Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mam wypis i wyrys z ewidencji gruntów zrobiony w kwietniu ubiegłego roku (opłata 145 PLN) - składałem wtedy wniosek o decyzje o warunkach zabudowy i zagospodarowania. Decyzje dostałem dopiero w listopadzie bo miejscowe plany zagospodarowania były nieaktualne. Teraz przy składaniu wniosku o pozwolenie na budowe okazało się że wyrysy i wypisy są nie aktualne (do 3 miesiecy) i jak powiedział mi znajomy trzeba je aktualizować co w jego przypadku było zrobione od ręki i nic nie kosztowało. Nie wiem czy sie ostatnio się coś zmieniło bo na moją proźbę o aktualizację Pani w urzedzie bardzo się zdziwiła i powiedziała, że nic takiego nie może zrobić. Czy ktoś potrafi mi powiedzieć jak to w końcu jest z ta aktualizacją, bo po co mam znowu czekać i tracić 145 złotych.
https://forum.murator.pl/topic/15118-wypisy-i-wyrysy/

Poswiadczenie o aktualizacji i kopii mapy jest płatne - wychodzi troche taniej niz zakup nowej - tego nie przeskoczysz, wypis poswiadczysz zgodnośc bez problemu - z mapa moze byc róznie bo tam zmiany sa nanoszone na bierząco i zostanie ci tylko zakup jeszcze raz mapy z tego terenu który cie interesuje. Róznie to bywa w załej Polsce wiec o szegóły zapytaj w swoim Wydziale Geodezji lub starostwie.

Pozdrawiam

https://forum.murator.pl/topic/15118-wypisy-i-wyrysy/#findComment-244468