kocza 22.02.2004 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2004 Witam, ile moi drodzy trzeba zapłacić za wykonanie instalacji co i wod-kan w domku gdzie na parterze przewidziano podłogówkę (ok. 80m2) i 2 małe kalo w garażu i kotłowni, a na piętrze grzejniki w 4 pomieszczeniach (ok. 100 m2) i podłogówka w łazience (ok. 15 m2). powiem tak, mam 2 oferty z niezłych (podobno) firemek, ALE TA CENAAA! Pozdrawiam, acha kociołek Vaillanta kondensacyjny z zasobnikiem 120 litrów. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaton 22.02.2004 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2004 13500zł z materiałem ( oprócz pieca co oraz grzejników). W tym zamontowanie 15 grzejników, pieca co oraz 100m kw. podlogówki.Kompletnie wszystko wraz z przeprowadzeniem prob. Dużo czy mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.02.2004 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2004 Podajesz dane lecz jest ich stanowczo za mało.Instalacja w systemie trójnikowym czy rozdzielaczowym ?W jaki sposób ograniczenie temp na podłogówkę ?Czy instalacja podłogowa z automatyką (termostaty + siłowniki) ?Grzejniki i podłogówka na jednym obwodzie grzewczym, czy dwa niezależne od siebie ?Jeżeli dwa niezależne czy jest zastosowana zwrotnica hydrauliczna ?Sterowanie poprzez regulator pokojowy czy pogodowy ?Narazie tych pytań wystarczy?Głównie chcę wykazać, że ciężko jest od tak podać Ci jakąś kwotę. Nie wiedząć jak chcesz mieć sterowany układ, podłogówka poprzez mieszacz z siłownikiem czt też poprzez zawór RTL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts