lady in red 08.02.2011 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 To za mycie okien płaci się "ekstra"? Nie za godzinę ogólnego sprzątanie-niezależnie czy to odkurzanie czy mycie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 12.02.2011 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Pod Piasecznem - fajna, dokładna pani z Ukrainy bierze 120 zł za cały dom (ok 200 m2). Do tego w tej cenie czasem myje okna, w sezonie ciepłym taras i ganek. Moje środki czystości. Gratiskowo ma u mnie kawę i obiadek Buleczko czy mozna poprosic namiar na ta Pania ? Nie Wiesz czy boi sie psow ? Jestes w domu kiedy Ona pracuje ? Proponuje pisac tu razem z cena jaka to okolica , byloby wygodniej szukajacym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 25.02.2011 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Za każdym razem gdy widzę ten tytuł: "ile za sprzątanie domu" Odpowiadam w duchu: "Królestwo! ...i może jeszcze konia!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanciaS 31.10.2012 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 To za mycie okien płaci się "ekstra"? Nie za godzinę ogólnego sprzątanie-niezależnie czy to odkurzanie czy mycie? Widzę, że temat mniej więcej od roku "pusty", ale sorry podobnie puste są wypowiedzi w nim zawarte i swój post umieszczam, dla nazwijmy to uświadomienia innych. Ludzie, rozumiem, że każdy głównie dba o swoje, bo też taka jestem, nikt nie jest instytucja charytatywną, ale to samo tyczy się osób które dla nas pracują. Jak tak przeglądam fora to wszyscy narzekają, że pracodawca mało płaci, że złodziej, dorabia się na biednych pracownikach. A minimalne już odwrócenie ról, zatrudnienie osoby do sprzątania i co robicie? Zdziwienie że za okna płaci sie dodatkowo???? A może jeszcze ugotować obiad, wyprasować, wybrać i dupcie podetrzeć? Dziwię, się, że realnie staramy sie oceniać koszt pracy jeżeli my mamy pracować, a dostajemy zaćmy gdy kogoś zatrudniamy. Pomijam kwestię zatrudniania na czarno (ile z Was zgłasza taką osobę do urzędu, ile płaci za nią ZUS i podatek????? W sumie dodatkowy Wasz zysk (pomijam również, jak wy byście podeszli to tego, że pracujecie powiedzmy rok, a zero ubezpieczenie i składki emerytalnej....) Czy nie lepiej, uczciwiej i łatwiej podpisać umowę z firmą (Tu była reklama-----------------------------------------------------------------)? Przecież jak będzie zbyt to dane osoby znajdą i tak zatrudnienie w takich firmach, bedą mieli ZUS itd, wy nie będziecie ryzykować że zatrudniacie na czarno, A to że drożej, no cóź... cenicie swoją pracę? Ceńcie również pracę innych.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchew 31.10.2012 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 JanciaS i przez tę Twoją firmię osoby sprzątające zarobią więcej? przez pośrednika?trochę szacunku dla integligencji forumowiczówi precz z tą reklamą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchew 31.10.2012 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Średnia pensja netto w tym kraju to około 2600 miesięcznie. To daje na 22 dni robocze i 8 godzin 14,7 zł na godzinę.Większość Polaków marzy o zarabianiu takich pieniędzy - często wykonując prace cięższe.Na tym wątku nikt nie podważał wysokości zarobków osób sprzątających. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sjanek 09.12.2012 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Ten kurz pobudowlany/poremontowy będzie Ci towarzyszył jeszcze jakiś czas, dłuższy czas. Żadna gosposia ani gospoś nie doprowadzą Ci domu do stanu używalności w ciągu kilku dni. Po prostu ten kurz musi osiąść i musi zostać wytarty wilgotną szmatką, bo takie są prawa natury. Sprawa jest tym bardziej kłopotliwa teraz (w zimie) bo grzejesz zapewne i kurz unosi się w suchym powietrzu. Tak to prawda, przy jednym "posiedzeniu" nie da rady wysprzątać mieszkania po remoncie tak, że mucha nie siada, min. 2 sesje sprzątające. Jeżeli systematycznie w mieszkaniu jest sprzątane to i łatwiej o czystość, szybkość i niższe nakłady na sprzątanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desmond 04.03.2013 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 u nas pani z Ukrainy przychodzi raz w tygodniu na 3 h za 30 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pniowek 12.03.2013 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 15 zł za godzinę to stawka jeszcze w porządku, sam się chętnie załapię i będę zapier... a kurz nie zdąży osiąść Ja sprzątam osobiście - nikt tak dobrze nie posprząta jak ja ! ale jakbym miał braki w czasie to może byłbym zmuszony komuś zapłacić - nie chciałbym się jednak rozczarować bo z 15 zrobiłoby się 5zł a co do firm.. to firma firmie nierówna i jeśli ktoś woli (bo ja tak) pracować w szarej strefie, to z przyjemnością zapłacę mu 10zł plus "VAT" bo człowiek, któremu zapłacę pieniądze wykorzysta a Państwo mi je zmarnuje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksuda 27.10.2013 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 W ZG sprzątanie po remoncie od 20 zł /h (firma) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooddii 03.12.2013 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 A czy ktoś się orientuje w cenach we Wrocławiu? lub ma kogoś poleconego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia.s 18.12.2013 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 To ja też chętnie skorzystam, tyle, że z Poznania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miiek 20.05.2014 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 W Poznaniu 1 h sprzątania kosztuje około 10zł/netto. Jak sprzątnie ekstra np umycie okien, wypranie firan itp trzeba się dogadać ze sprzątaczką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 20.05.2014 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 Ja mam dwie panie (z linku powyżej) od 5 lat. Zajmują się sprzątaniem zawodowo. Płacę 600 pln za 300mkw. Dwa oddzielne mieszkania, raz w tygodniu., chemia moja. Za okna jest oddzielnie- 100 za dzień. Zazwyczaj 2 dni, bo samych dachowych mam 10 szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomas75 09.02.2015 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Uważam, że 10 zl za godzine to za mało gdziekolwiek by to było w Polsce. To jest bardzo ciężka praca. 10 zł to za ulotki sie dostaje za godzine. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 15.02.2015 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 15zl/h Pani od sprzątania sama tyle chciała i tyle dostała. W jej zakres wchodzi wszystko oprócz prania i sprzątania sypialni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgajulia 22.02.2015 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 (edytowane) Wszystko zależy od naszych wymagań. Jeśli chcemy, aby posprzątała nam dom naszymi środkami i na naszym sprzęcie jakaś znajoma lub wyszukana pani do sprzątania to 10-15zł za godzinę jest ok. Jeśli zależy nam na profesjonalnym podejściu, nie chcemy sprzątać już mieszkania w ogóle to najlepiej skorzystać z usług firm sprzątających, od których roi się obecnie na rynku i ceny mają dosyć przyzwoite. Mają własne profesjonalne środki i potrzebny sprzęt. Ja wpisałam w google kompleksowe sprzątanie mieszkania i znalazłam cennik firmy sprzątającej. Edytowane 24 Lutego 2015 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrzypek12 02.03.2015 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 10 zł za godzinę, jak coś ekstra poproszę to daję więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgajulia 05.03.2015 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Jeśli chodzi o Poznań to konkurencja jest duża i można sobie przebierać w firmach sprzątających:p Ostatnio robiłam sobie takie rozeznanie i patriotycznie wybrałam firmę ze swojego regionu Ceny są ok, opinie też http://beautifulspace.pl. Korzystałam z różnych takich jednorazowych "sprzątań" (to się tak odmienia? ) i przed świętami też znowu się do nich uśmiechnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DeuX7 16.04.2015 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 ok 10zł/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts