrobić z membrany . Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts