Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Reni, niestety nie - narzeczonemu coś wypadło i siedzi w pracy do 22 :( - a ja nie chciałam sama decydować. Ikeę mamy tuż obok, więc postaramy się podjechać jutro i dam znać co i jak :)

muszę to napisać

jak wczoraj wklejono te ławkę z ikei, od razu poszłam na stronę wpisałam szukane słowo i obejrzałam co tam mamy, później pomyslałam kurcze wcale nie takie tanie (tak samo jak ty) i do ikei też wolę z mężem , sama chodze tylko po bzdury, jakoś tak wolę kiedy razem kupujemy.

muszę to napisać

jak wczoraj wklejono te ławkę z ikei, od razu poszłam na stronę wpisałam szukane słowo i obejrzałam co tam mamy, później pomyslałam kurcze wcale nie takie tanie (tak samo jak ty) i do ikei też wolę z mężem , sama chodze tylko po bzdury, jakoś tak wolę kiedy razem kupujemy.

Zobaczy się - zależy nam na sześciu krzesłach i stole (lub czterech krzesłach, ławce i stole), więc ta Ikea faktycznie jest za droga - w grę wchodzą ewentualnie takie krzesła:

http://4.bp.blogspot.com/_8RDCP_IJiEU/S6KM27L0F6I/AAAAAAAAAKQ/zlebI6oqN-A/s200/10+03-18+Ammero+Chair.jpeg

ale obawiam się, bo nawet na zdjęciu wyglądają jakoś tak... licho? Jakby miały się połamać (te cienkie nóżki!) :confused:

Ilona Agata-przepraszam,że dopiero teraz odpisuje,ale jakiś zabiegany był ten tydzień,wylali nam w końcu posadzki,teraz schną i mam nadzieje,że teraz wszystko szybciej pójdzie:)

Już nie mogę się doczekać tych waszych mebelków robionych przez stolarza,a co do tych krzeseł ogrodowych z Ikei to faktycznie jakoś tak licho wygladają,ale jak obejrzycie to dajcie znać:)

pozdrawiam

Kurde :D Łącze sie w bolu z wami odnosnie ratanowych mebli ogrodowych :D

Mi sie taras to w ogole z naroznikiem marzy i zamiast markizy taki pseudo dach szklany....:o Ale to juz chyba w nastepnym domu - jezeli bedzie :eek: i ogrod w stylu japonskim...mmmm :D Ah te marzenia.

No nic dolaczam oficjalnie do klubu wzdychajacych :D

Boszszsz ja też z tych marzących o rattanie na tarasie ale póki co to mam.................. najtańszą zeszłoroczną IKEE podrasowaną papierem ściernym i białym olejem:D i chyba prędko się to nie zmieni:no:

psosin, na ścianie jest tapeta Decor Maison Nature:

http://emmasinspiration.blogg.se/images/2008/dscn3023_1203538546_15292277.jpg

mamy inny kolor, dobrany do koloru farby na ścianach (wiem, wiem, powinnam była to zrobić w odwrotnej kolejności, ale tak jakoś wyszło ;)).

pasie, my też upatrzyliśmy na przecenie w LM drewniany komplet, który będzie trzeba zaolejować i chyba ostatecznie to właśnie na nim stanie :yes: - oby tylko w tym roku pogoda dopisała i można było urządzać grille :wiggle:, a przy jakich meblach - to już chyba mniej ważne :???:

Edytowane przez Ilona Agata

Ilonko, nie odezwałam sie wczoraj, bo ta sobota była dla mnie troche hardcorowa. Nie wklejam zdjec, bo nie chcę Ci zaśmiecać galerii, ale warto zerknąć tu:

http://www.doramdesign.pl/flash/doram.html

(zwłaszcza kolekcja DeLux) chociażby po to, zeby sie poinspirować:-)

Boszszsz ja też z tych marzących o rattanie na tarasie ale póki co to mam.................. najtańszą zeszłoroczną IKEE podrasowaną papierem ściernym i białym olejem:D i chyba prędko się to nie zmieni:no:

pasie ja chętnie bym zobaczyla twój podrasowany komplet, możesz wkleić w moim watku, bo ja też muszę szukać taniej opcji.

Ilona na to co wkleilaś szkoda słów, masakrycznie piękne i nieosiągalne.

hazeleyes1982, dziękuję, w wolnej chwili przejrzę, bo teraz muszę oznajmić: Reni, pędź do Ikea! Być może nic Ci się nie spodoba, ale zerknąć warto, bo oferta całkiem spora (w Poznaniu wystawili na zewnątrz namiot z meblami ogrodowymi). Był oczywiście zestaw Ammero i jeszcze jeden ratanowy - Arholma (piękny!), niestety cena zaporowa :sick:

Zainteresowaliśmy się więc takimi krzesłami:

http://www.ikea.com/PIAimages/0101939_PE246099_S4.JPG

W rzeczywistości są solidniejsze niż na zdjęciu :) i baaardzo wygodne. Niestety, mieliśmy problem z dobraniem stołu (musiałby być szklany), więc ostatecznie wybraliśmy zestaw drewniany na metalowym stelażu (drewno w kolorze metalu). Na razie uchylę tylko rąbka tajemnicy, a zdjęcia całego zestawu za dnia spróbuję cyknąć jutro (trzeba to teraz rozpakować i złożyć)

http://img713.imageshack.us/img713/8480/ogrd.jpg

(proszę się nie śmiać z naszego pięknego "trawnika" w tle ;))

hejka Ilonko, te krzesełka co kupiłaś są piękne i podobaja się mojemu mężowi, ale tysiaka trzeba liczyć za zestaw, ja chyba kupię to co w ikea najtańsze, zestaw za 399 lawka, stół i 2 krzesła, napisz co kupiłaś dokladnie i za ile, a i wydaje mi się ze to nie drewno tylko pcv, w każdym razie tak mi powiedział pan z obsługi kiedy zapytalam czy to akacja, w każdym razie wygląda porządnie i ladnie.
Jak PCV to nawet lepiej, będzie wytrzymałe na zewnątrz i nie trzeba olejować :) - hehe, a wygląda jak drewno, dlatego nie wierzyliśmy w to, co napisane na ulotce (pukałam, obejrzałam z każdej strony, nawet oderwałam - jak mi się zdawało - jedną drzazgę). Meble wyglądają bardzo solidnie, a zależało nam na mebelkach na lata - w podobnej cenie oglądaliśmy w Leroy Merlin i Praktikerze i wydawały się bardziej awaryjne - tutaj wszystko trzyma ten gruby, metalowy stelaż. Kupiliśmy stół z krzesłami i ławką (zestaw na 7-8 osób). Zestaw nie był najtańszy, ale też nie najdroższy, a przede wszystkim wydaje nam się, że wart swojej ceny :)
wow z tą ławką to będzie super wyglądać

Niestety, chociaż meble stoją już skręcone, nic nie mogę w tej kwestii powiedzieć - co prawda wyszłam je przed chwilą obejrzeć, ale światło z ulicy nie dociera niestety za budynek i mimo świeczki - kompletnie nic nie widziałam :(

Ilonko, nie odezwałam sie wczoraj, bo ta sobota była dla mnie troche hardcorowa. Nie wklejam zdjec, bo nie chcę Ci zaśmiecać galerii, ale warto zerknąć tu:

Piękne te meble... Na starość na pewno kupię taki zestaw - dwa fotele, niski stolik - całe dni będę spędzać na tarasie z książką i kocem na kolanach :yes:

Teraz niestety potrzebowaliśmy wielu krzeseł i dużego stołu (nasz ogrodowy jest większy od tego, który zamówiliśmy do domu! Przed rozłożeniem oczywiście), bo narzeczony uparł się prowadzić bujne życie towarzyskie oraz organizować grille dla bliższych i dalszych znajomych ;)

hejka Ilonko, te krzesełka co kupiłaś są piękne i podobaja się mojemu mężowi, ale tysiaka trzeba liczyć za zestaw, ja chyba kupię to co w ikea najtańsze, zestaw za 399 lawka, stół i 2 krzesła, napisz co kupiłaś dokladnie i za ile, a i wydaje mi się ze to nie drewno tylko pcv, w każdym razie tak mi powiedział pan z obsługi kiedy zapytalam czy to akacja, w każdym razie wygląda porządnie i ladnie.

Reni na właśnie ja mam ten zestaw - jak go już odgrzebię w garażu to wrzucę u Ciebie -ale szanse na to to raczej w przyszły weekend bo wszystko zawalone przez domek moich dzieciaków :rolleyes:

Jaki pięny lezak palermo tam mają:) boski:rolleyes: