dr_au 03.10.2012 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Katti - bardzo dziękuję . Mam szczerą nadzieję, że realizacja pójdzie nieco szybciej niż prace projektowe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katka 03.10.2012 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Moje gratulacje z powodu zamknięcia pewnego etapu. Życzę powodzenia i niecierpliwie czekam na realizacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
charisma 03.10.2012 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 dr_au podglądam twój dziennik od samego poczatku (również starą wersję) i musze powiedziec, że po tych wszystkich perypetiach nie moge doczekać się realizacji końcowego projektu - trzymam kciuki Anka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 03.10.2012 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 katka, Charisma - dzięki za odwiedziny i trzymanie kciuków. Charisma - ja twój dziennik też podglądam od czasu do czasu. Onyks swego czasu bardzo mi się podobał, niestety nie na nasze "uwarunkowania planistyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 03.10.2012 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Gratulacje Czekam na realizację niecierpliwie - to będzie bardzo fajny dom Myślę, że spokojnie możesz wywalić to poziome okno bez szkody dla elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 03.10.2012 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 bury_kocur - dziękuję. To była ta łatwiejsza część zadania. Teraz trudniejsza, tj. wybudować. Zerkam do twojego dziennika i zazdroszczę A z oknem myślę, że jego wywalenie nie tylko nie zaszkodzi, ale wręcz posłuży elewacji. Zobacz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 03.10.2012 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Bez okna lepiej, chyba, że to jedyne kuchenne Trzymam kciuki za szybkie otrzymanie PnB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 03.10.2012 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Lullaby - nie, to po prostu okno w garażu, fakt ze jedyne . Okno kuchenne jest z drugiej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 03.10.2012 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 To wyrzuć. Samochód nie musi patrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 03.10.2012 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 dr_au, pozostaje tylko pogratulować i trzymać kciuki za działania na dalszych polach eksploatacji ps. i oczywiście bez okna. Okno w garażu jest niepotrzebne. Siostra ma dwa i nigdy rolet nie odsłoniła. Przydało się raz - siostra wyjechała z kluczami, więc szwagier włamywał się do domu przez to okno właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 04.10.2012 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Spirea - dr_au - lepiej bez okna, zdecydowanie. I zobacz, jeszcze nie ruszyłeś z budową, a już oszczędność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 04.10.2012 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 A może zamiast okna kilka luxferów ? Nich do garażu choć odrobina światła dziennego wpada. Nie będzie taka kompletna ciemnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 04.10.2012 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 nie, żadnych luksferów!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 04.10.2012 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Jeśli można, a to dlaczego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 04.10.2012 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Bo wyglądają bardzo źle z taką wysmakowaną architekturą... i mocno przypominają lata 90-te - to moje osobiste zdanie oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 04.10.2012 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Uf. Może i racja.Ale i tak okaże się, że Kocurka miała racje " oszczędności ". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 04.10.2012 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Co do oszczędności - oczywiście bury_kocur ma rację i super są decyzje w tę stronę czyli obniżające, a nie podnoszące koszty . Zrobienie sporego nadproża + okno uchylne, zawsze jakieś pieniądze kosztuje. W tym wypadku nie chodzi o oszczędności, a o kwestie estetyczne . Może i trochę światła dziennego w garażu jest praktyczne, ale w tym wypadku wsadzenie tam czegokolwiek psuje elewację. Po prostu trochę pustej ściany na elewacji południowej jest potrzebne, a na elewacji zachodniej tez raczej nie ma na okno miejsca. Dla odmiany wariant elewacyjny wybrany i pokazywany będzie sobie kosztował (czytaj - jest najdroższy). Niestety, ku bólowi serca (czy też kieszeni), różnica pomiędzy wariantem zaprojektowanym pierwotnie przez architekta, a róznymi innymi kombinacjami oszczędnościowymi jest na tyle duża, że szkoda się wygłupiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 04.10.2012 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 Lusfery, poza swoją wątpliwą urodą, mają bardzo słabe parametry termiczne. Kiedyś to liczyłam - przy garażu użytkowanym zgodnie z przeznaczeniem, bez spędzania tam całych dni (podobnie zresztą sprawa się ma ze spiżarnią) - wydatek na okna się nie zamortyzuje w przewidywalnym okresie. Taniej świecić światło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 16.10.2012 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Ładne zdjęcia wnętrz Ta druga seria to, pominąwszy drewno, wypisz wymaluj moja strefa dzienna Chodzi mi oczywiście o styl, nie o układ. Na temat trzeciej łazienki się nie wypowiem, bo chwilowo marzeniem mojego życia jest druga , ale myślę, że 2 to wystarczająco nawet na większą rodzinę, a sauna to coś zupełnie innego - i może być tak, że robiąc trzecią łazienkę nie podniesiesz odczuwalnie komfortu życia (hm, na którym kibelku dzisiaj? ), tylko będziesz żałował, że nie starczyło miejsca i kasy na saunę, która może być jedna albo wcale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 16.10.2012 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 W drugim wpisie nie otwierają się zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts