lowicz12 07.12.2010 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 mam pytanie czy ktos wie skad te zacieki? czy to wina zle dociętej podbitki czy czegoś innego firma ktora to robiła problemu nie widz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 07.12.2010 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 Dość ciekawe zjawisko, że wycieki występują praktycznie przy elementach poziomych (płatwie i murłata). Czym masz pokryty dach i jakie jest krycie wstępne. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lowicz12 08.12.2010 02:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 Dość ciekawe zjawisko, że wycieki występują praktycznie przy elementach poziomych (płatwie i murłata). Czym masz pokryty dach i jakie jest krycie wstępne. Pozdrawiam. dach kryty jest blacha sa to płaty blachy od gory do dołu w całości, folia paroizolacyjna wełna 20cm i folia paro przepuszczalna nie za bardzo sie na tym znam dlatego wziołem firme która miala to zrobic dobrze wyszło tak jak widac na zdjeciu a firma nie widzi problemu twierdzi ze szron sie zebrał na podbitce i jak troche ciepła przyszło to pusciło i tak wyglada pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 08.12.2010 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 Żółte, wygląda jak by wylazło z pod styropianu . Białe to mogą być zacieki od obróbki blacharskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 08.12.2010 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 Ja bym obstawiał brak wentylacji przestrzeni pod i nad membraną. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 08.12.2010 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 Ja mam natomiast obawy czy aby folia dachowa nie skończyła się na ścianach budynku albo została uszkodzona przez za wysoko podmurowaną ścianę szczytową. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysR 09.12.2010 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Nawialo sniegu pod pokrycie dachu a teraz sie top i robi sie zaciek, norma. Spływa po podbitce i robi zaciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 09.12.2010 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Krzysiu , jak może nawiać gdy " płaty blachy od góry do dołu " ? Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysR 09.12.2010 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Moze nawiac, chciałbym widziec zakonczenie na tym dachu gory, kalenicy, pod gąsiory nawiewa sniegu prawie zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 09.12.2010 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 No i co z tego, że nawiewa śniegu. Po to jest krycie wstępne aby chronić przed przeciekiem! Skoro wystąpiły przecieki to krycie wstępne jest uszkodzone lub źle wykonane. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek07 20.07.2011 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Witam, czy udało sie ustalić przyczynę zacieku na elewacji?. Ja mam podobny problem tylko, że zacieki pojawiają się po dużych ulewach. Mam prośbę o sugestie. Mój dach też jest kryty blacho-dachówką. PozdrawiamWojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts