Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Quick step lagune

kasiakp

Recommended Posts

Chcialam zapytac czy ktos z Was ma w lazience te panele

Spodobaly mi sie ale nie wiem czy one rzeczywiscie nadaja sie do lazienki? nic sie z nimi nie dzieje?

Jezeli ktos ma je u siebie to prosze o toki

Wiem ze juz ktos zakladal taki watek ale niestety nic konkretnego tam nie ma a fotek to juz wogole....

Zajrzałam na te panele i faktycznie mnie też zauroczyły a w szczególności UR1205 Tek (Teak) szary , shipdeck - Quick-Step Lagune (Laguna) 800 Uniclic. W opisie niby przeznaczone do pomieszczeń o dużej wilgotności, z tego z wyczytałam to Gwarancja* : 25 lat gwarancji w pomieszczeniach domowych, 10 lat gwarancji na wodę w pomieszczeniach domowych. Jednak najlepiej jakby wypowiedziała sie osoba takowe użytkująca.

Często krązyła na FM taka inspiracja łazinkowa z piękną podłoga i chłopcem myjącym zęby http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.panele-podlogowe.eu/zdjecia/459_small.jpg&imgrefurl=http://www.panele-podlogowe.eu/szczegoly/194/ur1205_tek_teak_szary__shipdeck__quickstep_lagune_laguna_800_uniclic&usg=__QZK1FFF7Bht5S5QimIqyuo_yl4U=&h=110&w=95&sz=5&hl=pl&start=0&zoom=0&tbnid=TowA5UCFFd4aMM:&tbnh=85&tbnw=73&prev=/images%3Fq%3DUR1205%2BTek%2B(Teak)%2Bszary%2B,%2Bshipdeck%2B-%2BQuick-Step%2BLagune%2B(Laguna)%2B800%2BUniclic%26um%3D1%26hl%3Dpl%26sa%3DN%26rlz%3D1T4GGLL_plPL372PL372%26biw%3D1004%26bih%3D455%26tbs%3Disch:1&um=1&itbs=1&iact=rc&dur=234&ei=JpUATaGsN5SFswbVwen0Dg&oei=JpUATaGsN5SFswbVwen0Dg&esq=1&page=1&ndsp=12&ved=1t:429,r:3,s:0&tx=64&ty=54. to własnie te panele.

• 3 months później...

Właśnie lądują na mojej podłodze w łazience deski zwane Quick-Step Lagune.

Jaki będzie efekt końcowy, przedstawię na forum kilka zdjęć.

Co prawda łazienka w bloku nie jest za duża, ale mam nadzieję, że efekt będzie przyjemny dla oka i stóp :)

Mi tez wlasnie chodzi o te szare Sliczne sa

Chcialabym miec drewniana podloge w lazience ale kasy barak Te jeszcze sa do przelkniecia 150zl

ale drewno nie wyjdzie ci drożej, zależy tez jakie chcesz?, mój merbau kosztował 100 za m2, plus klej i olej czyli około 140,00 , no chyba ze chcesz teak, on kształtuje sie około 200 zł za m2

• 2 months później...
  • 5 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 1 month później...
  • 4 months później...

Drewno też nie przetrwa zalania . Nic co jest drewno-pochodne nie lubi nadmiernej ilości wody tak więc i panele .

Jeżeli panele zostały zamontowane zgodnie z zaleceniami producenta ( czyli dodatkowo zastosowany został uszczelniacz na krótkich krawędziach ) to nic nie będzie się z nimi działo jak wyjdziesz z wanny i trochę się nachlapie . Trzeba wytrzeć i po sprawie .

Pozdrawiam