TAR 05.07.2012 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 hi hi czyli juz wiemy gdzie w tym roku jedziemy na pompidory: do wusi i dps-i :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 05.07.2012 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 no zdjęcia już są a tu jedno u Lesia jak co usunę http://i968.photobucket.com/albums/ae169/wumurator/roslinki%20i%20inne/DSC_0632.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 05.07.2012 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Wunia od dzis jestes madame de pompidor:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 05.07.2012 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 no co mam ślinotok na myśl że się niedługo wgryzę w takiego wygrzanego:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 05.07.2012 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 slonecznego i pachnacego prosto z krzaczka, oj smakowaly mi te u mamy, ona juz plony zbiera ale ma w szklarence. i w ostatnia sobote wcinalam jej truskawki (niebianski smak, slodycz i sok) i poziomki - oczywiscie bialasek tez sie zalapal i nawitaminizowal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 05.07.2012 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 U mnie to się pomidory same wpraszają, raz jeden wykiełkował w doniczce z gruboszem. Wyglądał jak jakaś marycha, ale zapach go zdradził. Tylko niestety zabrakło mu wody, jak wyjechaliśmy... taka ze mnie ogrodniczka! Lesiu, ja się boje, że te grzyby mi się same wrzucą do kompostu. Niby powyrywałam, ale czy grzybnia tam gdzieś się nie zaplącze z trawą?? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 06.07.2012 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 Depsia, zaskroniec to nie żmija, w każdym razie nie taka mendowata jak zygzakowate, więc jeśli mrówki mają jakieś powiązania z brakiem tych drugich to ja osobiście będę je nawet kołderkami przykrywała ... te mrówki ... Przystojne te pomidorki .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 06.07.2012 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 Ha, kochana, na węzach i żmijach krajowych to ja się wyznawam doskonale od czasu słynnej wizyty domniemanej żmii u nas w obejściu. Ale wszystkie te syczące i wijące się lubią podobne warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 06.07.2012 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 .... jeśli mrówki mają jakieś powiązania z brakiem tych drugich to ja osobiście będę je nawet kołderkami przykrywała ... te mrówki ..... mogę podesłać, nie kołderkę tylko mrówki, w trzi trocha mrówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 07.07.2012 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2012 u mnie mrowek jakos mniej, chyba rodzinka jaszczurek pomaga. pojawily sie 4 szt. i chyba im u nas dobrze bo wciaz sie kreca po rabatach, nawet okruch sie z nimi zaprzyjaznil, nie tropi i nie szczeka. za to zabki molestuje strasznie:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 07.07.2012 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2012 Jamlesik, wierz mi, swoich (mrówek, nie kołderek) mam tyle, że mi do zimy zejdzie uszycie dla nich kołderek, choćby tylko po jednej na mrowisko Wobec powyższego dziękuję pięknie, ale nie skorzystam z Twojej propozycji Depsia, zygzakowata jest jadowita i to ją dyskredytuje całkowicie w moich oczach. Nie chciałabym poznawać jej bliżej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 07.07.2012 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2012 u mnie jaszczurki nie dają rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 19.07.2012 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 A ja nadal utrzymuję, że leje i leje (znaczy, deszcz)! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 19.07.2012 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 U mnie też leje i leje... przynajmniej na podlewaniu zaoszczędzę. Mipodorków mam tyle, że mi się się łamią pod własnym ciężarem:(. Sałaty nie ma kto jeść, kapusty też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 19.07.2012 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 A ja ma 3 pomidory z 14 krzaków.... Koniec świata... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 20.07.2012 04:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 A ja mam tak średnio, w sam raz! W tym roku postanowiłam wyluzować z pomidorami - nie robię żadnych cięć, palików i tym podobnych. Kupiłam nasiona pomidorów gruntowych, specjalnych na plantacje wielkotowarowe, nie wymagają cięcia, palikowania ani niczego takiego. Póki co - sprawują się doskonale, żadnej roboty przy nich poza posadzeniem i dbaniem o brak chwastów! Jakby kto chciał, to mogę nasionka zebrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 20.07.2012 14:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 nic nie leje, pomidory średnio zawiązały, wczoraj pierwszy amisz ( dopiero) zjedzony przez ....... mnie przy tym nie było, niestety Arnika, ja bym je już chyba wykopał zanim to zrobisz wrzuć jakieś fotki, mogą być tutaj, wydaje mi się, że u Ciebie jakiś problem glebowy, jeżeli masz na nich jakieś "wilki" to zostaw a uszczyknij główny pęd Depesia ja nie mam hektarów na uprawę towarowych, ale nasiona jakieś zbierz, tylko może być jeden problem, jeżeli to są F1 to nie wiadomo co z nich wyrośnie no i ważna będzie jeszcze Twoja opinia co do smaku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 20.07.2012 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 Wiesz co - nie przygladałam się dokładnie, ale zaraz sprawdzę, czy są F1, odmiana nazywa się Bohun. Już sprawdziłam, na opakowaniu nic nie ma o F1, tak jak przypuszczałam, nie lubię tych nowinek jednorocznych. Musiałabym nie zauważyć, żeby kupić. Co do smaku... . Moja opinia może być różna od Twojej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 20.07.2012 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 TUTAJ masz ulotke z opisami odmian, w tym tej Bohunowej. Cholera, klawiatura mi sie przestawila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 20.07.2012 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 moje koktajlówki mają się dobrze,krzaki oblepione..ale co z tego jak nie dojrzewają;) dziś kolejny dzień czarno i leje...trawa po łydki a chwast chwastem pogania- w życiu tak jeszcze nie miałam w ogrodzie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts