narendil 28.11.2012 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Jeszcze pół biedy, kiedy tylko imię oryginalne. Gorzej jak imię oryginalne, a nazwisko, że tak to ujmę, proste. Takie połączenia są wręcz nie do strawienia. Gdyby mi się drugi syn trafił, to bym nazwała Jonasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 28.11.2012 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 oj jest troche oryginalnych imion...moja mama pracowała w żłobku to zawsze jakies sie pojawiały mi sie bardzo podoba Greta...juz od zawsze..nie wiem czy takie kiedys dam bo mam opory matererii w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 28.11.2012 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Greta Garbo ? A mi się Pola, Roma podoba np. ale dla dziewczynki mam inne zaplanowane . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 28.11.2012 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Greta Garbo ? . jak mi sie spodobało to nie wiedziałam chyba że taka Pani istnieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 28.11.2012 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 yokasta, ja bym właśnie beżowy zrobiła (taki trochę słodki - niemowlęcy, jak u Ciebie), gdyby nie to, że mamy zielone ściany (pierwotnie to miał być gabinet) i za nic nie chcę ich przemalowywać, więc muszę wykombinować coś mocniejszego, żeby tę zieleń jakoś uratować. Nie wiem, czy mi się uda, bo korzystam z mebli ze starego mieszkania, więc raczej nie będzie tak pięknie jak na inspiracjach anna-maria, mój mąż też ciągle się odgraża, że zadzwoni do rodziców i powie: "Ok, mamy nowe imię: Tiger Denis" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 28.11.2012 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 narendil, a właśnie imię, które wybraliśmy (choć nadal trwają negocjacje) moim zdaniem idealnie pasuje do nazwiska Żadne inne nie brzmi tak fajnie mimo, że imię (umiarkowanie) oryginalne, a nazwisko swojskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 28.11.2012 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Dziewczyny, piszcie tak dalej: Sangria, Nicolas, Dżon, Brenda, Alpacino - a się ośmielę, bo chyba wcale taka dziwna nie jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 28.11.2012 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Wiadomo, że nie jesteś tylko teściowa dziwna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719508754 28.11.2012 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Ilonko witam sie u Ciebie pierwszy raz (ale nie jestem pewna czy rok temu przed swietami jak zobaczylam Twoja choinke to sie nie witalam zeby napisac ze to najladniejsza choinka jaka widzialam do dzisiaj ja pamietam ) i od razu serdecznie gratuluje pokoj Malenstwa bedzie sliczny, jestem tego pewna po ogladaniu zdjec Twojego domku Co do imion i tesciowej jak urodzilam Synka i maz zadzwonil powiedziec jak dostal na imie- Mieszko to uslyszal ze gorzej wymyslec nie moglismy:eek: i ze Ona jest pewna ze ksiadz nam Go nie ochrzci bo to nie jest swiete imie przez 4 miesiace nam o tym marudzila, a my mielismy to dalekoooooooooo moim zdaniem decydujacy glos w sprawie imienia maja TYLKO Rodzice wiec jak Wam sie podoba imie to ja bym nie zmieniala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 28.11.2012 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 (edytowane) Ale fajny temat z imionami. Teściową się nie przejmuj. Jej czas wyboru imion dla dzieci już minął. Teraz Wasza kolej. Ważne, żeby nie było uciążliwe dla dziecka. Mamy znajomych, których tak trochę poniosło i nadali dziecku imię Olaf. Nic nadzwyczajnego, prawda. Gdyby nie to, że ich nazwisko rozpoczyna się od Fl. No i teraz Olaf Flądra.* Chodziłam do podstawówki z kolegą Dezyderiuszem, zwanym Dyzio. I miałam okazję poznać Cindirellę (zapytałam ją, czy tak ma w paszporcie - potwierdziła). Dopiero później się dowiedziałam, że to od Kopciuszka. A w biurze to już w ogóle mamy przegląd. *nazwisko oczywiście zmienione. Edytowane 28 Listopada 2012 przez nemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 28.11.2012 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Kasiu Imię Mieszko bardzo podoba się mojemu mężowi - m. in. dlatego, że ma kolegę o tym imieniu i bardzo go lubi oraz szanuje Widzę, że jest nas więcej - amatorek rzadszych imion Mieszko, Kajetan, Pola, Jonasz, Greta... Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 28.11.2012 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 I miałam okazję poznać Cindirellę (zapytałam ją, czy tak ma w paszporcie - potwierdziła). Cindirella :o:o U nas w okolicy ostatnio modny Oktawiusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 28.11.2012 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Ale fajny temat z imionami. Teściową się nie przejmuj. Jej czas wyboru imion dla dzieci już minął. Teraz Wasza kolej. Ważne, żeby nie było uciążliwe dla dziecka. Chodziłam do podstawówki z kolegą Dezyderiuszem, zwanym Dyzio. I miałam okazję poznać Cindirellę (zapytałam ją, czy tak ma w paszporcie - potwierdziła). Dopiero później się dowiedziałam, że to od Kopciuszka. Imię Dyzio (nie: Dezyderiusz) mi się podoba - ale to dlatego, że kojarzy mi się z książkami Niziurskiego, które "połykałam" w bardzo wczesnej młodości. A to drugie - jakie ma zdrobnienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 28.11.2012 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Oktusa miałam w klasie w liceum. Tylko w oryginale miał Oktawian. W równoległej klasie był Ziemek. Ziemowit znaczy. Imię Dyzio (nie: Dezyderiusz) mi się podoba - ale to dlatego, że kojarzy mi się z książkami Niziurskiego, które "połykałam" w bardzo wczesnej młodości. A to drugie - jakie ma zdrobnienie? Pojęcia nie mam. Nikt nigdy nie wymyślił nic oprócz Dyzia, więc przez 8 lat Dezyderiusz był Dyziem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719508754 28.11.2012 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Ilonko ja nie znam jeszcze drugiego Mieszka w naszym przypadku to byla propozycja mojego meza Ja nie lubie jak dziecko dostaje imie obcojezyczne jak nazwisko ma polskie. A znam duzo takich przypadkow. Rodzice twierdza ze daja takie imie zeby w irlandzkim paszporcie dobrze wygladalo:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 28.11.2012 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 A Cindirella? Musiałam spojrzeć na pisownię, takie zagmatwane...Cindi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719508754 28.11.2012 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 ja mam kolege Orestesa i mowimy na Niego Ori Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 28.11.2012 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 A Cindirella? Musiałam spojrzeć na pisownię, takie zagmatwane... Cindi? Mąż tej pani mówił do niej Sissi. Ale nie wiem czemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 29.11.2012 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 Ilonka, to dawaj z tym imieniem. Ja Ci mówię, że normalne jest i na pewno inni się zgodzą. Powtórzę jeszcze raz, że to tylko i wyłącznie Wasz wybór . Sama nie byłam zachwycona np. imieniem bratanicy czy siostrzeńca, nie dlatego że oryginalne tylko dlatego że mi się nie podobały a teraz nie wyobrażam sobie, żeby dzieciaki inaczej się nazywały . Buziaki! Nasz mały tak kopie, że usiedzieć nie mogę który to tydzień u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 29.11.2012 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 A mój brat był najcwańszy ze wszystkich, bo poinformował o imieniu dopiero po porodzie. Całą ciążę powtarzał: "Jeszcze nie wiemy", a w szpitalu, w trakcie odwiedzin powiedział: "Poznajcie, to jest ..." - i tyle. Nikt się nie buntował, żeby dziecka nie obrażać, zmęczonej matki nie denerwować, itp. A imię dla chłopca wybrali bardzo nietypowe U nas 21 tydzień, też kopie, ja to poczułam bardzo wcześnie, bo już w 16 tygodniu, ale dopiero od dwóch tygodni czuję ruchy regularnie (wtedy wyczuwałam co kilka dni jakiegoś kopniaka), a od kilku dni czuję coraz częściej, również w ciągu dnia, nie tylko rano i wieczorem. Cudowne uczucie, prawda? Ja specjalnie na przykład jem lody, bo wtedy Maluch skacze dosyć mocno i długo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts