Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jamlesowe dookoła domu

Recommended Posts

ja tez juz nie chce pomidorow, za duzo zabawy (choc moja mama uprawia w szklarence wiec moglaby mi co nieco podpowiedziec), ale za to wczoraj wygospodarowalismy miejsce 1,5x2 m na zielnik, bedzie pietruszka, szczypiorek, koperek i mieta :) miejsca nieduzo ale na nasze potrzeby wystarczy.

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

u mnie przede wszystkim bazylia oregano i estragon - najczęściej używane jako świeże zioła. no i pietruszka z lubczykiem bo ja lubię rosół :)

a Kruszka się uparła na marchewki, ogórki i rzodkiewke. kupiła sobie wesołe nasionka i co zrobić, trza kopać pod warzywnik.

Arnika, uśmiałam się po pachy!!!! Pozostanę przy krzaczorach i kwiatkach, rzodkiewce, koperku i ziółkach. Pomidory kupię na straganie - tak będzie taniej i przyjemniej :yes:

Moje rh jeszcze nie kwitną, ale u mnie chłodno!!!

Oj można TARcia.. można... Ja uwielbiam to z prądem i miętom....

Miałam sporo mięty, ale mi wyginęła w zeszłym roku.. teraz mam tylko melisę....

Trzeba więc sadzonek mięty poszukać... no i potrzebuję właśnie bazylię... Szukałam dzisiaj na targu ale nie mieli....

Ty się Braza ze mnie nie śmiej...

Pomidory trza sadzić...

Jamles każe, mąż każe, ciemierżycielka teściowa każe...

Nie ma to tamto... trza sadzić...

Po kupiłam dzisiaj jakieś flance/france... no i ja niby jak mam się wyznać na porze, (choć tak naprawdę wygląda obecnie jak źdźbło trawy...) że ten jest letni a ten zimowy.. paniusia mi wpierdzieliła do reklamówki wszystko naraz....

Po obiedzie.... będę musiała w tej czarnej brei się pobabrać....

No i z czego lejesz? No z czego?????????

ZE ŚMIECHU!!! :rotfl:

Ja cięłam krzoki, bo laski pisały ciąć, że tną... to i ja zaopatrzona nawet w dobry/dobre sekatory cięłam jak mi się uwidziało... skąd ja mam niby wiedzieć w drzewku owocowym.. sama nie wiem co ja mam..., jak ciąć.. no to ucięłam każdej gałązki po trochu co by innym nie było żal... no i tak obleciałam ogród...

O MATKO, NIE WYTRZYMAM, NO ZLEJĘ SIĘ, JAK NIC!!! :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Najlepsza jest trawa.. jak wezmę kosiarkę to ona sama zapitala, a ja ja tylko gonię... i nie ważne czy mam trawę, czy perz.. mam zielone, zielonym do góry, jak na razie to najładniejsze na mojej ulicy..

I tego się trzymajmy...

Ostatni akapit bardzo prawidłowy, wychodzę z tego samego założenia, nieważne co rośnie, byle skoszone było! :lol2:

Co do mięty - jak chcesz, to dawaj adresa na PW, jak będę plewić, to mogę skombinować parę sadzonek mięty dla Ciebie!

A moja melisa doszczętnie wymarzła w tym roku! :cry: :cry: :cry: