agatah 10.01.2013 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Ilona, zanim zacznie wstawać to obniżysz łóżeczko na sam dół. Nie dosięgnie:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 10.01.2013 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Witaj Reni Dzieci dzielą się na: - dzieci brudne i - dzieci nieszczęśliwe Jest jeszcze inna wersja: "dziecko może być albo czyste, albo szczęśliwe." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanka9 11.01.2013 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Widze że tu tematy dziecięce A co do pokoiku to ciekawa jestem całego, co tam wymyślisz , na pewno będzie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 14.01.2013 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Ilonka - bardzo fajnie domek sie zmienil przez te pare mies w ktorych sie u Ciebie nie ujawnialam. Tarasik boski, ale juz go wczesniej podziwialam. A dywan - poklony dla meza. Mi sie marzy wlasnie taki krowi dywanik i super wiedziec ze takie cudo maja w Ikea tez i ze w takiej cenie. Pokoj maluszka wyglada juz bardzo fajnie. Sama rysowalas obrazki w ramkach nad lozeczkiem czy kupione? Sa bardzo pocieszne - takie beztroskie i radosne! W ogole caly domek fajowy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 14.01.2013 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Witam nicol Dywan już na swoim miejscu i rzeczywiście fajnie się prezentuje Obrazki rysowałam sama, a raczej odrysowywałam z grafik znalezionych w internecie - nie są mojego pomysłu Dzisiaj pokój zapełniłam zabawkami i książeczkami - moja bratanica gościła w nim ostatnio, stwierdziła, że jest pusty i postanowiła podzielić się swoimi zabawkami z dzidzią Marzą mi się jeszcze jakieś drewniane samochodziki, ale nie mam pojęcia, gdzie takie można obejrzeć i kupić, bo wszędzie na półkach króluje kolorowy plastik:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 14.01.2013 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 http://www.drewniaczek.eu/data/gfx/pictures/medium/9/7/4579_1.jpg może takie http://www.drewniaczek.eu/pol_m_Zabawki-drewniane_Pojazdy-drewniane_Samochody-drewniane-117.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUZIA5 14.01.2013 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Witam serdecznie odwaze sie wreszcie przywitac, dotąd podglądałam cudne wnętrza waszego domku szukając inspiracji w budowie mojej Lewkonii !!! Poniewaz dobrnelismy w koncu do etapu wykanczania mam pytanie odnosnie ciemnych paneli w salonie i jadalni które mi sie szalenie podobaja i tez marzy mi sie taka kolorystyka polaczenie ciemnych paneli i jasnych płytek w kuchni ale jestem troche rozdarta bo z kim bym nie rozmawiala to mi je rozradzaja a to ze wzgledu ze wszystko na nich znac albo ze sie bardzo rysuja !!! Dlatego prosze o opinie doswiadczonej forumowiczki jak sie zachowuja przy uzytkowaniu !!! Pozdrawiam !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 14.01.2013 22:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 ivy w internecie sporo można znaleźć, ale mi zależy, żeby obejrzeć na żywo - poczuć ciężar, zobaczyć wielkość i wybrać dwa/trzy najładniejsze Jak nie znajdę, będę szukać w necie Zuzia, witam Ciemne podłogi faktycznie są trudne w użytkowaniu tzn. po pierwsze widać na nich kurz, więc trzeba przywyknąć, że odkurzanie minimum raz w tygodniu bo po 7 dniach to już patrzeć na nie można Ja jestem czyścioch i lubię odkurzyć co 2-3 dni, wtedy podłoga wygląda ok - ale trzeba też pamiętać, że na jasnych podłogach kurz zbiera się przecież tak samo Na ciemnych za to nie widać brudu, ale co z tego, to przecież nie znaczy, że nie muszę ich myć? Co do rys - również widać je bardziej niż na jasnej podłodze my mamy podłogę szczotkowaną (z naturalnie zaznaczonym rysunkiem słoi) i takie rysy powstające w trakcie użytkowania nie rażą, a nawet mają dodawać naturalnego uroku zużytej/starej podłogi, za to gładkie schody przy zapalonym świetle wyglądają już gorzej Tylko że my wszystkie meble podklejamy filcami, chodzimy w miękkich kapciach, więc znowu podłoga aż tak bardzo się nie rysuje (wyjątkiem był etap wykańczania, kiedy niektóre ekipy zdewastowały ją w kilku miejscach, ale od tego czasu przybyło tylko kilka drobnych rys). Wszystko zależy od przyzwyczajeń domowników - na pewno odradzałabym położenie ciemnej podłogi rodzinom, które lubią wchodzić do domu w butach lub prowadzą towarzyski tryb życia (częste imprezy w szpilkach ); które używają biurowego fotela z prawdziwego zdarzenia (na kółkach); które mają małe dzieci rzucające zabawkami lub nie chciałyby zabraniać jeżdżenia na rolkach/wprowadzania rowerków/wózków dla lalek do domu i gdy domownicy nie mają fizycznej możliwości wygospodarowania czasu na sprzątanie podłogi co kilka dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUZIA5 14.01.2013 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Ojej !!! To mnie zmartwiłaś bo ja własnie mam dwie małe córcie 2,5r i 8m , podłogi i tak myje co 2 dni czasem nawet codziennie chociaz obecnie mam jasne panele bo starsza corcia ma alergie na roztocza, a male uwielbiaja pelzac po podlodze. No cóż decyzje w sprawie paneli musze podjac do srody bo zamawiamy schody i drzwi wiec musze sie w koncu zdecydowac na kolor !!! Ale Bardzo Dziękuje za opinie !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 14.01.2013 23:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Córcie nie przekreślają tej podłogi przecież - zależy jak intensywnie się bawią. My też planujemy dzieci, co więcej - nasze mieszkanie co kilka dni przeżywa nalot dwóch małych rozrabiaków i podłoga jakoś to wytrzymuje Dzisiaj składałam np. zabawki, kilka razy coś mi tam spadło, puściłam kilka samochodzików, wysypałam reklamówkę pełną klocków, prowadziłam kaczkę na sznurku i rys nie ma Można też pomyśleć o tym, żeby w pokoju/pokojach córeczek położyć jasną podłogę - żeby mogły szaleć bez stresowania Mamy (ja np. chciałabym mieć jeszcze jasną w naszej sypialni, a to z tego względu, że tam jest najwięcej kurzu z pościeli, ubrań - tam prasuję po praniu - itp.), a w salonie ciemną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUZIA5 14.01.2013 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Można też pomyśleć o tym, żeby w pokoju/pokojach córeczek położyć jasną podłogę - żeby mogły szaleć bez stresowania Mamy (ja np. chciałabym mieć jeszcze jasną w naszej sypialni, a to z tego względu, że tam jest najwięcej kurzu z pościeli, ubrań - tam prasuję po praniu - itp.), a w salonie ciemną Taki Własnie mam Plan !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 15.01.2013 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Córcie nie przekreślają tej podłogi przecież - zależy jak intensywnie się bawią. My też planujemy dzieci, co więcej - nasze mieszkanie co kilka dni przeżywa nalot dwóch małych rozrabiaków i podłoga jakoś to wytrzymuje Dzisiaj składałam np. zabawki, kilka razy coś mi tam spadło, puściłam kilka samochodzików, wysypałam reklamówkę pełną klocków, prowadziłam kaczkę na sznurku i rys nie ma Można też pomyśleć o tym, żeby w pokoju/pokojach córeczek położyć jasną podłogę - żeby mogły szaleć bez stresowania Mamy (ja np. chciałabym mieć jeszcze jasną w naszej sypialni, a to z tego względu, że tam jest najwięcej kurzu z pościeli, ubrań - tam prasuję po praniu - itp.), a w salonie ciemną Spoczko - dziecko i tak znajdzie najbardziej widoczna czesc podlogi i zrobi tam super duza ryse ale parkiet szczotkowany powienien to lepiej zniesc [mniej widoczne] tez taki mam tyle ze jasny [dab naturalny] powiem ze rysuneczki wyszly swietnie! zdolna bestia z Ciebie! a co do drewnianych samochodzikow/zabawek to na pewno sa jakies sklepy w Twojej okolicy - najpierw rozejrzyj sie na necie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 15.01.2013 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 ivy w internecie sporo można znaleźć, ale mi zależy, żeby obejrzeć na żywo - poczuć ciężar, zobaczyć wielkość i wybrać dwa/trzy najładniejsze Jak nie znajdę, będę szukać w necie . U nas często takie drewniane zabawki są dostepne w centrach handlowych...na takich mniejszych stoiskach gdzies pomiędzy...zobacz tez bo widziałam kiedys w Cepelii ...może tam cos znajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 15.01.2013 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Kurczę, czy tylko ja myję podłogę tak rzadko? Raz na 3 tygodnie to jest dobrze. Ale moja olejowana jakoś kurzu nie przyciąga... albo mi dzieciak froteruje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 15.01.2013 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 zuzia5 i ten pomysł może się sprawdzić najlepiej nicol, Ty nie strasz ja jeszcze się łudzę, że moje będzie grzecznie na kanapie siedzieć, a zanim coś podniesie - zapyta mamę, czy można wiem - nierealne, choć podobno ja taką trusią byłam i nigdy nie brałam dokładki w przedszkolu, bo wstydziłam się poprosić ivy, też widziałam w Cepelii w Kołobrzegu - muszę się przejść u nas, w Poznaniu ale ta pogoda śniegu napadało, a ja dosyć wywrotowa teraz jestem i wolę uważać, czyli nie wychodzić agatah, spokojnie, z tego co mi wiadomo: w większości domów myje się jeszcze rzadziej Ja odkurzam często (no bo ciemna podłoga rządzi się swoimi prawami, poza tym mam - jeszcze! - czas), ale myję raz w tygodniu - choć niektóre pokoje sobie odpuszczam (gabinet, pokój dziecka) i wtedy co dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 15.01.2013 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 (edytowane) My odkurzamy jasną podłogę co dzień lub dwa a myjemy yyyyy w razie potrzeby raz na miesiąc lub dwa, zależy od sezonu lato/zima.... u nas olejowosk na podłodze i szkoda ją myciem męczyć, zwłaszcza z wodą. Za to na górze panele myte raz na dwa tygodnie a deska barlinecka raz na miesiąc . Ale rozpiska . Ilona, widziałam trochę drewnianych zabawek w tesco. W typowo zabawkowych/dziecięcych trzeba grzebać żeby znaleźć ale da się. Edytowane 15 Stycznia 2013 przez yokasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 15.01.2013 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Czuję się pocieszona i rozgrzeszona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 15.01.2013 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 ja jeszcze się łudzę, że moje będzie grzecznie na kanapie siedzieć, a zanim coś podniesie - zapyta mamę, czy można wiem - nierealne, choć podobno ja taką trusią byłam i nigdy nie brałam dokładki w przedszkolu, bo wstydziłam się poprosić Trzymam kciuki, żeby się spełniło. U nas nie wyszło, a też miałam podobne założenia. A ja byłam takim grzecznym dzieckiem Ale, statystycznie, takie dzieci się zdarzają Więc dlaczego nie miałoby paść na Was? Spoczko - dziecko i tak znajdzie najbardziej widoczna czesc podlogi i zrobi tam super duza ryse A jak podłóg zabraknie, to zawsze są jeszcze ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 15.01.2013 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 (edytowane) http://woder.eu/img/mini/woder-drewniane-miniatury-aut-auto06.jpg zobacz tutaj drewniaczki ...woder.eu Edytowane 15 Stycznia 2013 przez ivy17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 15.01.2013 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 do czyszczenia podłog BABY MOP http://bi.gazeta.pl/im/e6/21/c8/z13115878Q.jpghttp://bi.gazeta.pl/im/e7/21/c8/z13115879Q.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts