jamles 10.11.2013 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 ..hm, wracając do Twojego grujecznika, dochodzę do wniosku, że mój posadziłam za blisko ogrodzenia, jest to część, gdzie przesuwa się brama. A widzę, że ma spore gałęzie i dość nisko się rozkrzewia. Muszę pomyśleć, co z nim zrobić - przesadzić, czy podkrzesać? Ale wtedy może stracić formę? przesadzić, mój ma pokrój wymuszony, kiedyś sarna go staranowała i złamała oryginalny przewodnik i teraz jest formowany przy pomocy bambus, ma teraz prawie 3m wysokości i średnicy ponad 4m i też jest przycinany, dolne pędy latem płożą się po ziemi i też trzeba je ciąć. Mój ma 7 lat i teraz jest trzeci raz przesadzony i teraz ma przyciętą koronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 10.11.2013 15:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 Jamlesik - pomidorki to i na tarasie w doniczkach można. Wiem, miałem w tym roku, ale też do bani, wsadziłem najgorsze flane do byle jakiej ziemi, na spód dałem trochę obornika i jak się do niego dokopały to wyglądały jak u Arniki w ub. roku. W doniczki też bym musiał zainwestować, bo teraz miałem w czarnych szkółkarskich, ozdobą to one nie były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 13.11.2013 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 cd remontu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 13.11.2013 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 No pięknie. Aż szkoda, że nie wklejasz zdjęć poglądowych przed-po... zmartwiłeś mnie tym grujecznikiem, idealnie pasował do tego miejsca przed domem.. i gdzie ja go teraz posadzę bidoka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 13.11.2013 16:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 No pięknie. Aż szkoda, że nie wklejasz zdjęć poglądowych przed-po... jak przejżysz wstecz to pewnie będzie ..... przed a grujecznika zostaw i ...... tnij, jak będzie szpetny to utniesz przy ziemi i do ........ kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 13.11.2013 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 remontuja [ATTACH=CONFIG]222697[/ATTACH] dobry wieczor takie kosteczki to sie wciska w ziemie i tyle ? czy na jakiejs podmurowce ? a w ogole to najpierw kosteczki czy uformowane grzadki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 13.11.2013 16:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 dobry wieczor takie kosteczki to sie wciska w ziemie i tyle ? czy na jakiejs podmurowce ? a w ogole to najpierw kosteczki czy uformowane grzadki ? pod kostką granitową jest mini-fundament szerokości 10cm na głębokość 35-40cm( tak na oko) to co jest przed remontowaną rabatą poborówkową to jest porfir i te kamienie układane są na suchej zaprawie, też wybrane na ponad 30cm po to by ograniczyć przerastanie trawy i chwastów. Niestety to jest gorsze rozwiązanie, teraz wożąc ziemię taczką udało mi się wyrwać kilka kamieni co widać na zdjęciu, chociaż gdyby nie remont to pewnie by się nić nie stało. Ta łezka trawnika pewnie też zniknie i będą jakieś byliny, bo koszenie trawy w takim kąciku to jest trochę kłopotliwe. Muszą być byliny, bo z dach zjeżdża śnieg i krzewy nie dałyby rady. Najpierw kosteczki a potem rabaty, ale pewnie da się na odwrót tylko trzeba uważać żeby roślin nie poniszczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 13.11.2013 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 hmm...to sporotzn 40 cm to juz calkiem gleboko, bo myslalam ze w gruncie jest max tyle co bok kostkia w zimie nie wysadza tego do gory jak grunt przemarznie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 13.11.2013 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 a w zimie nie wysadza tego do gory jak grunt przemarznie ? dlatego tak głęboko aaa i między tymi kostkami będzie ścieżka granitowa, narazie jest dziura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 13.11.2013 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Lesiu o pomidorach odpisalam u siebie:) Zerknelam na pierwsze strony Twojej galerii, bo tam duzo zdjec i szczena zostala na podlodze:jawdrop::jawdrop: U mnie obraz nedzy i rozpaczy i predko sie to nie zmieni, to chociaz u Ciebie oko naciesze:) Na otarcie lez 2 borowki posadzilam latem i jakiegos krzaczora klujacego, moze chociaz tego moje bydle nie osika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 14.11.2013 06:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Lesiu o pomidorach odpisalam u siebie:) Czytałem Zerknelam na pierwsze strony Twojej galerii, bo tam duzo zdjec i szczena zostala na podlodze:jawdrop::jawdrop: już gdzieś napisałem .... telewizja kłamie U mnie obraz nedzy i rozpaczy i predko sie to nie zmieni, to chociaz u Ciebie oko naciesze:) zmieni sie, zobaczysz ..... kiedyś Na otarcie lez 2 borowki posadzilam latem i jakiegos krzaczora klujacego, moze chociaz tego moje bydle nie osika dobrze, że dwie i pilnuj żeby gleba była kwaśna nawet bardzo bydle do szkoły sikania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 15.11.2013 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 dobrze, że dwie i pilnuj żeby gleba była kwaśna nawet bardzo bydle do szkoły sikania Przed posadzeniem wsypalam ziemi z wora:yes: A bydle juz za stare na nauke;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 15.11.2013 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 Pampers? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 19.11.2013 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Pampers? Taaaa... A kto mu go bedzie zmienial? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 22.11.2013 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 Tych rh i pierisów to ja Ci Lesiu zazdroszczę bardzo, bo piekne są - ale zazdroszczę pozytywnie tfu...tfu...tfu... żeby nie zapeszyć!!!! Kostka bardzo mi się podoba, marzą mi się takie obrzeża rabat już od samego początku mieszkania tutaj ciągle jednak brak kasy zwycięża nad marzeniami i to jest do doopy!!!No i musze powiedzieć że ten grujecznik mnie bardzo zainteresował .... A jak zrobić bardzo kwaśną glebę pod borówkami, podpowiesz coś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 23.11.2013 01:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 A jak zrobić bardzo kwaśną glebę pod borówkami, podpowiesz coś?? trzeba kupić kwaśny tor ( 3,5-4,5pH) albo skoro mieszkasz w lesie przytachać ściółkę z pod sosen, dębów, buków, albo wygrabić liście z pod tych drzew ..... z sosen to lepiej igły to wszystko wymieszać z wcześniej kupionym torfem i sosnową korą ... kupioną albo prosto z lasu, trociny z rżnięcia .... desek też się nadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 23.11.2013 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 Phi.. desek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 23.11.2013 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 Jamles, za półtorej godziny już wszyscy będą śpiewać 100 LAT... tłoczno od gości będzie. Pozwól, że już teraz złożę życzenia: zdrowia, szczęścia, powodzenia, spełnienia marzeń, uśmiechu, sukcesów, ciepła i miłości http://sklep.amare.pl/files/blackjohniewalker16%5B1%5D.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 23.11.2013 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2013 Jamles, za półtorej godziny już wszyscy będą śpiewać 100 LAT... dziękuję ....... za godzinę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 24.11.2013 00:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 Wszystkiego Dobrego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts