Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jamlesowe dookoła domu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

.... Chyba, że Ty masz inne zdanie, to uwierzę! :rolleyes:

ja tam ekspertem nie jestem, ale na chłopski rozum to chyba nocne mrozy nie mają znaczenia,

pryska się po to, żeby spłynęło i oblało zimujące szkodniki i jaja, coby się z nich nic nie wylęgło.

Wydaje mi się, że stosować jak pisze w instrukcji .... stosować w temp. powyżej 0 stopni

i przy pogodzie bezwietrznej i bezdeszczowej i o ile pamiętam w okresie od połowy lutego

do połowy marca, a to jest zima i ujemne nocne temp. są niemal pewne w tym okresie.

I teraz pytanie ile czasu od zabiegu nie może być ujemnej temperatury?

A i jedno ostrzeżenie ( o ile nie jest za późno) .... odmiany o srebrnych igłach mogą czasowo

zzielenieć. Patrząc na prognozy pogody to pryskać albo w piątek/ sobota w tym tygodniu lub

za tydzień w weekend.

Alunku

u mnie na pierwszej stronie pogaduch jest taki link do oprysków owocowych, co kiedy i czym - bardzo sensownie rozpisane - polecam

zajrzę :rolleyes:

Patrząc na prognozy pogody to pryskać albo w piątek/ sobota w tym tygodniu lub

za tydzień w weekend.

nastawiam się na zrobienie wszystkich oprysków w przyszłym tygodniu. Pytanie ile kupić oleju, aby starczyło na drzewo 60-letnie o olbrzymiej koronie:o

A u mnie jutro deszcz zapowiadają, za to przyszły tydzień ma być piękny. Lepiej, żeby się mylili, bo ja osobiście mam już dość zimna!!!!

u nas ponoc ma byc najladniejsza przyszla sroda a ja wzielam wolnehttp://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/k005.gif

..... Pytanie ile kupić oleju, aby starczyło na drzewo 60-letnie o olbrzymiej koronie:o

masz układy w straży pożarnej :rolleyes:

ograniczyłbym się do pnia i konarów do których sięgnie malorex

na pytanie dotyczące pogody to, czy ja jestem ...... Wicherek :rolleyes:;)

wszystkim zaglądającym Paniom z okazji Święta

http://www.goflowers.pl/wp-content/uploads/wpsc/product_images/15_tulipanow-2.jpg

po jednym oczywiście ;)

jakby zabrakło to jeszcze te :cool:

http://www.zdjecia.biz.pl/zdjecia/duze/roznokolorowych-bukiet-tulipanow.jpeg