gahan 05.01.2012 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Jestem po diecie dukana, to była jedyna dieta ( a przechodziłam różne) podczas której wreszcie przestałam myśleć o jedzeniu; nie chodziłam głodna, nie miałam ciągłego łaknienia i napadów na słodycze. A słodycze dla mnie były nałogiem wręcz i były główną przyczyną mojej nadwagi. Schudłam 13 kg i powinnam jeszcze zrzucić ok.8kg, ale ucieszyłam się tymi 13-stoma kg i później sprawę traktowałam trochę lajtowo i niestety nie przeszłam wszystkich etapów jak zalecał Dukan. Utrzymałam się 1,5 roku w wadze z wahaniami +/- 2 kg. Miałam pracę i zajęcia związane ze sporym wysiłkiem fizycznym, więc mimo stopniowego powrotu do normalnego jedzenia waga nie podnosiła się.Teraz czasowo przebywam w domu, mam mało ruchu i niestety znowu wpadłam w słodycze, szczególne w okresie świątecznym; ale już wcześniej wróciłam do białego chleba, ziemniaków i waga stopniowo wzrosła. W tej chwili mam 7kg na +, niestety.Czeka mnie jeszcze jedna rodzinna uroczystość, na której chciałabym jeszcze coś sensownego zjeść i koniec!!! Muszę na nowo się wziąć za siebie, bo zaczynam nie lubić lustra:-)Spróbuję zacząć znowu od uderzeniówki i postaram się przejść wszystkie etapy.CZego się boję? obrzydło mi strasznie dukanowe jedzenie; serki, kurczak, jajka, tuńczyk - ale muszę się przemóc. To była jedyna dieta na której dobrze się czułam, miałam dużo siły i energii do pracy. Oby się udało! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 08.01.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 No to ja stara weteranka w tym wątku zbieram nową gwardię - kto się zapisuje - palec do buuudki Amber - wiem, ze to nie jest śmieszne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 08.01.2012 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 no dobra Arco to ja palec do budki...Matko 151 stron! chciałabym to wszystko przeczytać...może nie dziś.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719508754 08.01.2012 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Ja chce, ja chce zapisuje sie oczywiscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 08.01.2012 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Ja też palec do budki pod warunkiem, że nie muszę stosować diety Dukana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 08.01.2012 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Czytać całości nie trzeba, choć można - ja sobie lubię czasem przypomnieć - dla motywacji Wiele, naprawdę wieeele cennych uwag i wskazówek odnośnie zdrowego odżywiania i ruchu tu znajdziecie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 09.01.2012 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 No to ja stara weteranka w tym wątku zbieram nową gwardię - kto się zapisuje - palec do buuudki Amber - wiem, ze to nie jest śmieszne... hello Arco Skoro mnie wywolujesz, to chyba zapomnialas jaka jestem okropna i wymagajaco-odpytujaca Pozniej poczytam reszte, a teraz po sniadaniu z owsa i jajecznicy biegne na silownie Dzisiaj HIIT A potem cale mnostwo pracy, wiec salatka z lososiem i gora warzyw juz w pudelku gotowa do zabrania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 09.01.2012 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Amber - ja wiesz...specjalnie tak Bo już sama nie daję rady Haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 09.01.2012 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 no u mnie niestety cud dukanowy przestał już chyba działać... z zrzuconych 18kg, odrobiłem już 8 do słodyczy ciągnie mnie ogromnie, kupiłem sobie nawet orbitreka, ale co z tego skoro kolana mnie bolą od niego i już się zniechęciłem... witam w klubie postdukanowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 09.01.2012 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 no u mnie niestety cud dukanowy przestał już chyba działać... z zrzuconych 18kg, odrobiłem już 8 Dlatego ja już więcej nie dam się namówić na żadną taką dietę cud co to niby jest racjonalna. Biegam już trzy m-ce, na wadze to tak nie widać, ale w lustrze gołym okiem widać zmiany. A po biegu należą mi się węglowodany:) i jak tu nie biegać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalisa 14.01.2012 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Pozwólcie ,że napisze wam kilka słów o mojej przygodzie z Dukanem...To była pierwsza dieta jaką stosowałam, chudłam bardzo szybko ( jak chyba każdy na Dukanie), ale nie dotrwałam do końca, bo zaczęły się problemy- głównie ból żołądka. Zrezygnowałam z diety z dnia na dzień, więc oczywiście wszystkie zrzucone kg ( 10) po roku do mnie wróciły.Oczywiście nie mogę napisać ,że dieta jest zła- bo jej nie skończyłam.Kilka miesięcy temu przy okazji badań hormonalnych zrobiłam także podstawowe badania krwi i przeżyłam szok !Okazało się , że mam bardzo silną anemię.Objawy typu zmęczenie, zły nastrój i bóle głowy zrzucałam na opiekę nad małym dzieckiem , przemęczenie, niewyspanie. W życiu nie pomyślałabym, że to wszystko wina anemii.Przez 6 tygodni musiałam przyjmować żelazo i powtórzyć badania krwi. Niestety okazało się, że pojawił się problem z wchłanianiem żelaza i anemia jak była tak jest.Obecnie jestem nadal w trakcie leczenia, niedługo kolejne badania - mam nadzieję,że będzie poprawa.Mam cudownego lekarza z którym rozmawiałam o Dukanie.Myślałam, że dostanie mi się po głowie za tą dietę a tymczasem okazało się, że moja pani doktor zna tą dietę , przeczytała nawet książkę i wcale nie uważa żeby ta dieta była zła. ALE.....Jest jedna ważna zasada o której wiele osób zapomina: przed jakąkolwiek dietą robimy podstawowe badania krwi, żeby mieć pewność że wszystko jest ok.Morfologię w trakcie diety powinno się robić systematycznie i często i gdy tylko zauważymy, że coś złego się dzieje to dietę PRZERYWAMY.I jeszcze jedno- bardzo ważne żeby w trakcie diety przyjmować witaminy np. centrum. Pewnie gdybym przed dietą wiedziała tyle co wiem teraz, nie miałabym problemu z anemią- pamiętajcie o badaniach i witaminach ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 26.01.2012 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 witam sie:) ja rowniez mam przygode z Dukanem za soba, niestety moje nerki tego nie wytrzymały obecnie musze sie podleczyć sterydami, co skutkuje przyrostem wagi:( mam nadzieje ze po zakonczeniu bede mogla troche schudnac ale bez Dukana tylko po porstu mniej żrec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 27.01.2012 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 generalnie masakra... wpisujcie swoje dośiwadczenia z utzymaniem diety po Dukanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 29.01.2012 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 generalnie masakra... wpisujcie swoje dośiwadczenia z utzymaniem diety po Dukanie... 2 lata temu schudłam na Dukanie 10 kg w półtorej miesiąca przytyłam po diecie, ale nie do wagi wyjściowej, nie stosowałam IV etapu w ogóle. Tak naprawdę to nie mogłam patrzeć na nabiał, jajka itp. Ale jutro znowu chce rozpocząć dietkę i tylko do 17 lutego, bo 18 lutego mam fajna imprezę, a na tej diecie szybko się chudnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 03.02.2012 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 zaczęłam dietę 31.01 i już 3 kg mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 09.02.2012 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 podobno zima to zły okres na tę dietę sama ją rozważam, dziś rozmaiwałam z koleżnką którą ją stosowała i poradziła żeby poczekać do wiosny, mamy cięzką zimę (bardzo niskie temperatury) organizmowi będzie trudniej utrzymać właściwą temperaturę ciała, zresztą zima sama w sobie dla większości osób jest dobijająca więc chyba poczekam z tą dietą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 23.02.2012 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 myślę,ze można sięzgodzić z tym co mówi gosia86 zima to paskudny okres na odchudzanie,,, organizm potrzebuje kalorii, zeby go ogrzać a nie schładzać! ja swoją diete zaczynałem właśnie jakoś póżną wiosną... niestety połowa zrzuconych kg wróciła... ale staram się nie dopuścić do powrotu drugiej połowy wiosna blisko, powinno być lżej, więcj świeżych warzyw! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 27.02.2012 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Pozwólcie ,że napisze wam kilka słów o mojej przygodzie z Dukanem... To była pierwsza dieta jaką stosowałam, chudłam bardzo szybko ( jak chyba każdy na Dukanie), ale nie dotrwałam do końca, bo zaczęły się problemy- głównie ból żołądka. Zrezygnowałam z diety z dnia na dzień, więc oczywiście wszystkie zrzucone kg ( 10) po roku do mnie wróciły. Oczywiście nie mogę napisać ,że dieta jest zła- bo jej nie skończyłam. Kilka miesięcy temu przy okazji badań hormonalnych zrobiłam także podstawowe badania krwi i przeżyłam szok ! Okazało się , że mam bardzo silną anemię. Objawy typu zmęczenie, zły nastrój i bóle głowy zrzucałam na opiekę nad małym dzieckiem , przemęczenie, niewyspanie. W życiu nie pomyślałabym, że to wszystko wina anemii. Przez 6 tygodni musiałam przyjmować żelazo i powtórzyć badania krwi. Niestety okazało się, że pojawił się problem z wchłanianiem żelaza i anemia jak była tak jest. Obecnie jestem nadal w trakcie leczenia, niedługo kolejne badania - mam nadzieję,że będzie poprawa. Mam cudownego lekarza z którym rozmawiałam o Dukanie. Myślałam, że dostanie mi się po głowie za tą dietę a tymczasem okazało się, że moja pani doktor zna tą dietę , przeczytała nawet książkę i wcale nie uważa żeby ta dieta była zła. ALE..... Jest jedna ważna zasada o której wiele osób zapomina: przed jakąkolwiek dietą robimy podstawowe badania krwi, żeby mieć pewność że wszystko jest ok. Morfologię w trakcie diety powinno się robić systematycznie i często i gdy tylko zauważymy, że coś złego się dzieje to dietę PRZERYWAMY. I jeszcze jedno- bardzo ważne żeby w trakcie diety przyjmować witaminy np. centrum. Pewnie gdybym przed dietą wiedziała tyle co wiem teraz, nie miałabym problemu z anemią- pamiętajcie o badaniach i witaminach ! Sztuczne żelazo to paskudztwo, w dodatku źle się wchłania. Radzę pić regularnie sok z buraków, najlepiej ukwaszonych domowym sposobem, ale niekoniecznie. Raz dwa wyjdziesz z anemii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdalena84 21.03.2012 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Ja na diecie dukana co prawda schudlam pare kilogramow, calkiem szybko, ale czulam sie bardzo zmeczona wiec w koncu zrezygnowalam, na rzecz rozsadnej zmiany nawykow zywieniowych, dziala, podstawa jest wytrwalosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśka76 21.04.2012 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Dla stęsknionych słodkosci na Dukanie mam - myślę - świetne nowiny Żeby nie jeść sztucznych słodzików z aspartamem i jednocześnie nie rezygnować z tego, co najpyszniejsze, wystarczy przerzucić się na stewię! To taka roślina z pd Ameryki, której liście sa naturalnie słodkie, a jednocześnie maja kalorycznosć podobną jak słodziki syntetyczne. Można ją kupić w postaci pastylek, wywaru albo proszku, także pod każdą potrzebną do gotowania postacią. Warto poczytać o niej na stronie http://stewia.info.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts