Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Inż. Święty Mikołaj był na forum!!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 112
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ach Mikołaj łaskawy w tym roku dla moich bliskich:

Synusiowi dał dużżżżoooo słodyczy i kilka drobnych zabawek, coś lepszego szykuje pod choinkę :)

A dla męża Mikołaj ma śliczną Mikołajkę :p ale to dopiero wieczorem....

A ja też byłam grzeczna - czy Mikołaj to doceni?

A Ty Pisarczyku machnij coś większego, coby na przyszły rok ludziska mieli książkę do włożenia pod choinkę. Pióro masz - Mikołaj Ci to mówi!

Książkę, książkę... kuchars... tą... budowlaną chyba! "Jak Jarek.P wraz z Kuną dom w lesie budowali" drukiem wydam. Tylko skończyć najpierw muszę. A jakoś kiedy nie ma.

J.

Czy dużo czasu spędzam, tak, chyba nawet za dużo, choć mało piszę, więcej czytam i przyswajam wiedzę, szukam, jakich błędów możemy uniknąć w Naszym domku, a że mąż za dużo czasu nie ma, bo biedny chłopina w pracy nie ma jak, a później jeszcze drugi etat ciągnie remontując w domku, to ja się uczę, o budowlanym fachu, a co!

No i jeszcze dlaczego niemodna? otóż zawsze jakoś tak miałam, że wolałam się ubrać wygodnie, nie zwracając do końca uwagi w co... i tak mi już jakoś zostało :)

Drodzy, jeszcze worek pełny. Wszystkie Forumowe Dziateczki które się wpisały powyżej proszę o adres do pomocnika, czyli Redakcji (jako prywatną wiadomość).

A teraz kolejne zadanie na prezent. Napisz no, jak Ty się sprawujesz na tym forum. A dobrze? A co tu robisz? A jak Cię piszą? A skąd taki nick się wziął? A dużo czasu tu spędzasz?

Piszcie Dziatki, a ja sięgam do worka...

Dzięki, mój ty Święty, że jesteś! Bo musimy wszyscy wierzyć, że się nam powiedzie i zbudujemy swoje marzenia.

Na forum otrzymałem wiele pożytecznych i praktycznych informacji, znalazłem ekipę dziki innemu forumowiczowi, a ponieważ właśnie zakończyłem papierowe przygotowania do budowy; mogę dzięki Waszemu forum podzielić się swoją zdobytą dotychczas wiedzą - z której ( nieskromnie myślę ) kilka osób przygotowujących się do budowy skorzystało. O wielu rzeczach dowiedzieliśmy się z łam "Muratora", który regularnie czytamy polecam czytanie i wymianę poglądów, bo nic nie wzbogaca tak, jak rozmowa z innym budującym. Na forum jestem przynajmniej raz w tygodniu, aczkolwiek jestem tu od niedawna. Skąd taki nick się wziął? Moja mama tak do mnie mówi.

Pozdrawiam wszystkich budujących marzenia

Worek jest już pusty (niestety) - ale proszę piszcie dalej, bo z Waszych wpisów i obecności cieszy się i Mikołaj, i inni na Forum

a jakąż to radością jest dla nałogowców odmiana pewna w osobie świetego !! a i chyba życzenia mikołaj spełnia jak obiecuje i odwilż nad rybnikiem sie szykuje !! budowlańcy z pola bitwy donoszą ze snieg ze stropu sciagniety i z pod folii zbrojenie sie wyłania !! jak Bóg da za prośbą tegoż oto świętego dni cieplejszych kilka jutro beton wylejem i temat budowy na zime zamkniem :)

Nie szkodzi, że worek pusty - jak serce pełne, to i pusty worek nie przeszkadza. :D

Mikołaju kochany, wszystkiego najlepszego dla Ciebie w dniu Twoich imienin, samych grzecznych dookoła i samych radosnych dni!

Mój nick to od mojego gospodarstwa, ale nie mogę powiedzieć, Redakcja i sprytni i tak wiedzą... ;)

Portrety Twoje, najmilszy nasz święty, już wszędzie rozwieszam, nawet na zasłonach Cię mam! :eek:

Ściskam i pozdrawiam jak najserdeczniej Mikołaja i pomocną Redakcję! http://www.cosgan.de/images/smilie/liebe/h053.gif

mój dzień zaczął się jak zwykle niedoczasem. Miałm rześka o 6 stac w korkach a wstałam średnio rześka o 7.30.

o 7.35 na drogę oddaloną od wezgłowia mojego łoża wjechała kopara i kamazik piachu. Gaz robią. Młotami kują, koparamy wyją i strasznie przy tym klną.

Nie ma to jak dobrze rozpoczęty budowlany dzień!

aha i poraz pierwszy odpaliłam kominek od gazety! Także bardzo udany dzień;)