Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jamlesowe dookoła domu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A u mnie będą 3 ... słownie 3 pomidorki... bo na więcej to nie liczę.. Coś źle zrobiłam... Podsypałam nawozem, popsikałam jakimś czymś... ale kicha... Są kiepskie jak nic... Winą może być cień, choć w zeszłym roku też tu rosły i było dobrze. Ale właśnie sąsiadka mi mówiła, że dlatego, ze posadziłam w to samo miejsce nie urosną.. No i może kobitka miała racje... A może ciut po posadzeniu jakaś zaraza je wzięła... Tak czy owak smutno mi...

nie sadze by to bylo przyczyna. moja mama co roku sadzi w szklarni w tym samym miejscu i zaraza ich nie lapie . ale ona jak jamlesik chucha i dmucha na nie, lisci nie polewa, woda tylko odstala podlewa a nie taka z weza. witaminki jak trzeba daje, wilki obrywa itp. i efekty ma, z czego ja bardzo skwapliwie korzystam latem :D Edytowane przez TAR

A ja juz wiem co jest nie tak... Mam mrówki... co ja powiadam ... armie... dywizje, czy całe plagi mrówek... Pokopane są same dziurki... masakra... Mam też muszki czy coś czarnego na pomidorkach.. na mszyce to to nie wygląda... Popryskam jak nie jutro to w niedzielę... Masakra z tymi robalami w tym roku... Mnie nie ruszają, bo mam mugge, ... ale mój ogród to jakaś plaga egipska nawiedziła....

A ja juz wiem co jest nie tak... Mam mrówki... co ja powiadam ... armie... dywizje, czy całe plagi mrówek... Pokopane są same dziurki... masakra... Mam też muszki czy coś czarnego na pomidorkach.. na mszyce to to nie wygląda... Popryskam jak nie jutro to w niedzielę... Masakra z tymi robalami w tym roku... Mnie nie ruszają, bo mam mugge, ... ale mój ogród to jakaś plaga egipska nawiedziła.... Mam też mszyce.. jak je popsikam... i myślę sobie, że już jest OK... to zaraz potem na drugim krzaczku są te dranie... Masakra z tymi robalami...

Aż Ci się Arniczko te opryski (albo robale) czkawką odbijają;):lol2:.

Cze Lesiu:D France z cherlawych patyczaków zamieniły się w jurne france i choć wilki im wyłażą spod pach, to chyba jednak nie zabiłam ani jednej... nawet zaczęły kwitnąć, a amisz ma kilka owocków :lol:.

jak u nas wreszcie przestanie padac to tez musze mszyce zalatwic, naleglo sie tego mase i w koncu zrobic porzadek z nornica i podsypac horty

Jestem tego samego zdania Musi przestać padać! Ja chce pryskać trawnik mniszkiem, bo mi się koniczyny rozpanoszyły i kwitną

http://www.kraina-bajek.pl/gry/mini/32.jpg

zamiast krecika ma być por

Oooooo, teraz mądra jestem!! Obrazki zawsze najlepiej rozumiałam!!!!! Dziękuję,powiedz mi jeszcze, kiedy je "zakrecikować" - bliżej zimy?? No bo pewnie nie teraz ....