Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak urządzaliśmy mieszkanie w szeregowcu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

atika, ja miałam taki gruby filc, będzie z pół cm grubości na oko, trochę się go bałam, ale fajnie wygląda po wypełnieniu :yes:. Jeśli dobrze pamiętam, to kosztował jakieś 28 zł za metr długości, szerokość 140 albo 150 cm.

Dzięki bardzo. Ja widziałam na allegro 1 albo 2mm. Ten Twój to gruby jest. Muszę poszukać. Ja chcę potworki uszyć ;)

:wtf:

Nie rozumiem :no: :rotfl:.

Mój mąż twierdzi, że 90% moich wyborów nie da się wyjaśnić w sposób racjonalny.

A sam, wybierał imię dla syna, porównując, które lepiej brzmi w wołaczu.

Chodził i mruczał: Jakubie, Karolu, Piotrze, Krzysztofie, Tomaszu, itd.

:rotfl:

A w temacie imion, nie lubię, kiedy ktoś na Jakuba woła Kubuś bądź odmienia to imię w stu innych przypadkach.

My zawsze zwracamy się do niego pełnym imieniem.

I jak widać każdy lubi co innego. Ja nie lubię imienia Jakub, tylko Kuba i tak też ma syn w dokumentach ;)

Ilonka - mi się zawsze podobało imię Robert, też myślałam żeby tak nazwać synka, ale mąż - kategorycznie nie :(

A za tego Andrzeja to się obrażę, bo mój ślubny jest Andrzej :mad: i mi się imię podoba, chociaż szczerze mówiąc chyba dopiero od kiedy go poznałam, bo wcześniej wydawało mi się dziwne :)

A Borys nie tylko starszemu pokoleniu kojarzy się z Jelcynem :p starszym panem co lubi sobie wypić. Zmiana jak najbardziej trafiona:yes:

No to mi ulżyło, że może nie będzie z mojego maluszka taki grubas. Z tego co wyczytałam za dużą głowę i brzuchalek :D

Edytowane przez dorkota

Ku przestrodze, bo widzę, że jeszcze jest w sprzedaży - wystrzegajcie się go!

http://www.ceneo.pl/107922#tab=reviews_scroll

Opinię o żelazku mam identyczną :yes: - słabiutka moc, funkcja pary kompletnie nie działa, woda wylewa się gdzieś bokami, więc polewam z kubka, żeby cokolwiek wyprasować :yes:, a żelazko się brudzi od spodu. Może we dwie trafiłyśmy na jakiś lewy, promocyjny model?

Ale przynajmniej jest zielone :lol2:

Tak Was poczytałam i się zorientowałam, ze założyłam małemu śpiochy prosto z prania, zapomniałam o prasowaniu :D.

I co ściągałaś i prasowałaś potem jeszcze? :D

Dobrze, że i Wy nie lubicie prasowania i uważacie, że można to sobie z czasem darować, bo się bałam, że na wyrodną wyjdę ;)

Ale stron naklepalyscie :) Widzę,ze wybor imion na tapecie.Ja bede miała córeczkę teraz to ja nazwę Iga.Zuzia mi się zawsze podobała ale myślałam ze synek bedzie Zuzia i mi się znudziło ;)

Zabudowa szafy ta ciemna obledna.Skad Wy bierzecie pomysły?

Twoje sprzątania jak najbardziej się przyczyniają do wizyty na porodówce ;) a jak czytałam o czyszczeniu brodzika to się sama zasmialam bo mój maz to się drze ze sama się truje w łazience ale człowiek naprawdę nie wie ze clin do szyb dusi :)

Yokasiu!Synek przecudny.Zycze Wam dużo zdrówka,szybkiego powrotu do formy,przespanych nocy i cierpliwości.Trauma po cc minie.Ja miałam również cc w wyniku komplikacji w trakcie porodu i synka nie widziałam 7 godzin a potem nikt mi nie pomógł nawet,kiedy sama nie dałam rady obrócić się na drugi bok.A teraz oczekuje bobaska i naprawdę tamtej cesarki nie pamiętam :)

narendil, nie rozumiem, bo dla mnie żadne imię w wołaczu nie brzmi dziwnie :eek: chyba, bo nigdy się nad tym głębiej nie zastanawiałam :confused:.

pysiaczku, to mnie pocieszyłaś - faktycznie, mogę trzymać żelazko bez wstydu w salonie :rotfl: - pasuje idealnie :yes:.

atika, szyj, szyj, widzę nowa moda na Muratorze :cool: - to nie jest trudne, ja specjalnych zdolności w tym kierunku nie mam, a dałam radę :).

dorkota, mój też ma dużą głowę i kiedyś nogi, ale jakoś przestały rosnąć i na ostatnim badaniu były w normie :yes:. Prawdopodobnie z braku miejsca.

Aleście się rozpisały:eek:

Najpierw gratulacje...:)

Ania :hug:

Serdecznie gratuluję,że Antoś jest już z Wami :yes:.śliczny chłopiec:).Przykro mi,że poród nie wyglądał tak jak sobie wymarzyłaś :mad:.Ale najważniejsze,że wszystko dobrze się skończyło:)

lepszego prezentu nie mogłaś sobie wymarzyć :lol:

Ok. tydzień, dwa przed porodem robiliśmy usg na którym wyszło,że Pola waży 3850 :eek: więc bałam się rodzić naturalnie takie duże dziecko:eek: Ale waga urodzeniowa to Poli "tylko" 3400 :cool:.Obydwoje nasze dzieci długie były :) wiec pewnie dlatego :yes:.Pierwszy poród trwał 40 min,a drugi 20 min :D.ale ból był niesamowity :mad:.

O godz.18 urodziłam a o 21:00 poszłam pod prysznic (za co położne mnie opitoliły :p)

Ja wszystkie ubranka Poli prasowałam,prasuję i prasować będę :rotfl:.Te małe ubranka są tak piękne i słodkie,ze nie wyobrażam sobie aby były wymięte :yes:.Zresztą (i to najważniejsze) prasowanie (wysoka temp.) zabija bakterie i inne zarazki :).Zanim Poleńka się urodziła czekała na nią cała komoda upranych i uprasowanych ubranek-i ja naiwna sądziłam,że mamy duży zapas.....:).Z tendencjami do ulewania Poli i przebieraniem po kilka trazy dziennie szybko sie okazało ,ze jestem w błędzie :lol2:.Teraz juz nie ulewa,ale za to brudzi marchewką czy innym jabłuszkiem więc wciąż piorę i prasuję :lol2:

Edytowane przez lady in red

apropo imienia....:)

Jak tu już wspomniały kuliżanki każdemu sie podoba co innego :),a szczgólnie strszemu pokoleniu :cool:.

Mnie się podoba Borys (i kojarzy mi się raczej z wnukiem filmowego40-latka) :lol2::lol2::lol2::lol2:niz z Jelcynem :p.

Kolezanka dała na imię synowi Bruno-i tez mi się podoba :D.

My dłłłłłłłłłłłłłłłługo zastanawialiśmy się nad imieniem :yes:.Przez jakiś czas nasza córka nawet Anosią była :).Ale nie moglismy się zdecydować czy Antonina czy Antonia :D:.Chć mi się podobają imiona tj.Lena czy Julia nie chciałam tak bardzo popularnego imienia:mad:.

Zreszta dużo czytaliśmy o znaczeniu imion :).Sprawdzaliśmy czy opis imienia zgadza się z osobą noszącą to imię i na ogół się zgadzało :eek:.Więc z niektórymi imionami (nie chcę nikogo obrazić wiec nie powiem jakie ;)) daliśmy spokoj :D.

Myślę,że imię musi sie ładnie komponować z nazwiskiem ::yes:

Tak poczytałam sobie co piszecie o imionach i muszę napisać, że mój m, jak byłam w ciąży z córcią, to chciał mnie chyba wykończyć, bo chciał jej dać na imię .....................................SYDONIA!!!!!!!!!!!!!! O matko, ile ja się z nim nakłóciłam......mówiłam, tłumaczyłam....a on, że to była piękna i mądra królowa!!!!

Taaaa. .....i by ją przezywali "Sodomia" i "Gomoria":):)

W końcu wymyślił Ewa i ja od razu się zgodziłam, chociaż nie bardzo wtedy mi się podobało....ale lepsze to niż SYDONIA....o matko bosko!!

Jeszcze synków mam dwóch Michał i Oskar.....ja wybrałam tylko jedno imię Michał! Bo mój mąż tak zaciekle walczył ze mną o imiona ...........powtarzał, że, i UWAGA: kobieta ma ten przywilej, że chodzi w ciąży, rodzi,(same rarytaski:)) to facet niech chociaż imie może nadać!!!!!!!! I kto z takim by wytrzymał!!!!!!!!???????????

A ja wytrzymuję:):):):)

Edytowane przez bogumil

hej. Ilonka:) pogłaskaj brzusia ode mnie. Już niedługo będziesz tulić maleństwo. szukam Yokasi, widzę ze u Ciebie się zawieruszyła. Gratuluję Aniu. życzę dużo zdrówka z okazji urodzin, "wszystkiego najlepszego" już się spełniło:) JAKI ON PIĘKNY, CUDOWNY, TE USTECZKA SŁODZIUTKIE i ten dzidziowy zapaszek za uchem. NO SŁODKI JEST CAŁY, DO SCHRUPANIA. UDAŁ WAM SIĘ W 100% GRATULUJĘ SZCZĘŚLIWYM RODZICOM Edytowane przez słońce 2

Tak poczytałam sobie co piszecie o imionach i muszę napisać, że mój m, jak byłam w ciąży z córcią, to chciał mnie chyba wykończyć, bo chciał jej dać na imię .....................................SYDONIA!:):):)

o Maryjo Krolowo... dobrze ze matki maja 2 tygodnie na zmianę imienia ;) Jakby mi ktoś powiedział,ze się nazywa Sydonia,to bym pomyślała ze ojciec był pijany i przekręcił przy rejestrowaniu.

No widzicie dziewczyny? Cały czas myślę , że on miał w tym swój cel: wiedział , że Ewki nie przełknę, więc wymyślił to....a w porównaniu z Sydonią, Ewa to piękniste imię....i takim sposobem postawił na swoim:):)