Kuskus89 08.12.2010 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 witam! Mam taką sytuację: mieszkam w dużym mieszkaniu w starej kamiennicy, w której niema ogrzewania centralnego. W dużym pokoju stoi jedynie piec kaflowy- sprawny przez ostatnie 5 lat, ale tej zimy zawiódł (ulatnia się z niego czarny dym) Ogrzewanie elektryczne jest bardzo kosztowne, więc proszę o poradę- jak ogrzewać mieszkanie? co założyć? Czy np. da się wyburzyć ten stary piec i postawić nowy np. coś takiego: http://ekonet.glebowski.eu/index.php?site=8&id=52 Proszę też o informacje o ewentualnych kosztach... Bardzo proszę o pomoc i poradę. Zaznaczam też że jestem zielona w tej kwestii... Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 08.12.2010 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 Ja swego czasu mieszkałem w kamienicy, też miałem piec kaflowy, tyle że przerobiony był na ogrzewanie elektryczne, taryfa nocna (też jakieś wyjście w tej sytuacji). Ale zrezygnowałem z tego i zamontowałem piec gazowy dwufunkcyjny, moim zdaniem najlepsze rozwiązanie, bo ja osobiście wolę mieć nagrzane w dzień gdy przebywam w domu a nie w nocy gdy śpię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts