kamillis 06.12.2010 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 witamw zeszłym roku położyłem na sufit regipsowy pierwszego piętra, oddzielający część mieszkalną od poddasza, po między krokwie wełnę mineralną.wełna : http://przewodnik.rockwool.pl/produkty/produkty-ogolnobudowlane/megarock.aspxna krokwie, nad wełną przykręciłem deski, które czekają na pomalowanie,teraz widzę, że powinienem dać folię z jednej i drugiej strony wełny - powinienem? jest taka potrzeba? odnoszę wrażenie, że o ile ocieplenie z zeszłego roku było genialną w skutkach sprawą, drastycznie pomogło na chłód pierwszego piętra, to w tym roku znowu nie mogę tam konkretnie nagrzać (max 19-20 stopni),czyżby wełna nabrała wilgoci i nie spełnia teraz funkcji izolatora?jest jakaś metoda, by to sprawdzić? by to poprawić? naprawić nie zrywając desek i położonej już wełny?co myślicie na ten temat? na poddaszu: dach jest ocieplony dewelopersko (dachówki, folia, wełna między krokwiami, folia), postanowiłem nie docieplać dodatkowo tu dachu, wymieniłem dwie dachówki ze zwykłych na wentylacyjne (zimą zatkane) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lais 06.12.2010 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Cała para wodna idzie w tą wełnę i tam się skrapla, a mokre nie izoluje,gdybyś dał paroizolację, to by tego nie było.....Zdejmij podłogę na strychu, wywal wełnę i daj ekofiber i żadnej folii, będziesz miał problem z głowy przy najmniejszych stratach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 06.12.2010 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Na wszystko, na każdą bolączkę - ekofiber, to super materiał musi być.........................., choć mnie się wydaje, że posty lak-serwis to kryptoreklama jest, ja mam wełnę, nieważne jakiej firmy, która spełnia swoje zadanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lais 06.12.2010 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Na wszystko, na każdą bolączkę - ekofiber, to super materiał musi być.........................., choć mnie się wydaje, że posty lak-serwis to kryptoreklama jest, ja mam wełnę, nieważne jakiej firmy, która spełnia swoje zadanie. Może nie na każdą bolączkę,ale na tą, świetnie się nadaje.....warto o nim poczytać. Co do kryptoreklamy, jak przestanie Ci się wydawać a posiądziesz wiedzę w tym temacie, to będzie bardziej cenne niż fatamorgana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamillis 07.12.2010 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 rozumiem, dzięki za podpowiedzi,to pomiędzy regips, a wełnę,a nad wełną? pomiędzy wełną a deskami - również jakąś folię?chyba wypadało by, by wełna nie wciągała wilgoci z poddasza, podpowiedzcie mi jeszcze - co to jest za folia?i czy nadaje się między regips, a wełnę mineralną w moim przypadku (bo rozmawiałem i chlopaki twierdzą, ze ona tam jest): http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/31beb499b84f0004.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotnik 09.12.2010 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Na wełnę skalną w pomieszczeniach suchych nie musisz dawać folii . W kuchni czy łazience tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts