Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 4 weeks później...
  • Odpowiedzi 45
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ten kurz pobudowlany/poremontowy będzie Ci towarzyszył jeszcze jakiś czas, dłuższy czas.

Żadna gosposia ani gospoś nie doprowadzą Ci domu do stanu używalności w ciągu kilku dni.

Po prostu ten kurz musi osiąść i musi zostać wytarty wilgotną szmatką, bo takie są prawa natury.

Sprawa jest tym bardziej kłopotliwa teraz (w zimie) bo grzejesz zapewne i kurz unosi się w suchym powietrzu.

• 1 month później...
Witam za sprzątanie po budowie nik Ci nie pójdzie za mniej niż 15 zł. Trzeba mieć środki czystości odpowiednie do tego typu pracy .Zwykłym ajax nie umyjesz podłogi ,ani kafelek płynem do szyb .Do tego dolicz okna i ośćieznice ,drzwi wyjdzie ci około 30zł za metr .Zalezy jeszcze od wielkośći domu może być więcej .

Takie bardzo dokładne (z myciem wewnątrz szafek, lodówki, okien, prasowaniem) "regularne" sprzątanie: Kraków, 2 panie, 10 godzin, mieszkanie 72 m2 (+2 balkony) biorą 150 zł; środki czystości trzeba zapewnić. Ceny za sprzątanie domu powinnam dostać wkrótce.

No i mam nowe ceny: sprzatanie "cotygodniowe" - 8 godzin - ogólne, tzn. bez mycia okien, szafek, odsuwania sofy itp. 80 zł. Powierzchnia 115 m2.

Sprzątanie po-remotowe (odkurzacz przemysłowy itp. hece) z myciem okien 250 zł.

Edytowane przez Mymyk_KSK

• 7 months później...
  • 5 weeks później...
Śląsk, Tarnowskie Góry - około 10 zł za godzinę, wychodzi 50-60 zł za jednorazowe sprzątnięcie domu ok.150 m2. Pani ściera kurze, odkurza i myje podłogi (pokoje, hol, schody wewn i zewn) oraz łazienki. Do tego dochodzą okna i drzwi, metodą rotacyjną. Nie prasuje, nie układa w szafach, nie sprząta np. na półkach w łazience itp. Jest około 4-5 h i w tym czasie nic takiego po prostu nie zdąży. Idealnie było jak miałam czas i pracowałam równocześnie z nią - ogarniałam mieszkanie, żeby ona miała wygodne pole do pracy, decydowałam o np. praniu lub tylko trzepaniu chodników, porządkowałam drobiazgi (np. te kosmetyki na półce w łazience), myłam lodówkę etc. Na koniec, kiedy ona myła podłogi na dole, jechałam po tygodniowe zakupy. Teraz niestety pani pracuje pod moją nieobecność - muszę być w pracy- efekt gorszy, ale lepsze to, niż nic.

U mnie sprząta Pani z Ukrainy. 12,50 zł za godzinę pracy. Nie wiem czy to drogo czy tanio? Kurz poremontowy wysprzątany i na bieżąco, dwa razy w miesiącu sprzątanie domu. Prace ekstra typu mycie okien, sprzątanie kominka, płatność ekstra. Zawsze kilka złoty więcej mi z kieszeni wyleci, ale widzę, że kobieta nie próżnuje i nie siedzi. Więc o nią dbam i finansowo. Taką pomoc warto mieć.