reni1980 18.12.2012 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 no to dla was mamuśki http://kwadratowa-wyspa.pl/category/dziecieca-wyspa-dekoracje-pokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 18.12.2012 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Ilonka, teraz nic nie robimy w pokoiku. Zajęłam się ozdabianiem dołu, ogólnym sprzątaniem. U Małego tylko ubranka w szufladach poukładałam i drzwi pomalowaliśmy na biało. Większe gabarytowo meble - łóżeczko, fotel dojdą na początku roku. Później w kolejności półki, skrzynia, ramki i tyle na początek. A. się rusza o określonych porach już od dłuższego czasu, jak dla mnie może mu tak zostać po drugiej stronie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 18.12.2012 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 A dzięki Reni, super, zwłaszcza niektóre dodatki wyglądają ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 18.12.2012 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Ilonka, teraz nic nie robimy w pokoiku. Zajęłam się ozdabianiem dołu, ogólnym sprzątaniem. U Małego tylko ubranka w szufladach poukładałam i drzwi pomalowaliśmy na biało. Większe gabarytowo meble - łóżeczko, fotel dojdą na początku roku. Później w kolejności półki, skrzynia, ramki i tyle na początek. A. się rusza o określonych porach już od dłuższego czasu, jak dla mnie może mu tak zostać po drugiej stronie . Spokojnie, macie jeszcze sporo czasu z tym pokoikiem. Ja bym wołała, żeby nasz Maluch jednak nie szalał od 23 do 7 rano jak ma to teraz w zwyczaju Z nasileniem kopniaków o 5 Mam nadzieję, że to dlatego, że w tych godzinach przysiadam i nie czuje kołysania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 18.12.2012 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Ilonka, współczuję . Nasz aktywny od 9 rano średnio co 3 godziny do północy i potem spokój . Wcale nie tak dużo czasu święta tuż tuż a w 9 m-cu na pewno nie będę skakać po sklepach jeszcze mnóstwo rzeczy do kupienia/odebrania/zaplanowania. Poza tym trzeba kota nauczyć niewskakiwania do łóżeczka itd. Czasu jak na lekarstwo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 18.12.2012 14:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Dobrze, że piszesz, w takim razie my też musimy się do roboty zabrać, żeby nic nas nie zaskoczyło - już myślałam, że jestem w gorącej wodzie kąpana, bo wszyscy się dziwią, że szukam łóżeczka/materaca ("Już? Nie za szybko?") i wybieram materiał na pościel ("A to nie przyniesie pecha?"). Ubranek u nas niet. Co do niemowlęcych zabawek/książek, urabiam córę brata, żeby co nieco odstąpiła (nie mamy dużych potrzeb). Jej sześcioletni brat też ją namawia - "Dostaniemy wtedy nowe!" - także nadzieja jest. Jeszcze mąż musi fronty szaf i szuflady pomalować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 18.12.2012 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Ilona ty chcesz ta farbę akrylowa do drewna czy ścienną? Akrylówki mieszaja nawet w opakowaniach tzw "próbnikowych" - to jest chyba 0,2 czy 0,3 l - i kosztuje jakieś 16 zł ( ta Duluxa ) - ta większa puszka kosztuje 40 zł. O ściennych niestety nie wiem, jakie sa ceny i wielkości opakowań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 18.12.2012 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Ścienna mnie nie interesuje, tylko właśnie ta do drewna. Muszę podpytać, byłam z tym w Leroy Merlin, Obi i Praktikerze i żaden sprzedawca nie umiał mi doradzić Słyszałam tylko, że jak nie ma na półce, to nie mają takiego koloru i już. Mąż twierdził, że z mieszalnika jest drogo i od razu duże opakowanie, więc nie dopytywałam, bo to miała być ostateczność (jak już nigdzie nie znajdę). Dzięki Kamilciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida2 20.12.2012 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 Ilonka wyczytałam u reni, ale napiszę tu... Z Twojego opisu wynika że chrześniak ma lateralizację skrzyżowaną..... ALe skoro rodzice ćwiczą z nim to chyba o tym wiedzą, tak..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 20.12.2012 15:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 Wiedzą, on jest jeszcze mały, podejrzenie pojawiło się rok/półtora roku temu, nie ma żadnej opinii pedagogicznej (na piśmie) natomiast kilka gabinetów odwiedził i rodzice wszędzie usłyszeli to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida2 20.12.2012 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 A ile on ma?? Bo się właśnie zorientowałam u mojego 5latka, też nie miał jeszcze żadnych badań. Muszę powiedzieć żeby zrobili testy, bo on niby pisze czasem lustrzane odbicie i od tyłu, za to manualnie bardzo dobrze, rozwój fiz. też ok i na rowerku też jeździ od problemu i to 2 kółkach a Wy (Ty i yokasta) z porodem się tak nie śpieszcie, bo po 17 marca 2013 urlop macierzyński całoroczny 5mies. za wcześnie urodziłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 20.12.2012 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 Idunia, byłoby pięknie z urlopem ale dopiero przy drugim się załapię . Ale nie z powodu terminu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 20.12.2012 15:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 On ma 6 lat (zerówka) i zdiagnozowano go właśnie w przedszkolu - było całe to zawirowanie z posyłaniem sześciolatków do szkoły i mądre głowy orzekły, że jest problem i nie powinien iść wcześniej niż w wieku siedmiu lat. Potem - przed przyjęciem do zerówki w szkole - miał kilka testów. Chodzi na specjalne zajęcia w weekend no i w przedszkolu. Teraz szybko diagnozuje się dzieci (to jest bardzo dobre ), najpóźniej w I klasie (przynajmniej w Poznaniu i okolicach), ja sama miałam wielu uczniów z ryzykiem dysleksji (tutaj opinie wydaje się chyba na zasadzie "chuchania na zimne"), którzy już w 4-5 klasie żadnych problemów nie mieli Także taka opinia to nie żaden wyrok, ale ciężka praca rodziców i dziecko niestety czeka Ja bym się pisaniem u 5-latka nie przejmowała Niech dużo rysuje (także szlaczki określonej wielkości, koła) i rusza się jak najwięcej (skakanie, łapanie piłki) - dzieci w tym wieku często przekręcają literki, bo ich nie rozumieją do końca i wydaje im się, że rysują (odrysowują), więc przestawienie/pominięcie elementu nie ma dla nich dużego znaczenia. O tym macierzyńskim słyszałam - kto by pomyślał, że to realne . Za to becikowego nie dostaniemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida2 20.12.2012 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 To mniej więcej ten sam wiek. O tym odbiciu lutrz. też mówili żeby się nie przejmować,ale jak 2 razy napisał swoje imię i braciszka w odbiciu lutrzanym, od tyłu i od końca kartki!! to mnie zastanowiło. Zrobiłam mały teścik i wychodzi lewe ucho i lewa noga ( tzn skacze na lewej a piłkę kopie raz jedną raz drugą!) Jakiś zmiksowany egzemplarz to moje dziecko Po Nowym ROku zlecę fachowcą badania i w przedszkolu i w PPP. U nas największy nacisk na wymowę jest, 3/4 dzieci z chyba wszystkich przedszkoli w mieście kierowana jest na zajęcia logopedyczne Co z tym becikowym? Bo jeszcze papierów nie złożyłam, chyba jutro się od razu zmobilizuję, żeby nie przepadło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 20.12.2012 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 Ach, tutaj też logopeda jest na topie Dopiero w późniejszym wieku (szkolnym) szał z zajęciami korekcyjno-kompensacyjnymi, ale to nie powinno dziwić, odkąd są tzw. "Hallówki". Zrobić badania nigdy nie zaszkodzi Becikowe (chyba od stycznia) ma być przyznawane od jakieś kwoty - ale nie wiem, czy to na rękę czy z podatkiem i czy do członków rodziny wlicza się dopiero narodzone dzieciątko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 21.12.2012 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 http://img.interia.pl/kartki/nimg/ka38537.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 21.12.2012 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 Ilonko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 22.12.2012 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 Ilonko! Mikołaja bogatego,śniegu bielutkiego,choinki pachnąceji gwiazdki błyszczącej.Minimum stresu,maksimum miłościoraz tyle radości ile ryba ma kości! Wszystkiego najlepszego na święta i nie tylko!życzy nemi http://img843.imageshack.us/img843/7875/merrychristmasfromblogg.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 23.12.2012 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 http://i1.fmix.pl/fmi1864/e48e1d970005667050d6d57c/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 23.12.2012 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 Ilonko http://img803.imageshack.us/img803/3871/417ff.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts