agatah 25.01.2013 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Ilona, to już coraz bliżej Fajnie Ci. Zazdroszczę:rolleyes: Jak się czujesz? Pracujesz jeszcze jeśli moge wiedzieć? Ilonka, nie narzekasz na intuicje w sypialni? Bo jesli ktos chce do uczszczanego miejsca to ja nie polecam. Zabrudzen nie da sie zmyc, a brudzi sie bardzo latwo i w widoczny sposob . Zdecydowanie. Ja na moje nieszczęście pomalowałam Dekoralem przedpokój. Widać wszystko. Czasami ktoś tylko ręką dotknie, ktoś się oprze, widać slady kół wózka na dole ściany... Czekam aż Maciek podrośnie, pobrudzi porządnie i przemalujemy. widze, że piszecie o intuicji - tez o niej myslalam ........ dobrze, ze zajrzalam, dziekuje za info które farby możecie polecic (z szarości) ? Beckersa! Mam w salonie i w sypialni Star Dust. Fajny szary szary. Teraz jest też Light Grey, której nie było jak malowaliśmy przedpokój, bo na pewno bym ją dziabnęła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 25.01.2013 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 słonko, pokoik ciągle się zmienia, ostatnio nawet doszła drabina , a ostateczny efekt pewnie w ogóle będzie szokujący - słoń w drugą stronę zostaje, ale jeszcze nie wiem, gdzie go umocuję - prawdopodobnie na froncie dużej szafy Szukam też nowego fotela (z głowy nie może mi wyjść krytyka Reni żartuję, mi samej ten fotel nie bardzo pasuje, nawet jako mebel tymczasowy), najlepiej takiego do renowacji, żeby obić go kolorowo i trochę bajkowo - no zobaczymy, bo jak już kupię, to chciałabym, żeby został, a to mały pokój, więc może lepiej w ogóle z tego pomysłu zrezygnować. Co do farby to faktem jest, że mnie zabrudzenia w sypialni tak bardzo nie drażnią - po pierwsze bywam tam dopiero po zmroku, a w sztucznym świetle tak bardzo tego nie widać no i faktem jest, że nie brudzą się jak ściany w korytarzu, wiatrołapie, kuchni. Ja nawet nie zauważyłam, że - poza plamami od przewodów - coś na nich jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 25.01.2013 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Ilonko, sorki ze tak ci to w głowie pozostało ale ja tych foteli nie cierpię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 25.01.2013 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Reni, gdyby mi się ten fotel chociaż trochę podobał, to uwierz, nie przejęłabym się krytyką Także nie masz za co przepraszać, bo to nie Twoja wina - sama mam z nim niemały problem od czasu przeprowadzki. Całe szczęście taki problem to nie problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 25.01.2013 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 No i kupiłam inny fotel Jestem zachwycona Poza tym, że ma z 50 lat i wszystko do wymiany - jest piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 25.01.2013 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Pokaż! :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 25.01.2013 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 To pierwszy taki wybryk z mojej strony http://img18.imageshack.us/img18/848/29415251761.jpg Ma wyglądać mniej więcej tak: w zieleni: http://www.casatua.pl/public/images/foty/51_zdjecie2.jpg lub turkusie: http://i.ebayimg.com/00/s/MTAwMFg3NTA=/$%28KGrHqNHJEYFDLo7KEL%29BQz3vJZKow~~48_35.JPG - tylko tył jednak kolorowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 25.01.2013 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Ilonko genialny fotel i genialny pomysł na jego odnowienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 25.01.2013 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Fotel rewelacja!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 25.01.2013 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 A super, że się podoba Ja się trochę bałam opinii Kupiłam na spontanie, bo nie przeżyłabym, gdyby ktoś mi zwinął sprzed nosa, a cena była bardzo kusząca Najwyżej później zwalę na hormony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 25.01.2013 22:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 atena, również się witam i dziękuję za linka Na pewno się przyda, już na pierwszej stronie widzę ciekawe rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 25.01.2013 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 fotel rewelka - i ten z kolorowym tylnym obiciem - bajeczny. ale moze poczekaj zanim go wstawisz jesli jak mowisz pokoik jest maly to potem moze byc ciasno .... za ciasno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 26.01.2013 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 nicol, też mi się podoba taki kolorowy, całe szczęście na tę chwilę fotel się zmieści - w miejscu starego, dużo większego - problem może się pojawić w momencie, w którym dziecko zasiądzie do rysowania - i trzeba będzie zakupić stolik z krzesełkiem. Ale o tym będę myśleć później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 26.01.2013 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 O, moje nogi Piękny fotel Ci się trafił. I jeszcze piszesz, że całkiem tanio. Niestety, moda sprawiła, że obecnie nawet najzwyklejsze przedmioty z tamtych lat kosztują idiotyczne pieniądze Pomysł na kolorystykę też mi się podoba. Tylko niełatwo znaleźć fajne tkaniny w rozsądnych cenach. Ale trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 26.01.2013 15:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Spodziewam się, że z tkaninami nie będzie takie hop Nawet zastanawiałam się przez jakiś czas, czy nie kupić odnowionego fotela, ale tutaj znowu problem z kolorem obicia, a jak obicie ładne, to cena zniechęcająca To pierwsza moja przygoda z używanym meblem do odnowienia, być może nic z tego nie wyjdzie, ale jak zobaczyłam ten fotel, to po prostu musiałam spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
widzik 26.01.2013 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Ilonko, fotel bardzo fajny co do tkanin obiciowych to na WM forum "gazety" forumki, które tapicerowały podobne meble polecały tkaniny z dekomy, firma ma siedzibe w Swarzędzu (czy tam Zalasewie koło S.) tam chyba mają ekspozycje i sprzedaż. Do mojego fotela z lat 60 znalezionego u rodziców na strychu "366" kupiłam z dekomy tkanine o nazwie roger- ma wyraźny splot, jest gęsto tkana, nawet trochę zaimpregnowana, bo plamy z soku można było zetrzeć ścierką i nie wsiąkły Tkanin tych nie można niestety kupić przez net, mi kupowała znajoma u tapicera w stolicy (69 zł mb). Gdybyś była zainteresowana to mam wzornik kolorów na dysku, mogę przesłać na priv, furnidecor ma sprzedaż tkanin tapicerskich przez net, niestety kolory na stronie przekłamane są, do rzeczywistości mają się nijak, ale przesyłaja bezplatne próbki. Jesli chciałabys zrobić ten fotel tak jak na tej inspiracji limonkowej to ta wzorzysta tkanina może być juz z grubej tkaniny nie tapicerskiej np. bawełna - o takie juz łatwiej, niż wzorzyste obiciowe np na tkaniny.net są super, ale tą stronke już chyba znasz. W mojej miejscowości tapicer chciał za samą robotę, oczyszczenie z starych lakierów,nałożenie nowego, nałożenie nowej gąbki i obicie tkaniną ok 200zł, cena bez tkaniny i gąbki pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 26.01.2013 22:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 widzik, z nieba mi spadłaś Nie masz pojęcia, jak bardzo jestem wdzięczna za namiar, bo sama bym w życiu nie znalazła a Dekoma, o której piszesz, to rzut beretem od nas Na pewno tam podjedziemy Mogę prosić o wzornik? Przejrzałabym sobie w wolnej chwili A fotela 366 zazdraszczam sama je podglądałam, ale zazwyczaj są sprzedawane podwójnie i cena też dosyć wysoka jak na fotel, w który trzeba jeszcze trochę grosza zainwestować Także na pewno masz perełkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
widzik 27.01.2013 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Ilonko nie ma sprawy, ja do tej dekomy sie wybieralam i nie dojechalam, bo ciągle coś mi wybadało, na szczęscie mnie znajoma wyreczyla. Fotel 366 rzeczywiście fajny, ja go lubie również ze względów sentymentalnych, stal w moim rodzinnym domku, mam z nim kilka fotek jako małe dziecko, a został kupiony przez mojego wuja który "na nas patrzy z góry już" taki rodzinny duchowny. Jeszcze z tych foteli z tamtej epoki to fotel "rurkowiec" czy tam "DDR" różnie go nazywają też ma fajną formę, poluje na niego ale rzadko sie trafia a allegro( a rodzinne strychy go w swoich bogatych zbiorach nie posiadają), a jak już to cena zbija z tropu, jak do tego doliczyć przesyłke, materiał, piankę, tapicera (lub własny czas) to robi się niezły wydatek jak na mebel przechodzony.Kolorki tkanin oczywiście już wysyłam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 08.02.2013 14:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Dziewczyny, HELP Liczę na Waszą pomoc w sprawie fotela, o którym mowa na poprzedniej stronie (przeklejam zdjęcie dla przypomnienia): http://img18.imageshack.us/img18/848/29415251761.jpg Wybrałam do niego takie materiały (już kupione): http://img687.imageshack.us/img687/5899/photommc.jpg no i tutaj zaczęły się schody, ponieważ mam kilka wątpliwości: - który materiał z przodu, a który z tyłu? (pierwotnie ten bardziej ciapciaty miał iść na tył, ale jest grubszy i wydaje się, że łatwiej będzie go utrzymać w czystości) - w jakim kolorze zrobić nogi i podłokietniki: wenge, szarym czy turkusowym? Na szybko kącik, w którym fotel ma stanąć: http://img716.imageshack.us/img716/6373/dsc1478z.jpg Będę wdzięczna za wszystkie pomysły i sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 08.02.2013 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Turkus chyba na tył, żeby go za dużo nie było ale jednoczesnie będzie widoczny . Tym bardziej jeśli tkanina z brązem jest grubsza Nogi białe albo szare ( widziałaś u Mirelki fotele kinowe? one są w troszkę innych barwach ale szarość świetnie wygląda a u Ciebie pasowałaby do innych elementów ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts