oresund 31.05.2011 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Dziwna ta kalkulacja:1) pompa ma zywotnosc ok 15 lat2) kocioł gazowy ma żywotnosc ok 15 lat3) inflacja obecnie wynosi ok 20%4) prąd dzięki handlowi CO2 zdrożeje wkrótce ok 50-100%5) czeka nas uwolnienie rynku prądu, to będzie jak z cukrem6) gaz będzie drogi bo Pawlak taki zamówił,a łupkowy będzie też drogi bo tak Tusk zakontrakował odwierty7) o ile bedzie elektrownia atomowa to koszty paliwa i odpadów atomowychoraz kredytu na elektrownie spoodują ze bedzie to bardzo drogi prąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 31.05.2011 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Czyli mówisz że najlepiej postawić własną elektrownię wiatrową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 31.05.2011 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 a czy to prawda, że kable grzewcze zalane betonem maja żywotność taką, jak ten beton, czyli wystarcza do końca mojego zycia? (mam nadzieje, że jestem teoretycznie dopiero na półmetku zycia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 2mm 31.05.2011 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 3) inflacja obecnie wynosi ok 20% gdzie tak jest? w PL, w Zimbabwe czy może w Kazachstanie? to że cukier czy benzyna zdrożała o 20% czy więcej % to nie jest równoznaczne, że inflacja wynosi tyle samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 2mm 31.05.2011 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Czyli mówisz że najlepiej postawić własną elektrownię wiatrową? zakładając, ze jeden wiatrak i turbina kosztują kilka mln PLN to czas zwrotu tej inwestycji będzie, no powiedzmy dość długi.................... a tak na marginesie - ile kosztuje 1kWh energii w drugiej taryfie? 30-40 gr? zakładając, że normalnie 1kWh kosztuje około 50 gr pytam z ciekawości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akswał 12.06.2011 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Piękne atrium - ile m2 będzie mieć? U mnie planowana jest mała namiastka 36m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 18.06.2011 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 W sumie to jakieś 80 m2 (8x10 m). Ale, ale - ja już kiedyś czytałem twój dziennik i prześledziłem dalsze losy (och, z architektami trochę rozumiem ) i przeglądnąłem dziennik i komentarze i nie znalazłem żadnych rzutów? Pewnie je gdzieś zassało, usunęło z serwera. Pokażesz je? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 31.08.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Hej ! Hej ! Żyjesz Ty jeszcze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 31.08.2011 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 no właśnie - co się dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 2mm 01.09.2011 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 no właśnie - ja też dołączam się do pytania - jakieś nowości??? pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 01.09.2011 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Żyję, żyję, nowych wieści jest sporo i postaram się to wszystko spokojnie opowiedzieć. Błagam o jeszcze chwilkę cierpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 01.09.2011 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 No dobra. Niech Nas kosztuje. Poczekamy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 07.09.2011 14:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 No dobra, pora i czas na dalsze opowieści. Oczywiście przydarzyła się kolejna wolta i słowa Madeleine kilka miesięcy temu były prorocze . Przepraszam za ostrą cenzurę dziennika, ale ponieważ architekci zachowali się absolutnie fair, też w ten sposób chcę się zachowywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JestGit 07.09.2011 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 no wreszcie. a zwroty akcji jak w dobrym filmie sensacyjnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 07.09.2011 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 witaj krakowski centusiu:welcome:poczytalem Twoje rozwazania i usmialem się do łez - nie wiem kim jesteś z zawodu, ale pisać dużo lubisz.w każdym bądź razie będę od czasu wpadal na slów Twych kilka.....set:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 07.09.2011 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Wojgoc - dzięki, miło słyszeć, że da się to czytać. Rzeczywiście pisać lubię (grafoman, cholera...), niestety na ogół muszę pisać rzeczy serio. A tu, pod pseudonimem, można sobie trochę poszaleć. A zawodu jestem (prawie) tego samego, co Spirea . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 2mm 07.09.2011 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 no wreszcie będzie coś ciekawego do czytania!!! pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 07.09.2011 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 zawodu Spirei mogę się tylko domyslać ale jak na grafomana to nieźle masz opanowanego excela:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 07.09.2011 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 No cóż, jak to mawiają, nie ma tego złego... Ciekawa jestem kolejnego odcinka i żal skasowanych postów, chociażby ze względu na Twoje lekkie pióro. Pewnie nawet spis inwentaryzacyjny w Twoim wykonaniu byłby ciekawy Ale oczywiście masz rację, ciekawa jestem nowej koncepcji. Oby poszło z górki tym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 07.09.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Twoje posty zawsze czytałam rano, z kawą w jednej rączce...i z papierosem w drugiej. który to jako jedyny mógł być wypalony w ciągu dnia Ja tez czekam z nowościami... A jeśli chodzi o zawody mam wrażenie, ze chyba mamy podobne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts