cro 08.12.2010 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 Witam wszystkich szanownych forumowiczów! Mam dom o pow. ok. 270 m2. W przyszłym roku go ocieplamy i mamy zamiar przestawić ogrzewanie na węgiel /obecnie grzejemy gazem/. Paliwem ma być węgiel/miał i drewno. Wybór na rynku kotłów z podajnikiem duży, porad na forum mnóstwo. Tylko, że niestety mam duży problem z wyborem, bo w naszej okolicy często w czasie zimy z powodu zerwanych linii brak prądu. A w kotle cała masa czujników, sterowników i to wszystko na prąd. Czy jest jakiś model kotła który ogrzeje dom w takiej sytuacji - oczywiście podawanie paliwa odbywa się wtedy ręcznie... Bardzo proszę o pomoc i wyrozumiałość a za wszystkie rady bardzo dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 08.12.2010 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 Problemem jest nie podawanie paliwa, tylko zapewnienie obiegu wody w instalacji. Ja skłaniam sie ku agregatowi - rozwiązanie na kilka dni/tygodni pracy. Czas pracy ograniczony zapasem paliwa, tylko że dobry agregat 1 kW to wydatek ponad 3 000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 08.12.2010 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 Co jaki czas i na jak długo wyłaczają prąd ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cro 19.12.2010 16:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2010 Dziękuję Plamiak! Agregat się przyda - nie samym ogrzewaniem człowiek żyje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts