Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak urządzaliśmy mieszkanie w szeregowcu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ale piękny ogród! A gdzie dokładnie jest ten pałac w Wielkopolsce?

Chciałabym trochę pojeździć po kraju, jak tylko ogarnę się z domem.

Darcy, pałac jest w Mierzęcinie (województwo lubuskie, gmina Dobiegniew). Polecam, bo naprawdę warto zobaczyć :) Zdjęcia pochodzą ze strony internetowej, ale nie są przekłamane (czyt. wyretuszowane), co oczywiście często wychodziło na jaw, kiedy dojeżdżaliśmy na miejsce :(. Jest fantastycznie odrestaurowany i naprawdę zadbany.

Edytowane przez Ilona Agata

Kilka drobiazgów znalezionych w internecie - czajnik, który po prostu muszę mieć i planuję otrzymać w prezencie ślubnym:

http://p3.fide.pl/alessi/297/WA09.jpg

Podobnie jak kieliszki do jajek z solniczką:

http://czerwonamaszyna.pl/images/products/auerhahn/3001_669_0.jpg

http://namoimstole.pl/media/catalog/product/cache/1/image/462x316/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/3/0/3001_669_eiersalz.jpg

I stolik, który bardzo mi się spodobał, ale nie mam pojęcia, gdzie mogłabym go ustawić, bo nigdzie - poza ogrodem - nie będzie pasował. A szkoda, bo piękny jest:

http://www.decorolka.pl/img/p/227-579-large.jpg

Ale to i tak nie jest źle z tym terminem - tydzień różnicy to nie kilka miesięcy całe szczęście, więc i dużego problemu z gośćmi nie powinniście mieć :) A że piątek? - mi by to wcale nie przeszkadzało :no: Na pewno będzie super i do tego jaka piękna sceneria :)

pysiaczek, mam nadzieję, że naszym gościom również nie będzie przeszkadzać :) Przynajmniej dłużej będą mogli odpocząć :)

INEZ207, :welcome:

mal26, dziękuję, teraz nie ma zmiłuj, czekamy na ostateczną ofertę cenową i jak tylko zwrócą nam zaliczkę z Wąsowa, wpłacamy ją do Mierzęcina :)

tsunami, ja mam nadzieję, bo to w końcu jedyny taki dzień w życiu :yes:

Zamieniając temat, planuję coś strasznego... Od kilku dni siedzę w domu na chorobowym, pieruńsko się nudzę, przez co do głowy przychodzą mi dziwne pomysły. Wymyśliłam sobie kiedyś, że aby przełamać wszechobecną na parterze biel oraz ecru z beżami, powinnam wprowadzić plamę kolorystyczną w postaci różowego szezlonga :D. Oczywiście nie spotkałam jeszcze osoby, która po tej informacji patrzyłaby na mnie jak na istotę normalną :no:. Z tego powodu (oraz nie ukrywam - również z pobudek finansowych) myśl o szezlongu porzuciłam na rzecz różowych poduch :yes:.

Mam zamiar je dzisiaj kupić, co jest niecnym planem, bo wykonanym w całkowitej tajemnicy przed drugą połówką :o.

Pocieszam się jednak zasłyszanym gdzieś stwierdzeniem, że prawdziwy mężczyzna się różu nie boi, prawda?

''A propos ostatniego zdjęcia - czy ktoś wie, jak (i czym ) się czyści matowy metal, taki jak mamy na okapie? Chyba z nim oszaleję kiedyś''

Witam

Ilona jeśli nadal masz problem to podpowiem, ze ja o wiele większą płaszczyznę ze stali nierdzewnej, na zmywarce, czyszczę ściereczką z mikrofibry w kolorze niebieskim, samą wodą i nie ma śladu. Jeśli nie mam ściereczki to clinem do mycia szyb i tez jest ok.

żona m, u mnie niestety płyn do mycia szyb zostawia mazy :( Może jakoś nieudolnie czyszczę...

pasie, spróbuję zrobić fotki za dnia, bo "kropla koloru" wygląda inaczej, niż na zdjęciach - jest zdecydowanie bardziej różowa, ale wydaje mi się, że to był strzał w dziesiątkę :)

rafaal, blat w kuchni to laminat drewnopodobny (ma usłojenie, itp.) w przebrzmiałym już kolorze wenge :) Kuchnię robiliśmy w WFM.