Marzenka11 10.12.2010 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Witam wszystkich i proszę o pomoc. Mam problem z oknami. Będziemy wymieniać okna w naszym domku. Okna są nietypowe. Szerokość 166 cm , a wysokość 157 cm i teraz jak podzielic te okna. Czy symetrycznie, czy asymetrycznie. Przyznam , że bardziej podoba mi się podział na 2 równe części. Boję sie jednak , że jedna kwatera będzie wówczas za szeroka ( co z otwieraniem). Może ktoś z was ma akurat podobne okna i pomoże mi w dokonaniu wyboru. Bardzo będę wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 10.12.2010 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Ja bym zdecydowała się na równe części. W kuchni mam okno ok. 180x150 dzielone na pół i nie ma żadnych problemów z taką wielkością skrzydeł (często jest uchylane a otwierane tylko do mycia) Jeśli wymieniasz na plastiki weź pod uwagę że ramy są dość szerokie i przy asymetrycznym podziale ta węższa szyba może być naprawdę wąska i niezbyt ładnie wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaros 10.12.2010 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Mnie najbardziej podobają się duże okna w jednej tafli Jeśli chcesz jednak dzielic, to zgadzam się ze zdaniem Zetki - symetrycznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzenka11 10.12.2010 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Bardzo dziękuję za pomoc. Podobają mi sie także okna w jednej tafli, jednak do mojego domu takie nie bedą pasować. Chciałabym żeby okno nie tylko się uchylało , ale i otwierało. Przy tej szerokości okna , jedno skrzydło będzie miało jakieś 83 cm. Zastanawim się jak będzie wyglądało takie otwarte okno we wnętrzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AJa1719508036 10.12.2010 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 a ja bym podzieliła 1/3 do 2/3 wtedy jedna część tylko uchylna a druga otwierana i uchylna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bradykardia1 10.12.2010 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 u rodziców w domu są 180 dzielone równo na pół , mnie akurat takie najbardziej sie podobają - masz dwie duże tafle szkła, widok super,. co do otwierania to nie ma z tym żadnego problemu - przez ostatnie kilka lat jak tam mieszkałam to wcale nie przeszkadzało - ale i tak najcześciej były na uchyle górnym lub otwarte do połowy - nie licząc wielkiego wietrzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts