jamles 10.05.2012 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 pomidory jeszcze na parapetach, chociaż kilka parapetów sie uwolniło Rasia a z pomidorami ....... pijesz Arnika też im polej tak po setce na dzień ...... tylko nie po liściach z sadzeniem to chyba do wtorku trzeba poczekać, poniedziałkowa noc jeszcze z przymrozkami ma być u Depesi jeszcze nawet z czwartku na piątek tylko +1 ma być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 10.05.2012 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Jamles... dałam im po kielichu dzisiaj Poczekam... wsadzę tak jak mówisz... Zastanawialiśmy się z mężem jaki to tunel dla nich zrobić... Booo ... jak przyszedł w sierpniu jeden deszcz.. to szlag trafił wszystkie pomidory w jedną noc.... A tak by może się co nie co uchowały.... tylko jak tu taki tunel skonstruować....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 10.05.2012 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 w sierpniu to już za duże na prowizorkichyba, że jeszcze teraz kupisz i postawisz foliokwsadź jakieś tyczki, paliki, bambusy i co jakieś 30parę cm przywiązuj,żeby się nie przewracałyja daję bambusy zaraz przy sadzeniu, później to się trochę korzenie uszkadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 10.05.2012 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Mam takie tyczki. Zaraz po posadzeniu je włożę do ziemi. A tunel zrobimy taki już nie prowizorką... jakiś z drutu zbrojonego... i na to folię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 10.05.2012 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 pomidory jeszcze na parapetach, chociaż kilka parapetów sie uwolniło Rasia a z pomidorami ....... pijesz Arnika też im polej tak po setce na dzień ...... tylko nie po liściach z sadzeniem to chyba do wtorku trzeba poczekać, poniedziałkowa noc jeszcze z przymrozkami ma być u Depesi jeszcze nawet z czwartku na piątek tylko +1 ma być Jasne, że piję, a co drugą kolejeczkę francom polewam, żeby się nie rozbestwiły zanadto;)... ale i tak im chyba nie jest źle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 10.05.2012 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Moje dzisiaj znowu na dwóe w skrzynkach wyjechały, ale nie sadzę, poczekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 11.05.2012 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 Lesiu dziękuję bardzo za roślinki aaaaaaaaaaaaaa powiedz czy mnie się zdaje że tam są również selery:jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 13.05.2012 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 naciowe net mi nie chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 13.05.2012 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 tak jakoś mnie się wydawało że selery i że naciowe bo niby seler ale nie do końca:rotfl: Lesiu a jakie one te pomidorki mam wiesz może:oops: na dwóch małych kubeczkach gruszki pisze ale reszta to nie mam pojęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 13.05.2012 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Selery...hm...przypomniała mi się taka scenkao wyższości mądrości pani z przedszkola nad matczyną.Przede mną w kolejce do kasy stoi matka z może czteroletnią córką.Mała podśpiewuje pod nosem: - pomidory i sedery, pomidory i sedery...Na to mama: - mówi się selery Patrysiu...seleryNa to córka: - pani w przedszkolu mówiła sedery, Ty się nie znasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 13.05.2012 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Tak wpadłam się przywitać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 14.05.2012 06:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Lesiu a jakie one te pomidorki mam wiesz może:oops: na dwóch małych kubeczkach gruszki pisze ale reszta to nie mam pojęcia też pisze, tylko się przyjżyj amisze, bawole?, 137:cool:, megagrona też chyba masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 14.05.2012 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 nie dość że głupia to jeszcze ślepa?? jak do dom wrócę to poczytam czy pisze;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 14.05.2012 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 nie dość że głupia to jeszcze ślepa?? czy Ty czasem siebie nie obrażasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 14.05.2012 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 ślepa jestem ewidentnie:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 14.05.2012 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 jednak się siebie nie obrażałam:rotfl: jednakowo ślepa jak i głupia:rotfl: mam amisze, 137 (cokolwiek to jest;) ), megagrona, gruszki i o ile dobrze przeczytałam to zebrę noooooooooooooooo i teraz jako że w uprawie pomidorów mam mizerną wprawę (no może poza zapylaniem pod folią to mnie weź powiedz w jakich odległościach od siebie te cuda posadzić no i co to jest to 137 i zebra;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 14.05.2012 15:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 137 (cokolwiek to jest;) ) ..... i o ile dobrze przeczytałam to zebrę już sam nie wiem czy numerów nie pokręciłem, napewno są to malinówki i zebra to taki paskowany jak to zebra, a ten 137 to chyba miał być 36, jedno jest pewne, że to pomidory muszę przejrzeć zapiski, bo chyba mi się coś pop.....ło:oops: a odległości to zależy na ile pędów będziesz prowadzić, jak na jeden to wystarczy co 60-70 cm, jak na dwa, trzy to co metr, megagronowi możesz trochę więcej miejsca zostawić, ale to dla mnie nowość więc sam nie wiem, posadzę około 120cm od innych, bo ponoć szeroko rośnie. Numery przy pomidorach to nadane przez chrzestną z FO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 14.05.2012 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 jak rany Lesiu co Ty do mnie jak to na ile pędów zawsze widziałam że idzie sobie badyl w górę jeden przy normalnych pomidorach:rotfl: było za dziadkiem łazić częściej do folii no tego megagrona to podglądałam że on jako drzewko;) malinówki http://www.cosgan.de/images/more/bigs/c029.gif ale wiesz w sumie przez Ciebie to małż patrzy na mnie z mordem w oczach po tym jak mu stwierdziałm niewinnie że na wiosnę malutką folijkę na pomidorki zrobimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 14.05.2012 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 żeby był jeden badyl to trzeba wilki usuwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 14.05.2012 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Lesiu oj bo jak ja Cię czymś ciężkim:mad: no weź mów jak do ludzia albo najlepiej jakąś metodą obrazkową co:mad: usiłuję coś doczytać o tych gronach pędach itp ale mi coś nie wychodzi:( dzisiaj wujek gugel nie chce współpracować a niestety nie mam już dziadka co by mi palcem pokazał co i jak:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts