jamles 02.03.2012 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 jamles co ty za miksturą oleistą będziesz krzaczory psikał? buki, sosny, klony, kosodrzewiny już popsikane, na resztę oleju zabrakło, trzeba dokupić Depesia na jadalnym to se frytki usmaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.03.2012 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 A ja jadalnym właśnie na mszyce pryskałam i bardzo dobrze było, o! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 03.03.2012 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Ja tam jeszcze nic nie olejowałam w ogrodzie. Bo piszą, że jak temperatura gwałtownie spada, to zabieg jest mniej skuteczny: http://www.ho.haslo.pl/article.php?id=2652 A zapowiadają przymrozki... dziś chyba też był? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 03.03.2012 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Ja też nie, myślę, że jeszcze przymrozi, ale żeby nie za póżno było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 05.03.2012 06:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 A ja jadalnym właśnie na mszyce pryskałam i bardzo dobrze było, o! a ja parafinowym i mszyc prawie nie było, resztę czosnek załatwił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 05.03.2012 06:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Ja też nie, myślę, że jeszcze przymrozi, ale żeby nie za póżno było wg mnie to w tym tygodniu to jeszcze ok, następny tydzień podobno ma być deszczowo-śnieżny więc raczej nie, a później może być za ciepło i pszczoły mogą rozpocząć wędrówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 05.03.2012 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 I mosz słuszno racjo, karlusie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 05.03.2012 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Po co i jak się pryska i kiedy ( chyba teraz, skoro pryskałeś) tym olejem????????Nawet nie słyszałam o oleju... U mnie jak coś to decis sprawę załatwił.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 05.03.2012 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Na tej katastrofie byłeś czy rekreacyjnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 05.03.2012 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 dzięki karlusie ale to zwykłym parafinowym opryskiwałeś czy takim preparatem na bazie oleju parafinowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 05.03.2012 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 dzięki karlusie ale to zwykłym parafinowym opryskiwałeś czy takim preparatem na bazie oleju parafinowego? Paroil został ze starych zapasów można też kupić Promanal Arnika, środki olejowe są po to, żeby ograniczyć albo najlepiej wykluczyć Decis itp pryska się przełom lutego i marca coby z jajek szkodników nic nie wylazło W Zawierciu byłem służbowo, młode grali w WTK-u, wyniki jednak marne, chociaż mój zagrał bardzo fajnie, ale miał trochę pechowe losowanie i psinco z Mistrzostw Śląska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 05.03.2012 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Dostanie się następnym razem ... wiem, wiem, chciałby już, ale trudno! I tak jest Wielki!!!! Czy ja jeszcze mogę popsikać tym olejem czy już za późno??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 05.03.2012 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Czy ja jeszcze mogę popsikać tym olejem czy już za późno??? przecież piszę wyżej ..... MOŻESZ w temp. powyżej zera i nie w deszczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 05.03.2012 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 A to jest taki olej w spraju czy zwykły? I co mam psikać? Kuźwa pierwszy raz słyszałam o oleju.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 05.03.2012 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 (edytowane) Arnika Promanal lub Paroil to gotowy srodek, mozna kupic od razu jako spryskiwacz. pryskasz na iglaki i wszystkie rosliny z twardymi liscmi o ile sie nie myle to graby, buki itp plus owocowe. Jamles popraw mnie jak sie myle i ewentualnie dopisz jakie jeszcze.Wazne by pryskac wczesnie (do polowy marca) zanim zaczna sie wedrowkki ludow tj. pszczol, poniewaz preparat jest dla nich szkodliwy. Edytowane 5 Marca 2012 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 05.03.2012 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Czyli róże też...? Muszę zasuwać do ogrodniczego.... a jakie op kupić 250, litr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 06.03.2012 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Czyli róże też...? Muszę zasuwać do ogrodniczego.... a jakie op kupić 250, litr? róże też, a opakowanie to zależy ile masz do sikania pryska się 2% roztworem, czyli 100ml środka na 5l wody, leje się dość mocno, bo ma to spływać, więc trochę tego idzie, u mnie wystarczyło na 3 sosenki, 3 buczki, 2 klony, 3 kosodrzewiny, 4 jodełki i 2 magnolie, drzewka raczej małe. Sprawdź termin przydatności, najwyżej zostanie na przyszły rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 06.03.2012 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Kupiłam duże op... znaczy jakieś 250ml... czyli największe jakie mieli.... Będę psikać chyba w weekend, bo teraz jest mróz u nas... Czyli weekend ogrodowy się zapowiada... I radiski kupiłam i siedmiolatkę... ale nie mam bladego pojęcia co dalej się robi... Chyba w glebę wrzucę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 06.03.2012 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 a kto wie czym na wiosne zasilić hortensje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 06.03.2012 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 ja mam substrala nawoz do hortensji, ew. moze byc do iglakow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts