Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Naprawa/wymiana posadzki samopoziomujacej

Gość dizee

Recommended Posts

Gość dizee
Sluchajcie czy po zdjeciu paneli posadzki samopoziomujace daja maja jakis zapach bo ja po zdjeciu swoich paneli zawsze mam taki sam chemiczny intensywny zapach z mojej wylewki MAPEI Planolit 315.Zastanawiam sie czy to normalne?Musialem wietrzyc teraz pokoj przez 2 dni ,i teraz juz tak nie smierdzi..

• Odpowiedzi 45
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość dizee
Zbigniewa ten Atlas to nie ma nic wspolnego z posadzka samopoziomujaca.Robilem ta posadzke zgodnie z opisem producenta i byla tak gesta ze trzeba bylo ja rozprowadzac .Nie wiem co z tego wyjdzie zobaczymy.

Gość dizee
Zbigniew100 jakie narzedzia miec najlepiej do tego wyrownywania,zeby to najlepiej wyrownac?Przykrywac ta mase wyrownujaca folia pozniej?Mam takie mieszkanie ze wszystko wysycha bardzo szybko , nie wiem czemu ale tak jest.

Gość dizee
Dzisiaj juz nic nie bede robil bo jest za pozno,nie bede halasowal.Jutro jak wyschnie to zobacze poziomica jak wyglada ten poziom.Jak bedzie zle to wyrownam na plytach .Po prostu ciezko jest to wyrownac uzywajac samej pacy , kileni i poziomicy.Sama posadzke samopoziomujaca jest ciezko dobrze rozprowadzic .Jeszcze myslalem zeby na te wszystkie nierownosci wylac na calosci jeszcze jedna samopoziomujaca posadzke MAPEI Ultraplan od 1 do 10mm ale dam sobie chyba spokoj.Zbigniew 100 ten Atlas ktory mi poleciles jest za gesty na posadzke samopoziomujaca ,bardzo ciezko sie go rozprowadza.Samopoziomujaca powinna byc rzadka zeby ja fajnie rozprowadzic.

• 1 month później...
Gość dizee
Zbigniew100 sluchaj a czy da sie zrobic nowa wylewke ,czesciami ?Gdybym np.zerwal ta stara popekana i ukladal nowa wylewke met po metrze ,przy pomocy jakiejs listwy ktory wyznaczalaby poziom i bylaby zalewana.Wtedy sciagal bym nadmiar betonu przeciagajac paca po listwach ?Czy jest to mozliwe do zrobienia ?Mysle ze wtedy wyszlo by lepiej niz jest teraz.

Zbigniew100 sluchaj a czy da sie zrobic nowa wylewke ,czesciami ?Gdybym np.zerwal ta stara popekana i ukladal nowa wylewke met po metrze ,przy pomocy jakiejs listwy ktory wyznaczalaby poziom i bylaby zalewana.Wtedy sciagal bym nadmiar betonu przeciagajac paca po listwach ?Czy jest to mozliwe do zrobienia ?Mysle ze wtedy wyszlo by lepiej niz jest teraz.

o człowieku - jeszcze z tym się babrasz?!

Babram sie jeszcze bo nie mam czasu skonczyc, zawsze cos!!

O , jeszcze nie ma paneli.

Robienie wylewki fragmentami spowoduje, że będziesz miał oddzielne fragmenty, czyli to co jest teraz.

Szczerze mówiąc to nie rozumiem jakie masz problemy.

Panele to podłoga pływająca , czyli nie związana z posadzką. To ,że są spękanie nie przeszkadza. Ważne aby było równo i poziomo. Nie ma potrzeby robić nowej wylewki .

Gość dizee
No tak ,spekania mi nie przeszkadzaja ale po tym wyrównaniu ,które sam zrobiłem to tez równo nie będzie .Nie wiem wlaśnie czy bedzie lepiej czy gorzej niż było,Na ta posadzke ida najpierw plyty takie 5mm wyrownujace z Barlinka ,a potem dopiero panele.Czyli mam jeszcze 5 mm zapasu do wyrownania poziomu do poziomu podlogi w przedpokoju i kuchni.Dlatego mam pytanie czy mozna by jeszcze raz wyrownac ta posadzke jakas wylewka sampoziomujaca do 5mm zeby zniwelowac te wszystkie nierownosci?Czy taka cieniutka wylewka jest prosztsza do zrobienia?Bo na pewno nie poszlonu na nia tyle materialu co na tamta.