Venus_m 14.11.2012 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Ilonka co tam sielska dziewczyno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 14.11.2012 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 14.11.2012 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 pewno szyje firaneczki:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 14.11.2012 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 albo dzierga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 14.11.2012 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 (edytowane) Niestety, do szycia mam dwie lewe ręce i za to akurat nigdy się nie zabiorę (moja pierwsza trója w szkole to właśnie za cerowanie skarpet była, a następne to już po kolei: szalik na drutach, haftowana serwetka, itp. Byłam w czwartej klasie i przeżywałam traumę na lekcjach techniki, całe szczęście miałam nazwisko na "Z" i jako ostatnia dziewczyna w dzienniku rok później zostałam przydzielona do grupy z chłopakami - żeby po równo nas było ze względu na ilość komputerów na informatyce - a tam już na lekcjach techniki uczyli mnie szlifować i wbijać gwoździe, czego oczywiście też nie potrafiłam, ale wiadomo, że dziewczynie można wybaczyć, pomóc i nie karać złą oceną ). Zostawiam ciekawy adres, może kogoś zainteresuje tak jak mnie: http://blog.stylizimo.com/ Edytowane 14 Listopada 2012 przez Ilona Agata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 28.11.2012 15:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 (edytowane) Żeby nie było, że wątek odłogiem leży, wklejam - bardzo w temacie - inspiracje do pokoju Malucha (imienia nie zdradzę, starczy, że już teściowa mnie za ten pomysł wyklęła, nie chcę, żeby jeszcze obce osoby pukały się w głowę ): http://www.wsalonie.pl/img/artystyczny-pokoj-dla-niemowlaka-1.jpg http://www.wsalonie.pl/img/artystyczny-pokoj-dla-niemowlaka-4.jpg http://www.wsalonie.pl/img/artystyczny-pokoj-dla-niemowlaka-2.jpg http://www.wsalonie.pl/img/artystyczny-pokoj-dla-niemowlaka-3.jpg Długo szukałam jakiegokolwiek punktu zaczepienia, bo pokoje dla niemowlaków albo były zbyt przesłodzone (śliczne, ale nie pasujące do naszego mieszkania), albo zbyt ciapciate (zwłaszcza te nowoczesne, stylem pasujące do naszych wnętrz) - jak przedszkola, przychodnie dla dzieci, ale nie miejsce, gdzie dziecko ma zarówno się bawić, jak i wypoczywać. Ten ze zdjęć powyżej zauroczył mnie bardzo - to była miłość od pierwszego wejrzenia. U nas oczywiście będzie inaczej - niestety, na pewno nie powtórzę kolorystki, bo nie chcę już malować ścian (kiedy mąż przemalowywał szafy, tułałam się tydzień po bliższej i dalszej rodzinie, co by nie wąchać chemii), ale chciałabym uzyskać podobny efekt, a jak się nie uda, być może ktoś inny skorzysta z tych zdjęć - moim zdaniem całkiem fajnych Edytowane 28 Listopada 2012 przez Ilona Agata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 28.11.2012 16:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Przy okazji zapisywania tych zdjęć, znalazłam w komputerze inny, choć moim zdaniem ciut podobny stylistycznie pokój: http://img35.imageshack.us/img35/1383/2010ccamanda5rect540.jpg http://img843.imageshack.us/img843/9614/2010ccamanda3rect540.jpg http://img651.imageshack.us/img651/5638/2010ccamanda1rect540.jpg I te kolory właśnie chcę powtórzyć w pokoju naszego Malucha - tylko odwrócone: zieleń na ścianach, szary w dodatkach, będzie też jakiś mocniejszy akcent (w końcu to pokój dla dziecka, a nie mamy), ale nie niebieski jak powyżej - tylko prawdopodobnie czerwony, jak w pierwszej inspiracji. Długo się wahałam, bo całe życie słyszałam opinie, że zieleń z czerwienią do siebie nie pasują, ale to samo można powiedzieć o zielonym i niebieskim, a moim zdaniem takie połączenia wyglądają ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 28.11.2012 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Fajne pokoiki, dla starszaka pójdziemy w ten deseń. Ale imię to byś mogła zdradzić, no weeeź. Teściową się przejmujesz? Nie żartuj . Dla mnie ważne, żeby potem dziecka nikt nie wyśmiewał, że rodzice chcieli mieć oryginalnie sąsiadka koleżanki ma na imię Scarlet . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 28.11.2012 16:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 A ja mam oryginalne i nie żałuję W szkole byłam jedyna taka, jak ktoś mówi w moim towarzystwie: "Ilona!" lub woła na ulicy, to mam 100% pewności, że chodzi o mnie Oczywiście Scarlett to przesada Aż tak nie popłynęliśmy U nas w rodzinie kontrowersję budzi pochodzenie wybranego imienia, które wynika z moich zainteresowań O ile moi rodzice po cichu się z tym pogodzili, o tyle teściom podobno śnią się po nocach koszmary Teściową się nie przejmuję, ale obdzwoniła już całą rodzinę, żeby jakoś odwiedli nas od tego pomysłu Na razie negocjujemy - sama nie wiem, jak to się skończy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 28.11.2012 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Ilonka, masz normalne imię miałam kilka Ilon w szkole . Dawaj na priv . Bo mnie ciekawość zeżre! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 28.11.2012 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Ilona, ależ piękne inspiracje! Następnym razem nie dam się nikomu i zrobię pokój malucha tylko pod siebie. A nie neutralno-nijaki, jak to Jakubowi się trafiło No nie bądź wiśnia, podziel się imieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 28.11.2012 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Narendil, właśnie zaczęłam utyskiwać na to, że pokój A. będzie taki nijaki beżowy chyba musze koncepcję przemyśleć jeszcze raz tylko że nikt mi nie da ścian malować . Dlatego myślę dwulatkowi zrobić mała rewolucję. Jak już misie Ździsie wyjdą z obiegu . Jedyne ale jakie mam do tych wszystkich pięknych pokoików to to, że pełno w nich tkanin, poduszeczek, sreczek zbierających kurz. A tych na początku powinno być minimum. Grunt, że do wszystkich pasują białe meble nie trza przemalowywać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 28.11.2012 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Ilonka, moja koleżanka, obecnie w trzeciej ciąży, ma dwóch chłopaków o dość oryginalnych imionach. Dla dziewczynki, na którą teraz czekają, też wymyślili imię oryginalne, chociaż wcale nie jakieś dziwne, śmieszne, czy kontrowersyjne - INKA. Teściowie omal jej nie rozszarpali, że jak to tak, dziecko krzywdzić, ośmieszać. Oni chcieliby takie normalne, klasyczne, jakaś Krysia, albo Basia... No i jak jej mąż (a ich syn) mógł na to pozwolić? No więc jej mąż (a ich syn) zadzwonił do mamusi i oświadczył (w ramach żartu, o czym mamusia nie wie), że on absolutnie nie zgadza się na takie imię. On wolałby mieć Dżesikę i będzie o to walczył :D:D Nie muszę chyba mówić, że synowa wróciła do łask P.S. Zdradź imię chociaż na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 28.11.2012 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 ja tez nie cierpię obcojezycznych imion, mój chrzesniak to Nicolas:rotfl:a i tak mówię mu Mikołaj i jego mamtka zawsze się denerwuje:lol2: a moja daleka kuzynka nazwała swoje córki Sandra i Sangria:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 28.11.2012 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 O rany! Jak ja się cieszę, że jestem Anią . Reni, Sangria to nie jakie wino ? pięknie! A Ilonka wybrała normalne imię . I nie ma się co na forum wstydzić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 28.11.2012 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 O rany! Jak ja się cieszę, że jestem Anią . Ja już przywykłam, ale był czas, że nie lubiłam swojego imienia. Ale przynajmniej "normalne" jest Tak właśnie miałam pisać, że Sangria to mi się z winem kojarzy Ale oryginalne imiona też mogą być piękne (moja koleżanka taie wlaśnie dała swoim synom), ale oryinalne "normalne", a nie Brajan czy Denis... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 28.11.2012 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Fakt, ja tam lubię np. Kajetana, Leonarda czy Wincentego pomimo, że nie co drugi krajan tak ma na imię . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 28.11.2012 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Ja znam dziewczynę o imieniu Żaklina (tak, tak, przez 'ż'). Na jednym z portali społecznościowych natknęłam się też kiedyś na romską rodzinę, w której był m.in. Dżony, Brenda i uwaga... Alpacino Wyglądało, że to autentyczne imiona i zupełnie autentyczne profile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 28.11.2012 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Yokasta, no właśnie starszy syn ma jedno z wymienionych przez Ciebie imion. Nie chcę tu pisać które, bo potem ktoś w wyszukiwarkę wrzuci i historia rodzinna koleżanki na pierwszym miejscu w googlu będzie się pojawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 28.11.2012 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Ilona to bardzo normalne imię i dużo rówieśniczek moich ma takowe. Sangria, tak się nazywa winko. Kiedyś je pijałam Ilonko, zdradź imię jakie planujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts