DPS 03.08.2011 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Ano własnie... Zaraz też idę zobaczyć, co u moich, jeszcze dzisiaj nie byłam. gruszkowe u mnie na razie całe. Takie żółte gruszkowe masz? Verunia - a podeślij no parę tych nasionek w kopertce, też byśmy zdrowe w przyszłym roku mieli! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 03.08.2011 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Biorąc pod uwagę ogrom negatywnych emocji związanych z uprawą pomidorów dochodzę do wniosku, że wolę kupić na straganie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 03.08.2011 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 ale jednak nie ma to jak pachnące wygrzane słońcem z krzaczka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 03.08.2011 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Biorąc pod uwagę ogrom negatywnych emocji związanych z uprawą pomidorów dochodzę do wniosku, że wolę kupić na straganie ... jakby wszyscy tak myśleli to na straganie można by kupić tylko ....... stragan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 03.08.2011 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 No coś w tym jest ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 04.08.2011 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Buuu... padli.... Idę dzisiaj oberwać owoce, przynajmniej te, które jeszcze nie mają oznak porażenia, może dojrzeją w skrzynce. Buuuu!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 04.08.2011 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Depesia, łączę się w ...... BULU (za klasykiem Chefem ) myślę, że raczej nie dojrzeją, ja co dzień jakiegoś oberwanego wyrzucam, dojrzewają tylko z nieporażonych krzaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 04.08.2011 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Zobaczę... Buuuu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 04.08.2011 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 ale jednak nie ma to jak pachnące wygrzane słońcem z krzaczka:) nooo, wlasnie ciamkam jednego z mamowej dzialki, pysznosci z żuław. mama ma posadzone w takiej malutkiej szklarence i na szczescie wszystkie krzaczki zdrowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 04.08.2011 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Jamlesik i Depsia - szczere współczucia z powodu tych pomidorów choćby ze względu na pracę, jaką włożyliście, naprawdę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 04.08.2011 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Dziękuję, kochana, pojęcia nie masz, jak mi szkoda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
verunia 04.08.2011 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Ano własnie... Zaraz też idę zobaczyć, co u moich, jeszcze dzisiaj nie byłam. gruszkowe u mnie na razie całe. Takie żółte gruszkowe masz? Verunia - a podeślij no parę tych nasionek w kopertce, też byśmy zdrowe w przyszłym roku mieli! Mogę podesłać, tylko adres na priva wyślij. Te pierwsze nasionka zostały nam w spadku po tesciu, gdzieś w szufladzie przeleżały i je wysiłem bez specjalnej nadziei , ze cos z tego bedzie atu proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 04.08.2011 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Lesiu, DPS-ia ja też współczuwam okrutnie tyle pracy, nadziei i szlag trafił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 05.08.2011 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 (edytowane) Też współczuję. Chyba dlatego właśnie się za warzywka nie biorę, jakoś łatwiej utrzymać rośliny ozdobne, bo te tylko mają "wyglądać"... Edytowane 5 Sierpnia 2011 przez sure Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 05.08.2011 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 No właśnie Surku, dokładnie tak!! Co ja mam dzisiaj robić ...?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 05.08.2011 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 ja zazdroszcze pomidorków nawet z przygodami. w moich okolicach troche sie boje za to złapać. pytanie czy te ze straganu nie są równie 'ciężkie' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 05.08.2011 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 ..... pytanie czy te ze straganu nie są równie 'ciężkie' chyba wyżej już pisałem, średnio co 7-10 oprysk zapobiegawczo, jeżeli wystąpi "atak" jakichkolwiek grzybów to nawet co 4-7 dni. Uprawa pomidora trwa plus minus sto dni. Opryski robi się jakieś 2 tygodnie po wysadzeniu. Zbiór odbywa się mechanicznie, więc wszystkie grona muszą równocześnie dojrzeć. Pomocna jest chemia i w małych plantacjach podobno denaturat, szczególnie we wczesnowiosennych uprawach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 05.08.2011 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 ja nie o chemii z oprysków tylko o tej z gleby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 05.08.2011 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Buuu... moje mipodorki też szlag trafił. Wszystkie oprócz koktajlowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 05.08.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 znaczy trzeba iść w koktajlowe:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts