Renia 14.09.2009 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 w hipermarketach przywiezione świeże i schodzą szybko, to nie zdążą się zepsuć ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 14.09.2009 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 nie wiem skąd bierzecie takie osrane jajka, bo te które do mnie trafiają są idealnie czyste Osrane jaja bierze sie z targu. Targowe przekupy maja układy z właścicielami ferm lub pracownikami. Biorą wieczorem jedną lub dwie kratki jaj niestemplowanych. W domu taplają i sprzedają jako swojskie dwa razy drożnej. To się podobno w ekonomii nazywa wartość dodana. Renia. Weź ty sama zrób ten eksperyment z podlewaniem kwiatków wodą z mikrofal (prosty jest, poradzisz sobie, wierzę w to)i. Jak Ci się nie uda to Ci może przejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 14.09.2009 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Wyprodukowane z ekstraktu ropy naftowej Jak każdy plastik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaj 15.09.2009 01:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Ja mieszkam w wynajmowanych mieszkaniach od dluzszego czasu, wiec przerobilam juz wiele lodowek . Nie znosze lodowkowego smrodu, a nic mnie tak chyba nie oorzuca jak brudna lodowka, wiec temat mi sie bardzo podoba . Teraz niestety cierpie bardzo, bo lodowka jest stara, cieknaca i ochydna, ale w poprzednich mieszkaniach mycie lodowki co tydzien oraz kawa (w malym otwartym pojemniczku z ikei) lub jeszcze dodatkowo jonizator powietrza (takie male urzadzenie na baterie) sprawialy, ze w lodowce nigdy nie smierdzialo i bylo czysciutko. Lodowke myje ekologicznym plynem do mycia szyb i recznikiem papierowym. Roboty naprawde chwila, tylko psiknac i wytrzec, a przy okazji mozna zweryfikowac stan produktow w lodowce. Pojemniki uwielbiam, choc ale nie polecam tych prozniowych (plastikowych) do produktow czesto uzywanych, bo odpompowywanie powietrza, po kazdym wyjeciu z lodowki jest upierdliwe. Podoba mi sie pomysl morfeusza z kolorowymi pokrywkami (pojemnikami) na rozne produkty. Mysle ze mozna takze te pojemniki po prostu podpisac, Oczywiscie jesli istnieje jakis sposob podpisywania, ktory nie zejdzie w zmywarce. Warto tez omyslec o osobnych pojemnikach na produkty aromatyczne, jak np. cebula, czosnek (napoczete) lub ogorki kiszone, bo pojemniki jednak przejmuja od nich zapach. Co do zup, to poniewaz mam wspolokatorow i tlok w lodowce, to jesli jest miejsce to wstawiam garnek, a jesli nie to przelewam do pojemnika i plastikowe pojemniki spelniaja sie dla mnie w tej roli bez zarzutu. Uwazam ze to bez roznicy czy pojemnik do tego celu jest okragly czy kwadratowy, wazne by nie byl plytki. Warzyw natomiast nie lubie trzymac w pojemnikach zamknietych, bo sie poca, nawet w tych prozniowych. Fajne sa natomiast pojemniki z kratka na spodzie, np. do miesa lub rozmrazania. Jak widac lodowka - temat rzeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaj 15.09.2009 01:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 I proszę bardzo, bez wzgledu na wyznawana ideologie zyciową nie piszcie o badaniach, wklejając jakies opowiesci niewiadomej tresci z forow (nie chodzi mi o tematyke, lecz forme), a tym bardziej juz o badaniach naukowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 15.09.2009 05:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Ja mieszkam w wynajmowanych mieszkaniach od dluzszego czasu, wiec przerobilam juz wiele lodowek . Nie znosze lodowkowego smrodu, a nic mnie tak chyba nie oorzuca jak brudna lodowka, wiec temat mi sie bardzo podoba . Teraz niestety cierpie bardzo, bo lodowka jest stara, cieknaca i ochydna, ale w poprzednich mieszkaniach mycie lodowki co tydzien oraz kawa (w malym otwartym pojemniczku z ikei) lub jeszcze dodatkowo jonizator powietrza (takie male urzadzenie na baterie) sprawialy, ze w lodowce nigdy nie smierdzialo i bylo czysciutko. Lodowke myje ekologicznym plynem do mycia szyb i recznikiem papierowym. Roboty naprawde chwila, tylko psiknac i wytrzec, a przy okazji mozna zweryfikowac stan produktow w lodowce. Pojemniki uwielbiam, choc ale nie polecam tych prozniowych (plastikowych) do produktow czesto uzywanych, bo odpompowywanie powietrza, po kazdym wyjeciu z lodowki jest upierdliwe. Podoba mi sie pomysl morfeusza z kolorowymi pokrywkami (pojemnikami) na rozne produkty. Mysle ze mozna takze te pojemniki po prostu podpisac, Oczywiscie jesli istnieje jakis sposob podpisywania, ktory nie zejdzie w zmywarce. Warto tez omyslec o osobnych pojemnikach na produkty aromatyczne, jak np. cebula, czosnek (napoczete) lub ogorki kiszone, bo pojemniki jednak przejmuja od nich zapach. Co do zup, to poniewaz mam wspolokatorow i tlok w lodowce, to jesli jest miejsce to wstawiam garnek, a jesli nie to przelewam do pojemnika i plastikowe pojemniki spelniaja sie dla mnie w tej roli bez zarzutu. Uwazam ze to bez roznicy czy pojemnik do tego celu jest okragly czy kwadratowy, wazne by nie byl plytki. Warzyw natomiast nie lubie trzymac w pojemnikach zamknietych, bo sie poca, nawet w tych prozniowych. Fajne sa natomiast pojemniki z kratka na spodzie, np. do miesa lub rozmrazania. Jak widac lodowka - temat rzeka cenna uwaga z tym osobnym pojemnikiem na napoczęte ogórki itp. Ja często kupuję kapuste kiszoną - tez muszę przeznaczyć pojemnik tylko dla niej, żeby potem inne produkty nie przeszły. I faktycznie na zupę nie musi być okrągły - nie wiem co się tak na niego uparłam kwadratowy chyba nawet lepszy, bo mniej miejsca w lodówce zajmie - mniej przez to, ze łatwiej obok niego ustawic inne pojemniczki. Co to jest jonizator powietrza? Duże to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 15.09.2009 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 martaj - nowa jesteś to jeszcze nie wiesz - Renia tak ma - w każdym wątku nas do tej energii przekonuje - już parę razy się na mnie obraziła, więc nie wiem czy moim postem jej z tego wątku nie wygnam przynajmniej na chwilę, bo energia zawsze wraca A wracając do tematu wątku - ja mam mikroskopijną lodówkę (taką podblatową) i porządek jest w niej tylko jak poukładam świeże zakupy. Po wizytacji lodówki przez moich panów o porządku mogę zapomnieć Na dodatek nigdy nie jestem na bieżąco ze "stanem posiadania" Chyba do domu sobie kupię taką lodówkę, co mi będzie "mówić" czego w niej brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaj 15.09.2009 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 morfeusz1 - jonizator jest niewielki i bardzo cichy. Tu jest zdjęcie dla porównania: http://images49.fotosik.pl/199/cc66f704a4e6f4femed.jpg i link do sklepu: http://www.marqs.com.pl/pokaz_produkt.php?id_produkt=2 Na stronie oczywiscie zachwalaja, ze robi wszystko, ale mnie ciezko jest powiedziec, czy faktycznie spoelnia te wszystkie funkcje, bo w poprzednim mieszkaniu mialam nowa lodowke i dbalam o jej higiene. Ale fakt, ze przez dwa lata tam stal i w lodowce nie bylo zadnego zapaszku, grzyba, ani nic takiego. Nawet ryba lub kielbasa wstawione do lodowki nie byly szczegolnie wyczuwalne. Musze go sprobowac wstawic do tego ochydztwa, ktore stoi w moim obecnym mieszkaniu, to sie przekonam ile jest w stanie wywalczyc w stuletnim zapyzialym pudle. Wybral go, zamiast tradycyjnych odswiezaczy, moj TZ, ktory jest zapalonym najsterkowiczem i elektronikiem i na ogol dobrze rozeznaje sie w temacie zanim cos kupi, wiec mysle, ze moge go polecic. Ale dam jeszce sprawozdanie z proby ogniowej Anulek2005 - Ja tam do energii nic nie mam, tylko do "badań naukowych" rodem z "Faktu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaj 15.09.2009 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Co do pojemnikow z kratka to chodzilo mi o cos takiego: http://images42.fotosik.pl/111/6ff6a9be7a49e8c6.jpg Ten jest akurat prozniowy, ale that's not the point. O! A propos, to przypomnialam sobie, ze podobno pojemniki prozniowe sprawdzaja sie dobrze w roli chlebakow (zachowuja swiezosc pieczywa). Nie sprawdzalam, ale moze sprawdze i dam znac, hmm.. A i jeszcze poza tematem to morfeusz jestem fanką twojej kuchni (choc jeszcze nie powstala ). Szkoda, że moj TŻ nie znosi bieli.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 16.09.2009 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 martaj - dzięki za zdjęcie i za link kupię to teraz do lodówki rodzicow i sobie na niej przetesuję jeszcze 2 miesiące tu będziemy mieszkac. Dziękiuję za wyrazy uznania dla mojej kuchni ja już się jej nie moge doczekac. Fajny też ten pojemnik, ktory wkleiłaś - gdzie go można kupic? Co do sierści, to nie wiem czy jest taki wątek, możesz go założyc w dziale "Zwierzę tez człowiek" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaj 16.09.2009 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 http://www.dafi-vacuum.com/index.php?go1=sklepy Ale ja kupilam identyczne w jakims hipermarkecie w promocji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 16.09.2009 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 http://www.dafi-vacuum.com/index.php?go1=sklepy Ale ja kupilam identyczne w jakims hipermarkecie w promocji. fajne te pojemniki, dodalam do mojej listy "rzeczy do kupienia do kuchni" a jonizator przed chwilą zamówiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaj 16.09.2009 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Mam nadzieje ze odswiezacz sie sprawdzi Co do tych prozniowych pojemnikow, to trzeba pamietac ze one sie nie zamykaja szczelnie bez odpompowania powietrza. Tzn. wtedy pokrywka jest bardziej jak przykrywka. Oczywiscie nie spada - jest wpasowana i ma gumowa uczszelke, ale za pokrywke bym nie radzila ich podnosic .A i jeszcze maja jeden minus w porownaniu np. tymi z ikei. Nie maja plaskiej pokrywki, wiec raczej ciezko ustawic je pietrowo - nie jest to zbyt stabilne. Ale to fakt, ze sa calkiem ladne, zrobione z grubego plastiku. Uzywal ktos moze jakis innych pojemnikow prozniowych, tzn wykorzystujacych jakies inne technologie do usuwania powietrza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 16.09.2009 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Mam nadzieje ze odswiezacz sie sprawdzi Co do tych prozniowych pojemnikow, to trzeba pamietac ze one sie nie zamykaja szczelnie bez odpompowania powietrza. Tzn. wtedy pokrywka jest bardziej jak przykrywka. Oczywiscie nie spada - jest wpasowana i ma gumowa uczszelke, ale za pokrywke bym nie radzila ich podnosic .A i jeszcze maja jeden minus w porownaniu np. tymi z ikei. Nie maja plaskiej pokrywki, wiec raczej ciezko ustawic je pietrowo - nie jest to zbyt stabilne. Ale to fakt, ze sa calkiem ladne, zrobione z grubego plastiku. Uzywal ktos moze jakis innych pojemnikow prozniowych, tzn wykorzystujacych jakies inne technologie do usuwania powietrza? dostałam maila, że jonizator został już wysłany. Po przetestowanu na go na lodowce rodziców dam znac Co do pojemników próżniowych będę potrzebowała najwyżej dwóch: 1. Do marynowania mięsa - napisane jest, że w takim pojemniku ten proces przebiega szybciej - sprawdzę 2. Na sałatki majonezowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 16.09.2009 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Co do pojemników próżniowych będę potrzebowała najwyżej dwóch: 1. Do marynowania mięsa - napisane jest, że w takim pojemniku ten proces przebiega szybciej - sprawdzę Ech... Znów ten marketing... Prawdą jest nie to, że przebiega szybciej, bo niby dlaczego, ale ze mięso lepiej (czyt. ładniej) się marynuje, bo się nie utlenia to samo jednak można osiągnąć szczelnie owijając je folią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 17.09.2009 07:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Co do pojemników próżniowych będę potrzebowała najwyżej dwóch: 1. Do marynowania mięsa - napisane jest, że w takim pojemniku ten proces przebiega szybciej - sprawdzę Ech... Znów ten marketing... Prawdą jest nie to, że przebiega szybciej, bo niby dlaczego, ale ze mięso lepiej (czyt. ładniej) się marynuje, bo się nie utlenia to samo jednak można osiągnąć szczelnie owijając je folią może i tak ale w pojemniku wygodniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 17.09.2009 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 może i tak ale w pojemniku wygodniej I to jest jedyna prawda. Reszta to marketing Jeśli kupujesz pojemnik bo wygodniej to OK. Jeśli wierzysz, że lepiej się marynuje niż w folii, na zwykłej plastikowej misce czy talerzu, to dajesz się naciągać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 17.09.2009 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 może i tak ale w pojemniku wygodniej I to jest jedyna prawda. Reszta to marketing Jeśli kupujesz pojemnik bo wygodniej to OK. Jeśli wierzysz, że lepiej się marynuje niż w folii, na zwykłej plastikowej misce czy talerzu, to dajesz się naciągać do tej pory zawsze wkładalam zamarynowane mięso do jakiejś miseczki/miski (w zalezności od ilości i wielkości) i przykrywałam folią. Ale chcę się pzrestawić na pojemniki własnie ze względu na wygodę, na zapachy i na porządek w lodówce napisałam sobie co potzrebuję, co głownie przechowuję w lodówce i szukam, żeby wszystko sobie odpowiednio dobrać. Głównie chodzi o zapach, wygodę, porządek, świeżość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 20.09.2009 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2009 Mam juz lodowkowy jonizator, o którym pisała martaj. Pracuje 3 dni i powiem: to działa! żadnego brzydkiego zapachu, nawet pomimo tego, że w lodówce kapuśniak w garnku fajna sprawa martaj - dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 20.09.2009 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2009 martaj - nowa jesteś to jeszcze nie wiesz - Renia tak ma - w każdym wątku nas do tej energii przekonuje - już parę razy się na mnie obraziła, więc nie wiem czy moim postem jej z tego wątku nie wygnam przynajmniej na chwilę, bo energia zawsze wraca ja tam bym się nie naśmiewała ot tak Boga też nikt nie widział, a od tysiącleci w jakiegoś wierzy większość mieszkańców naszej planety być może kiedyś wiedza ludzka będzie na takim poziomie, że tę energię nam unaoczni i jakieś inne, które dzisiaj są sf, też albo też naukowo zaprzeczy, czego nie da się przecież wykluczyć w końcu bakterii też nikt nie widział do siedemnastego wieku a one były zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.