lady in red 03.04.2013 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 No widzicie dziewczyny? Cały czas myślę , że on miał w tym swój cel: wiedział , że Ewki nie przełknę, więc wymyślił to....a w porównaniu z Sydonią, Ewa to piękniste imię....i takim sposobem postawił na swoim:) bogumił Moja kolezanka jak była w ciązy tez toczyła z Mężem bój o imię dla dziecka:lol2:.Mąż chciał dać córce na imię Patrycja..Ona stwierdziła,że jeśli Mąz nazwie dziecko Patrycja,ona wpisze w dokumentach "ojciec nieznany" :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 03.04.2013 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 bogumił .Ona stwierdziła,że jeśli Mąz nazwie dziecko Patrycja,ona wpisze w dokumentach "ojciec nieznany" :rotfl: bardzo dobry argument :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 03.04.2013 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Sydonia . A wiecie co, po mojej rodzinie krąży historia, jak to pradziadek poszedł zarejestrować w urzędzie swoją najmłodszą córę (a miał ich pięć) i dał jej na imię Maria. Niby ładnie, ale zapomniał, że już ma jedną Marię, pierworodną . I tym sposobem w rodzinie były dwie Marysie - siostry . Ojciec tłumaczy swojego pradziadka, że wtedy mężczyźni nie interesowali się dziećmi, a w sumie tych dzieciaków w przyzwoitej rodzinie było z dziesięcioro, więc każdemu mogło się pomylić . Lady, to mnie pocieszyłaś, bo ja właśnie po badaniu, do porodu jeszcze trochę czasu, a waga dziecka 3500 kg . To by znaczyło, że przez święta urósł 600 g fakt, trochę się przejadłam, ale bez przesady - to pewnie przez wypieki babci . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 03.04.2013 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Ilonko juz pewnie przebierasz nogami p.s. ja tez z kwietnia Antoś [ATTACH=CONFIG]180932[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]180933[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]180934[/ATTACH] Dziękujemy raz jeszcze . znalazlam Ciebie i Twoj skarb ogromne gratulacje Antos jest cudny niech rosnie zdrowo i przynosi Wam radosc kazdego dnia pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 03.04.2013 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 No dobra, uwaga, mam 2 kuzynów, bliźniaków 2 lata ode mnie starszych, których moja powalona na głowę (i to zdrowo) ciotka nazwała Mściwój i Bonawentura. I urząd SC bez szemrania je zatwierdził. Nie widziałam ich już z 10 lat, ale przez pierwsze 30 naszej znajomości wołaliśmy na nich Marek i Benek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 03.04.2013 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 No dobra, uwaga, mam 2 kuzynów, bliźniaków 2 lata ode mnie starszych, których moja powalona na głowę (i to zdrowo) ciotka nazwała Mściwój i Bonawentura. I urząd SC bez szemrania je zatwierdził. Nie widziałam ich już z 10 lat, ale przez pierwsze 30 naszej znajomości wołaliśmy na nich Marek i Benek. :rotfl: Fajne zdrobnienia: Staropolskie zdrobnienia od tego i innych imion z pierwszym członem Mści-: Mstasz, Mieścięta, Miestek, Miestko, Mścich, Mścicha (masc.), Mściech, Mścięta, Mścij, Mścik, Mścina, Mściw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 04.04.2013 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 bogumił Moja kolezanka jak była w ciązy tez toczyła z Mężem bój o imię dla dziecka:lol2:.Mąż chciał dać córce na imię Patrycja..Ona stwierdziła,że jeśli Mąz nazwie dziecko Patrycja,ona wpisze w dokumentach "ojciec nieznany" :rotfl: ha ha ha no nie moge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkota 04.04.2013 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 :rotfl: Fajne zdrobnienia: Staropolskie zdrobnienia od tego i innych imion z pierwszym członem Mści-: Mstasz, Mieścięta, Miestek, Miestko, Mścich, Mścicha (masc.), Mściech, Mścięta, Mścij, Mścik, Mścina, Mściw Mi się najbardziej podoba Mścina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 04.04.2013 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Ilonko czyli już Robert ma wagę odpowiednią i nie masz się co martwić. A wiadomo, że to +/- trochę g zawsze może być Bogumił Twój mąż wygrał z wyborem imienia No ale faktycznie skoro Ty miałaś same przyjemności (9miesięcy z brzuchem i poród) to trzeba było dać facetowi jakiś przywilej Och Ci faceci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 04.04.2013 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Nie mogę Ojciec nieznany Mściwój i Bonawentura miszcz! U mnie też jak ciocia rodziła to kazała nazwać syna Piotr Czesław, wujek pojechał zarejestrować i zarejestrował Czesław Piotr Piotrowski (nazwisko) i mam wujka Cześka 6 lat starszego Teraz jak myślę to faktycznie Robert ma dobry wydźwięk podobnie Tomasz, które nigdy mi się nie podobało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 04.04.2013 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Mój też miał wieeelki udział przy córce. Odrzucał moje propozycje. Mi też podobała się Pola, Maja. On się upierał przy Agatce. Brrrrr nie cierpiałam tego imienia. Przepraszam jeśli kogoś urażę, ale po prostu źle mi się kojarzy. W końcu zgodził się na moje wymarzone od lat. Pewnie wielu się nie podoba, ale mam córeczkę Nel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 04.04.2013 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 dwie Marysie - siostry . Lady, to mnie pocieszyłaś, bo ja właśnie po badaniu, do porodu jeszcze trochę czasu, a waga dziecka 3500 kg . To by znaczyło, że przez święta urósł 600 g fakt, trochę się przejadłam, ale bez przesady - to pewnie przez wypieki babci . Niezła historia. Ja Was nie pocieszę z wagą. Jak pojechałam rodzić robili mi usg i wyszło, że mała waży jakieś 3400-3500. Urodziła się 4060 !!! Mała pomyłka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 04.04.2013 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 ja mam wrażenie, że w mazowieckim to się tylko małe baranki rodzą koleżanka szkieletor 2 dzieci urodziła i każde dobrze ponad 4 kg ważyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 04.04.2013 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Ja Was nie pocieszę z wagą. Jak pojechałam rodzić robili mi usg i wyszło, że mała waży jakieś 3400-3500. Urodziła się 4060 !!! Mała pomyłka Faktycznie mała pomyłka i to w tą gorszą stronę Mi się podoba imię Nel Sama rozważałam Nela, ale mężowi coś nie przypadło do gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 04.04.2013 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Yokasta, jeszcze raz gratuluję! Pięknie opowiadasz o małym, aż się łezka w oku kręci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 04.04.2013 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Yokasta gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Antoś śliczny!!!! Ilonka, mały Robert teraz bardzo niespotykane, co do córeczki Basia - śliczne imię!!! Ja w związku z wykonywanym zawodem nie cierpię imion typu Dżesika, Nikola, Brajan... (przepraszam jak kogoś uraziłam) Ja jeszcze w liceum wiedziałam, że moje dzieci będą miały na imię Jan i Antonina. Narzeczeni się zmieniali, a imiona zawsze te same- wreszcie znalazł się taki co zechciał dzieci z takimi imionami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 04.04.2013 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 yokasiu a jak się czujesz? Lepiej już? Za mnie te kciuki będziesz musiała trzymać najdłużej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 04.04.2013 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Yokasta lepiej daj jakieś zdjęcia młodego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 04.04.2013 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Faktycznie mała pomyłka i to w tą gorszą stronę Koleżankę moja straszyli dużym dzidziusiem, jeszcze cukrzyca ciążowa , ona dośc postawna a maluch 62 cm i 3680 a na ostatnim USG wyszło 4300:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 04.04.2013 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Mojej bratowej mówili, że dziecko będzie ważyć 4200, a mały ważył 3500. Miał długie nogi i ręce po prostu, ale był chudziutki. To chyba rodzinne, bo u mnie też lekarze mówią, że mały ma długie kości , i że to lepiej, bo pewnie jest smukły i łatwo się wyślizgnie . Wybieram się do Ikei obejrzeć kolekcję Stockholm . Wybieram się od dwóch dni co prawda i miałam na tym polu z mężem małe słowne przepychanki (on nie chce o tym słyszeć i straszy mnie, że chyba chcę w tej Ikei urodzić ), ale dzisiaj siedzi w pracy do późna, więc może się nie zorientuje (o ile niczego nie kupię ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts