rasia 24.12.2011 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2011 http://desmond.imageshack.us/Himg710/scaled.php?server=710&filename=kartkawitecznonoworoczn.jpg&res=medium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talgo 24.12.2011 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2011 Wesołych Świąt http://img249.imageshack.us/img249/5111/wita2.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 25.12.2011 00:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2011 http://forum.portalflorystyczny.pl/gallery/forum/1322038546.jpg Zdrowych, spokojnych Świąt Bożego Narodzenia, oraz wytrwałości w budowaniu życzą Agata i Klaudiusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 20.01.2012 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 No to grzecznie czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 20.03.2012 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 No to się zacząłem z powrotem produkować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 20.03.2012 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Wiemy ! Już przeczytaliśmy !I niewątpliwie zgadzamy się z Twoim zdaniem na temat współpracy z projektantem. / Proszę, proszę. To ja już w liczbie mnogiej pisze. /Ale, jak współpraca się nie klei od początku, to nie warto jej ciągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 20.03.2012 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 czekamy czekamy To faktycznie trochę przypomina nasze przeboje. Już się nauczyłam, że nie warto dawać drugiej szansy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 20.03.2012 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Ja też czytam...i bardzo jestem ciekaw, co z tego dalej wyniknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 20.03.2012 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 I ja i ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 20.03.2012 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 oj tak, oczywiście budujesz napięcie. A pod konkluzjami idzie mi się tylko podpisać. Szczęście w nieszczęściu, że u nas - całkiem niezależnie - architekt zrobił dokładnie taki sam projekt funkcjonalny, jaki ja rozrysowałam kiedyś na kartce, a zatem funkcjonalnie OK. Ale nie wniósł wiele i błędów też trochę popełnił. No nic, następnym razem będziemy mądrzejsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 20.03.2012 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 i ja, i ja... ale co akurat ja mogę na to napisać? przykro mi, tak po prostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 21.03.2012 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 @all - Dzięki . Będzie wobec tego jutro dalszy ciąg. Miał być dzisiaj, ale dopadł mnie jakiś potworny ból głowy. @Robert - a czemu ma ci być przykro? Przecież nie ty zawaliłeś . Na koniec świeże rysunki pokazujące dwa z całej masy wariantów kolorystycznych domu. http://farm8.staticflickr.com/7214/6857877956_182cd430b5.jpg http://farm8.staticflickr.com/7259/6857878200_6856b68ced.jpg Mam nadzieję, że nie skończy się na piątej koncepcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 21.03.2012 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 @Robert - a czemu ma ci być przykro? Przecież nie ty zawaliłeś . no bo ja z tych, na których tak narzekasz... i tak mi trochę głupio... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 21.03.2012 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Robert przeżywa, tak jak mój archi kiedy mu opisuję problemy forumowiczów z projektami indywidualnymi To idealiści. Normalnie jak bracia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 21.03.2012 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 dr_au, bardzo fajna koncepcja wyglądu zewnętrznego. Prosta, nieprzekombinowana jak te poprzednie. Chociaż dalej mam wątpliwości co do porządnej realizacji tego dwustopniowego dachu. Odpocznij i pisz dalej Byłam ostatnio w Krk, ale przedłużyło się i pognałam do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 22.03.2012 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Białe kominy bardzo krótko będą śnieżnobiałe:( pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 22.03.2012 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 @Robert - znaczy się głupio ci za architektów w sensie grupy zawodowej? Raczej nie ma sensu. Natomiast w tym co napisałem jest trochę typowych relacji architekt-klient. Klient zazwyczaj chce niemożliwego (w sensie 4 duże pokoje, przestrzeń dzienną i koniecznie dwustanowiskowy garaż na 120 m2 i za 150 tyś. zł). Z kolei architekt z reguły ma wizję, która powoduje, że klient z przerażeniem w oczach łapie się za portfel ("ten układ funkcjonalny zrobimy na 500 m2, a tu zrobimy pomost na tytanowych kotwach wykładany skrzydełkami motyli z brazylijskiej dżungli"). Gorzej, jak za takim rozstrzałem nie idzie normalna, rzetelna praca, która pozwala doprowadzić projekt do końca. @Spirea - jak będziesz w krk, to wpadnij koniecznie. Przenieśliśmy się teraz z biurem na Wolę Justowską, dojazd stamtąd na autostradę zajmuje kilka minut. No i mamy całkiem przyzwoity ekspres i kawę. Jak nie, to może będzie okazja się zobaczyć na 10-lecie. A co do dachu, powodów dla którego spróbuję zrealizować to rozwiązanie jest kilka. Przede wszystkim dach jest naprawdę potężny. Dom po obrysie zewnętrznym ma 20,5m długości i 9,2 m szerokości (robią to okapy o szerokości 1m!). W tym układzie dach typu stodółka bez dodatkowych zabiegów wygląda przytłaczająco. Testowałem to sobie na modelu 3d i rzeczywiście wizualnie różnica jest znaczna. Ponadto daje to możliwość ładnego ukrycia rynny (pomiędzy pasem dachówki a pasem blachy, z rurami spustowymi ukrytymi w "filarkach". Jak to mniej więcej wygląda w praniu, widać w przypadku domów z osiedla Parkowe Wzgórze, które projektowali JEMS: http://www.mimoa.eu/projects/Poland/Mogilany/Parkowe%20Wzg%F3rze%20Housing%20Estate Ponieważ do projektu mam dostać szczegółowe rysunki konstrukcyjne m.in. tego detalu, powinno się udać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 22.03.2012 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 jak znajdziesz porządnego wykonawcę, to faktycznie może się udać. Nie wiedziałam, że organizują 10-lecie. Termin na zgłoszenie minął 20-tego. Ale może jeszcze się uda załapać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 22.03.2012 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 @Spirea - ja sam przesłałem zgłoszenie dzisiaj, może klepną. A z dachem, to i tak największy problem mam z kolorem . Najładniejszy jest hmmm... ryzykowny. @kocimieta – kolor kominóä, podobnie jak wszystkiego innego, jest daleki od ustalenia. Projek się będzie wałkował w urzędzie, a ja będę na ten temat myślał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 22.03.2012 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 to już też wysłałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts