mareckiyz450f 09.12.2010 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 (edytowane) Witam prosiłbym użytkownikow kominków z płaszczem wodnym i użytkowników pieców wielofunkcyjnych na ( miał ,ekogroszek , zborze) o wypowiedz jakie maja koszty ogrzewania lub znawców tychze systemow grzewczych o wypowiedz co sie lepiej opłaca zainstalowac w domu Chce ogrzewac dom doł ogrzewanie podłogowe oko 120m2 i poddasze grzejniki okolo 40m2 powierzchni grzewczej Zdecydowalem sie no ogrzewanie podłogowe poniewaz mam nad salonem pustke az do stropu (dom z tz antresolą) i wydaje mi sie ze w gre wchodzi tylko w takiej sytuacji ogrzewanie podłogowe ale teraz mam dylemat czy kominek z płaszczem czy piec wielofunkcyjny co sie lepiej opłaca , z góry dziekuje Edytowane 16 Grudnia 2010 przez mareckiyz450f bład w tytule Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 09.12.2010 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 intrygujacy temat: czym ogrzewać kominek", zdawałoby się że to kominkiem się coś ogrzewa a tu jakiś egzemplarz, który trzeba ogrzewać no to może suszarką do włosów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mareckiyz450f 10.12.2010 14:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 drogi edde jakbys przeczytał tekst nie tylko tytuł to pewniebys zrozumiał o co chodzi miało byc czym ogrzewac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 10.12.2010 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 ależ przeczytałem i wiem o o chodzi, ale moze warto było by gdybyś Ty czasem też przeczytał ze zrozumieniem to co napiszesz (ze szczególnym uwzględnieniem tytułu tematu) to może zrozumiałbyś co innych może śmieszyć... ps. psoty i tytuły można edytować i poprawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mareckiyz450f 16.12.2010 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 bład juz poprawiony czy moge liczyc teraz na pomoc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkaszka 19.12.2010 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2010 Kominek z plaszczem jest fajny, ale niestety płaszcz często się rozszczelnia, dodatkowo musi być na bierząco obsługiwany, nie możesz zasypać drewna na 2 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariobros35 20.12.2010 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 Kominek z plaszczem jest fajny, ale niestety płaszcz często się rozszczelnia, dodatkowo musi być na bierząco obsługiwany, nie możesz zasypać drewna na 2 dni no z tym ostatnim stwierdzeniem się nie zgodzę można palić w kominku raz na 2 dni przy odpowiednim podłączeniu i zastosowaniu buforów ciepła do akumulacji ciepła a z szczelnością płaszcza tez nie do końca się zgodzę bo kominki z płaszczem produkuje się podobnie jak kotły na paliwo stałe a przecież nikt nie wymienia kotłów zbyt często Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts