Nefer 11.09.2009 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Wydalają w cylofaniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 11.09.2009 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Wydalają w cylofaniku Pakowane próżniowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 12.09.2009 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 ha ! ha ! ale może producent-własciciel kur myje te jaja ????? nie rozumiem dlaczego haha? nie wiem skąd bierzecie takie osrane jajka, bo te które do mnie trafiają są idealnie czyste jeśli maja na skorupie choćby ślady odchodów nie powinny trafić do konsumpcji wymagania weterynaryjne odnoście produkcji są ostre raczej i wypadałoby się trochę wiedzy liznąć zanim się zabierze głos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 12.09.2009 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 nie mówię, że wszystkie są osrane, ale czasem się zdarza, a kupuję w hipermarketach ..... nie na rynku warzywnym, bo tam to rzeczywiście gospodynie wiejskie nie myją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 12.09.2009 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 Słabo się czuję, coś mnie bierze, ale mimo to postnowiłam zajrzeć do wewontku żeby sprawdzić oznaczenia na pudełkach przeznaczonych do przechowywania żywnośći. Ale jak przeczytałam drugą stronę to się uśmiałam. A śmiech to zdrowie i od razu się lepiej czuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 12.09.2009 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 nie mówię, że wszystkie są osrane, ale czasem się zdarza, a kupuję w hipermarketach ..... nie na rynku warzywnym, bo tam to rzeczywiście gospodynie wiejskie nie myją. Podobno mycie skraca okres przechowywania jaj, bo na skorupce ma być jakaś naturalna powłoka ochronna Kiedyś nawet krążyło takie zdjęcie z napisem nad punktem skupu: "Rolnicy, nie myjcie jaj" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 12.09.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 Podobno mycie skraca okres przechowywania jaj, bo na skorupce ma być jakaś naturalna powłoka ochronna skorupa pokryta jest z zewnątrz kutikulą czyli błoną woskową, która utrudnia bakteriom dostęp do jaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 13.09.2009 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 ... może już ktoś doktorat z tego tematu zrobił i by nas oświecił w końcu .... myć (jaja) albo nie myć oto jest pytanie ..... umyjesz - szybciej się zepsują i bakterie wnikną nie umyjesz - salmonella się w lodówce rozmnoży za sprawą niezmytego g*wna (nie mówiąc o wrażeniach estetycznych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 13.09.2009 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 Ale jak przeczytałam drugą stronę to się uśmiałam. A śmiech to zdrowie i od razu się lepiej czuję. na zdrowie, na zdrowie ! ja to nawet płacze ze śmiechu na niektórych wątkach .... Miałem do czynienia z młodą kozą... Boże nigdy więcej. Beczy, skacze, wszystko źre (nawet papierowe banknoty), włazi jak najwyżej. Pamiętam jak dała się w pyskawice z psem ... potrafi skoczyć mimo woli na audi, kiedyś przychodzę patrzę a tu na Lanci 4 kozy stoją na dachu!!! Urwały mi wycieraczkę bo ślizgały się na przedniej szybie! Wszędzi srają Kiedyś jak skoczyła na żywopłot - to tak została Ogólnie cyrk!!! Nie nadarmo przysłowie "gdzie diabeł nie może to koźlaka pośle". Faktem jest, że ubaw po pachy. A tak apropo kolega miał małego dziczka i próbował go oswoić. Po sadzie biegała ekipa: mały dzik (pasiak), kożlak, dwa psy. Strach było wchodzić, ale grandzili - porzeczek to nie było widać. W końcu skończył na talerzu tutaj się o mało co nie posikałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 13.09.2009 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 Dołączam się do grona entuzjastów pojemników Tupperware. Używałam wcześniej innych tańszych pojemniczków i plastik po krótkim uzytkowaniu robił sie brzydki no i pachniał tak plastikowo.. od 3 lat używam pojemników Tupperware i potwierdzam - dobra inwestycja, wyglądają super, nie wydzielają żadnych zapachów. Polecam pojemnik Cheesmart szczegolnie dla milosnikow serow plesniowych. wczesniej nie pomagala zadna folia i tak pachnialo nimi w calej lodowce a w tych pojemnikach przechowuje je dluzej no i spokojnie otwieram lodowke.. a i jeszcze polecam pojemnik do przechowywania warzyw Teczowa Szklarnia - sama bylam w szoku jak wloszczyna po dwoch tygodniach wygladala jak swiezutka, fajne sa tez pojemniki do przechowywania wedlin i serow w plasterkach - poziomowe dzieki czemu nie zajmuja duzo miejsca w lodowce.. wiem wiem.. troche zwariowalam na punkcie tych pojemnikow:).. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 13.09.2009 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 nabrałam ochoty na te pojemniki ... czy to tylko w sprzedaży bezpośredniej ? pewnie nie tanie ..... poczytałam trochę, to "cudowne" naczynia, w których sie nie gotuje, bo nie potrzeba. Na czym polega ten cud ? Napisz coś więcej, czy Ty też nie gotujesz kaszy, makaronów .... co robisz w nich ? czy tylko przechowujesz w nich produkty ? Wyprodukowane z ekstraktu ropy naftowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 13.09.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 niestety tylko w sprzedazy bezposredniej, ale nie jest tak zle, najlepiej skontaktuj sie z jakas konsultantka i dogadaj sie a moze jak popytasz wsrod znajomych to znajdziesz kogos. Co miesiac maja rozne promocje i praktycznie tylko w promocjach sie kupuje.. jak powiesz konsultance jakie produkty cie interesuja i ze chcesz je kupic w promocji to jak zostawisz swoj numer to zadzwoni do ciebie. W promocji jest czasami taniej o 30 -40%. Oferta jest szeroka i na pewno znajdziesz cos dla siebie. Mnie Cud nie przekonal.. ale mam inne swoje sprawdzone faworyty poza wymienionymi wczesniej polecam jeszcze pojemniki Odyseja - mozna w nich mrozic, przechowywac w lodowce no i przede wszystkim podgrzewac w mikrofali, a potrawy wygladaja jak swiezo przygotowane nie takie "skapciale" jak bywaja z mikrofali. Polecam nie bedziesz zalowac, sprezentowalam to juz wszystkim znajomym i sa zachwyceni. Tylko uwaga.. to uzaleznia, wiem to po sobie. Mozna naprawde zwariowac a jak zrobilam sobie szafke z pojemniczkow zawsze sypkie i przykleilam naklejki to wszystkim chcialam pokazywac jaki mam porzadek.. no i maz juz nie ma wymowki "gdzie jest sol":) aaa i jeszcze do listy poleconych dolaczam pojemniki do zamrazania, mozna w nich takze przechowywac w lodwowce.. ale chaotycznie to napisalam.. wiec moze lepiej uporzadkuje moje top z tupperware:1) cheesmart2) pojemniki świezy gabinet3) teczowa szklarnia4) odyseja 5) pojemniki do zamrazania6) pojemniki zawsze sypkiei jeszcze mam takie cudo ryzowy garnuszek - ale to nie jest w sprzedazy katalogowej, nowosc, pewnie bedzie w promocji - gotuje w tym ryz w 10 minut i jaki sypki... w sprawie kontaktu to znajdz na stronie internetowej najblizsza tobie dystrybucje, zadzwon i popros o namiary na jakas konsultantke w twojej okolicy. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 13.09.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 Niestety nie kupisz ich w sklepie, a jedynie u dystrybutora. Możesz zamówić prezentację w domu, a jeśli kogoś zaprosisz i zamówicie za określoną kwotę, to dla Ciebie jest zawsze jakiś prezent w postaci produktu (zależnie od kwoty zamówienia). Zobacz tu: http://forum.muratordom.pl/naczynia-tupperware,t149020.htm?highlight=tupperware Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 13.09.2009 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 wyczytałam co się dało ... z tego wynika, że sie oszczędza na gazie .... bo to bez gotowania ... te kasze i ryże.czyli w innych naczyniach byłyby takie cuda niemożliwe, bo ta pokrywa jest regulowana, tak ?a na pewno nieszkodliwe są ? bo ja po tych ostatnich poszukiwaniach nt mikrofali to już nigdy z niej nic nie zjem .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 13.09.2009 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 To tak jak kiedyś się gotowało ryż: zagotować i pod pierzynę Szkodliwe szczególnie chyba nie są, użytkujemy już od bardzo dawna, a moje trzewia są dość wrażliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 14.09.2009 05:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 niestety tylko w sprzedazy bezposredniej, ale nie jest tak zle, najlepiej skontaktuj sie z jakas konsultantka i dogadaj sie a moze jak popytasz wsrod znajomych to znajdziesz kogos. Co miesiac maja rozne promocje i praktycznie tylko w promocjach sie kupuje.. jak powiesz konsultance jakie produkty cie interesuja i ze chcesz je kupic w promocji to jak zostawisz swoj numer to zadzwoni do ciebie. W promocji jest czasami taniej o 30 -40%. Oferta jest szeroka i na pewno znajdziesz cos dla siebie. Mnie Cud nie przekonal.. ale mam inne swoje sprawdzone faworyty poza wymienionymi wczesniej polecam jeszcze pojemniki Odyseja - mozna w nich mrozic, przechowywac w lodowce no i przede wszystkim podgrzewac w mikrofali, a potrawy wygladaja jak swiezo przygotowane nie takie "skapciale" jak bywaja z mikrofali. Polecam nie bedziesz zalowac, sprezentowalam to juz wszystkim znajomym i sa zachwyceni. Tylko uwaga.. to uzaleznia, wiem to po sobie. Mozna naprawde zwariowac a jak zrobilam sobie szafke z pojemniczkow zawsze sypkie i przykleilam naklejki to wszystkim chcialam pokazywac jaki mam porzadek.. no i maz juz nie ma wymowki "gdzie jest sol":) aaa i jeszcze do listy poleconych dolaczam pojemniki do zamrazania, mozna w nich takze przechowywac w lodwowce.. ale chaotycznie to napisalam.. wiec moze lepiej uporzadkuje moje top z tupperware: 1) cheesmart 2) pojemniki świezy gabinet 3) teczowa szklarnia 4) odyseja 5) pojemniki do zamrazania 6) pojemniki zawsze sypkie i jeszcze mam takie cudo ryzowy garnuszek - ale to nie jest w sprzedazy katalogowej, nowosc, pewnie bedzie w promocji - gotuje w tym ryz w 10 minut i jaki sypki... w sprawie kontaktu to znajdz na stronie internetowej najblizsza tobie dystrybucje, zadzwon i popros o namiary na jakas konsultantke w twojej okolicy. Powodzenia! ja też się chyba skusze na kilka pojemników z tej firmy. Fajnie, ze napisałas o tym cheesmart - mąż uwielbia sery plesniowe i rozmaite smierdziele, a mi już na sam zapach się robi Znalazłam na allegro te pojemniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 14.09.2009 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 a ja wieleokrotnie spotkalam się z opinią, że jajek wcale nie powinno się trzymać w lodówce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 14.09.2009 06:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 a ja wieleokrotnie spotkalam się z opinią, że jajek wcale nie powinno się trzymać w lodówce a gdzie powinno je się trzymac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 14.09.2009 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 a w sklepie masz je w lodówce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 14.09.2009 06:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 a w sklepie masz je w lodówce? w sklepie osiedlowym mam je w lodówce. W hipermarketach nie ma w lodówce, ale w pobliżu lodówek - czyli tam, gdzie chłodniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts