TAR 19.06.2012 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 brazka tu mozesz dokladnie poczytac jak obrywac kwiatkihttp://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=43&t=35632 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 19.06.2012 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Eeee, Wy to tylko o rh i takich tam różnych żurawkach, a o przerywaniu pietruszki i marchewki to nic! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 19.06.2012 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 mi na razie wzeszedl koperek i powolutku wschodzi pietruszka, na razie nie ma co przerywac, jak bedzie wieksza to wrzuce ci fote a ty mi powiesz gdzie poprzerywac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 19.06.2012 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 przerywanie jest dozwolone marchewkę to może już bym mógł, ale pietruszka mała jeszcze, a pory obsypujecie i liście obcinacie selery do góry podciągać, albo ziemię odgarniać z pomidorów wilki usuwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 19.06.2012 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 no wlasnie, mnie dziecko wrobilo w marchewke i rzodkiewke. wiem że sie przerywa bo pamietam jaka bylam zla na babcie że wyrywa warzywa zanim urosną ale jak dokladnie to nie mam bladego pojecia. ktoś mi łopatologicznie wyjaśni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 19.06.2012 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 wyrywać chyba potrafisz marchewka i pietruszka w odstępach co ok.3 cm (rzodkiewka też) buraczki co ok 10cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 19.06.2012 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 ja cie krece. to chyba z 200 sadzonek musze wyrwac. a jak one są już taaaaakie wielkie to nie za późno? uda im sie jeszcze zgrubnąć? może podsypać chipsami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 19.06.2012 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 a jak się podciąga selery:jawdrop: i znaczy że co buraczka co 10 cm mam zostawić po jednym a marchewkę co 3 cm:jawdrop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 19.06.2012 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Ja to się tu dowiem. Dziś łamałam rododendrony a jutro z pęsetą będę latać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 20.06.2012 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 No pewnie, że jednego, wtedy będziesz miała sensowną wielkość korzenia, tak jak u marchewki i pietruszki.generalnie wyrywamy słabsze i mniejsze rośny, najsilniejsze i najwieksze zostawiamy.Ja zazwyczaj za pierwszym razem przerywam nieco gęściej niż zalecane, bo potem w trakcie sezonu systematycznie "doprzerywuję", zabierając np. co drugą roślinę do bieżącej konsumpcji. Nasza pietruszka to już spora, była wcześnie wysiana, tak jak marchew, tylko nie mam teraz czasu ich latac przerywać.Pietruszkę to jakoś tak codziennie po 2-3 rzędy przerywam, ale jak z marchwią tak zrobię, to skończę chyba na wiosnę przyszłego roku, przecie my mamy 5 zagonów marchwi posianych, takich sporych! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 20.06.2012 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 ale ja nie czaje, po co mi przerywac pietruszke naciowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 20.06.2012 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 matko i córko toż ja bym chyba 80 % zagonka wyrwać musiała:( starałam się siać delikatnie po troszeczku a to i tak gęsto wylazło:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 20.06.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Czekajcie, to pory trzeba obrywać???? O selerach słyszałam, co kilka dni "podrywam" im po parę listków, ale pory zostawiłam w spokoju, a tu masz pani, tym też trzeba obryw zrobić???? Po trzyletnim olewaniu marchewki, spowodowanym olaniem mojej osoby przez ową przy naszej pierwszej współpracy, w tym roku się odobraziłam i posiałam. Chyba dała jej ta przerwa do myślenia, bo mało że wzeszła, to się jeszcze do tego zawiązuje. Już nawet parę takich na dwa-trzy kęsy wyrwałam. Wzruszyłam się ponownie ... zaczyna to być niepokojące, ta moja ogrodnicza działalność co i rusz przyprawia mnie o fale wzruszeń .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 20.06.2012 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 matko Lesiu a te naciowe też trzeba podciągać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 21.06.2012 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 .... ale pory zostawiłam w spokoju, a tu masz pani, tym też trzeba obryw zrobić???? nie obryw, ale do fryzjera posłać, przyciąć długie, najmłodszy zostawić, a jak dasz spokój liściom to pewnie i tak pory urosną ( ja dopiero w tym roku obcinam), ważniejsze jednak jest chyba obsypywanie , to w ub. roku testowałem, wynik pozytywny) Wusia, selery naciowe też pierwszy raz uprawiam to nie wiem, ale chyba jednak też powinny być płytko, ja odgarniam ziemię tak, że widać górne korzonki, pod koniec lata nożem obkrawam dookoła korzenie, żeby selery zgrubły, obrywanie zewnętrznych liści też wpływa na grubość marchew to tak jak Depesia pisze, a buraczki jak ktoś lubi botwinkę to raz, dwa przerwie w pomidorach wilki wyłamywać trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 21.06.2012 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Matko, Lesiu Ty mnie do grobu wpędzisz!!!!! Jakie znowu "obsypywanie" porów???????? Jak się do tego zabrać????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 21.06.2012 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 http://www.kraina-bajek.pl/gry/mini/32.jpg zamiast krecika ma być por Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 21.06.2012 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 pismo obrazkowe do mnie najlepiej przemawia :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 21.06.2012 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 tylko por jest chudszy od Krecika to i kopczyk mniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ane3ka1 21.06.2012 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Krecika ostatnio ratowałam jak go powódź wypędziła z norki. Wątpię czy się odwdzięczy, ale co tam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts