Ilona Agata 08.02.2013 14:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Dziękuję za pierwszy głos Tylko ta ciapciata tkanina to turkus z szarym (bardzo ciemny stalowy), nie brązem, zdjęcie trochę przekłamuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 08.02.2013 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 To tym lepiej ! ( ten brąz mi nie pasował ). Jak tam Ilonko się czujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 08.02.2013 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 A faktycznie tkanina wygląda na brązową Ale muszę przyznać, że dobrałaś je Ilonko idealnie Jestem dokładnie tego samego zdania co yokasia - szarość na przód, turkus na tył a nogi i poręcze w bieli lub szarości Ale Wy macie już ślicznie w tym pokoiku! I te książeczki na półkach. Super A ten biały regał to też przemalowywany przez męża? Bo fajny jest I czy możesz napisać jakimi farbkami malowałaś te skrzynki? Czymś eko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 08.02.2013 15:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Dlatego od razu się tłumaczę, bo po wpisie Ani zerknęłam na fotkę i również zobaczyłam brąz Ale mam obok materiał, porównałam, stalowy jak nic Co do Waszych pomysłów, w pełni się zgadzam - grubsza tkanina na przód, nogi w szarości Nie wiem tylko, co mąż na to Aniu, czuję się ok, ale lekarz kazał się bardziej oszczędzać, więcej leżeć, bo mały jest już duży i dosyć nisko - ale to nic poważnego, raczej wina mojej drobnej budowy. A jak Ty znosisz ostatnie miesiące? pysiaczku, tak pomyślałam, jak zamieściłam te zdjęcia, że wyjdę na idiotkę, bo małego jeszcze nie ma, a ta już książki ustawia Na swoje usprawiedliwienie mogę napisać tylko tyle, że książki dostałam od mojego brata, który odchował już dwa niemowlaki, mam też od niego sporo niemowlęcych zabawek, jakieś klocki, itp., także przynajmniej przez rok nie chcę widzieć żadnych więcej klamotów Tak, regał też mąż malował, zwykły, sosnowy, jakich pełno wokół Szara i turkusowa farba to farby wodne, ale niestety nie pamiętam firmy (kupione w Leroy Merlin), a opakowanie mam w piwnicy (mogę wieczorkiem sprawdzić). Szybko schną i nic nie pachną, także mogłam malować sama No dobra, jak już pokazuję, to jeszcze druga strona pokoju (tylko dziadek musi przymocować drabinę, żeby nikomu na głowę nie spadła): http://img29.imageshack.us/img29/8162/dsc1482d.jpg Pomysł kontrowersyjny, tatowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 08.02.2013 15:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 I jeszcze pomysł na gałki do regału, my go nie wykorzystamy, ale bardzo mi się spodobał i uznałam, że warto pokazać:http://img577.imageshack.us/img577/7788/pokojedziecieciezdjecia.jpghttp://img407.imageshack.us/img407/1457/pokojdladziecka600x0roz.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 08.02.2013 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Ilonko naprawdę fajnie! Tak neutralnie i nie-niebiesko a jednocześnie chłopięco (co innego u nas, jakoś tak mi wyszło beżowo-niebiesko więc staram się trochę czerwonego gdzieś przemycić ). Oszczędzaj się! I nie przemęczaj, potem się narobisz za 3 osoby . U nas ok, koniec 8-go miesiąca a wcale tego nie czuję (paradoksalnie kręgosłup ma się lepiej niż przed ciążą tj. nie boli) cieszę się, że już niedługo maluch będzie z nami. Ostatnie rzeczy czekają na pranie itd. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 08.02.2013 16:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 A mogłabyś pokazać swój pokoik? Jestem strasznie ciekawa! Na pewno wyszedł super, pamiętam pierwsze zdjęcie Taki niemowlęcy, bo u nas mam wrażenie bardziej dla starszego, ale ja jestem zagubiona w tym wszystkim (pajacyki, śpioszki, body, kaftaniki - do teraz nie wiem, co jest czym i dlaczego ). Super, że kondycja dopisuje, ja kręgosłup niestety czuję, o biodrach to już nie wspomnę wieczorami ledwo chodzę, ale w końcu doczekałam się pupy jak należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 08.02.2013 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Ilonko bardzo Ci dziękuję za odpowiedzi Gdyby wyprawa do piwnicy po nazwy farb nie była dla Ciebie za dużym obciążeniem to bardzo bym Cię prosiła abyś to sprawdziła, bo chętnie kupiłabym sobie takie farbki Oszczędzaj się ile tylko możesz - to chyba takie ostatnie chwile wolności i swobody, więc nie żałuj sobie Pomysł z drabiną jest genialny I w ogóle taki bardzo oryginalny ten Wasz pokoik Bardzo mi się podoba i widać, że jest dla małego chłopca Aha i proszę mi tu nic nie wmawiać Mi się bardzo podobają te książeczki na regale dlatego o nich wspomniałam Podpisuję się - yokasia pokaż pokoik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 08.02.2013 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 z chodzeniem też mam problemy i przekręcaniem się w nocy z boku na bok. Pokażę pokoik na pewno, ale jak popiorę wszystko i poukładam (to może potrwać). Teraz robimy łazienkę i meble są poprzykrywane foliami różnego rodzaju . Do tego łóżko z sypialni przenieśliśmy tymczasowo do malucha i wszystko na kupie leży, że się tak wyrażę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 08.02.2013 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 yokasiu, rozumiem, ale widzę, że Ty też siebie za bardzo nie oszczędzasz czekam w takim razie, aż wszystko będzie na tip-top, choć sama widzisz, że ja też pokazuję ze starym fotelem i bez frontów, szuflad. Całe szczęście mąż już wszystko przemalował, półki, szuflady, fronty i gałki suszą się w piwnicy - mam nadzieję skończyć z tym pokojem za jakiś tydzień pysiaczku, szara farba to Bondex, a turkusowa Dulux - emalie wodne. Wyprawa do piwnicy to żaden problem, nawet było mi po drodze , bo przemalowałam przy okazji fotel Książki polecam tak układać wszystkim mamom maluchów, bo dzieciom łatwiej (po okładce, a nie po grzbiecie) wybrać, co chcą przejrzeć/mieć przeczytane na dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 08.02.2013 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Ciapaty na przód, jednolity turkus na tył. Nóżki na szaro/stalowo. I będzie cudnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 08.02.2013 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 3/0 - razem z moim głosem 4/0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 08.02.2013 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Pokażę pokoik na pewno, ale jak popiorę wszystko i poukładam (to może potrwać). Aniu, ja również czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 09.02.2013 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Ilonko dzięki już sobie zapisałam Jak to od razu przemalowałaś fotel Na szaro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oszolom 09.02.2013 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Tak na szybko.Pokój dziecka najcieplejszy.Natomiast pozostałe, przede wszystkim salon i ta szara łazienka, dla mnie za ciemne i za mało "domowo".Są dodatki które są fajne, bardzo podoba mi się ta lampka wisząca z rozłożystymi ramionami, czerwony fotel.A tak w ogóle ile to mieszkanie ma metrów?.Wszyscy pokazują, chwalą się radzą a prawie nikt nie podaje na jakie powierzchni to wszystko jest urządzone.Bez tego ciężko coś zaplanować dla siebie...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 09.02.2013 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 pysiaczku, nie tak od razu, bo fotel stoi już ponad tydzień i w końcu musiałam się za niego zabrać Na szaro, a teraz prosto do tapicera (w poniedziałek myślę) atenko, dziękuję Skóra wieziona specjalnie z Zakopanego Wtedy jeszcze myślałam, że to córa i miałam zupełnie inny pomysł na aranżację pokoju Dziękuję za kolejny głos w sprawie fotela Oszolom, witam. Ja mam szarą łazienkę? Jedna jest beżowo-brązowa, a druga brązowo-biała ale ok, że ciemno muszę się zgodzić, też chciałabym mieć okno w łazience Może kiedyś Jeśli chodzi o salon, to się nie wypowiem, pewnie chodzi o podłogę (kanapa, fotel, ściany są jasne, meble częściowo też, a tv z całym oprzyrządowaniem specjalnie na ciemnym tle, żeby trochę zniknął, bo wiadomo, że np. wyeksponowany subufer uroku nie dodaje ), ale ja kocham ciemną podłogę, choć zdaję sobie sprawę, że nie ma wielu fanów. Jednak to moje mieszkanie, więc zrobiłam, jak ja lubię Stworzenie "ciepłego" wnętrza nie było moim priorytetem Taki mam styl. Lubię uporządkowane, ascetyczne wnętrza. Co to znaczy "domowo"? Serio pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oszolom 10.02.2013 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Nie bisrz sobie nic do serca.Tak jak napisałaś każdy ma swój gust i wyobrażenie o domu.Dla mnie po prostu zbyt surowo i tyle.Podoba mi się kuchnia i pokój dziecka.Może rację ma moja zona, jej np. twoje wnętrza się podobają z małą uwagą, że żeby ożywić trochę wnętrza, wystarczy trochę więcej ładnych dodatków.Ale tak jak napisałem, ty Ty masz się dobrze czuć we własnym mieszkaniu.Ahamożesz podać ile to mieszkanie ma metrów (góra + dół), albo najlepiej plany rozkładu pomieszczeń.Wszyscy tutaj pokazują opisują swoje wnętrza, ale nikt nie podaje jaki jest rozkład pomieszczeń i na jakim metrażu. Żeby coś wyciągnąć inspirującego dla siebie to bez tych informacji ciężko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 10.02.2013 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Dla mnie dodatków i tak jest już dużo, męczę się w przeładowanych wnętrzach (np. w okresie świątecznym ozdobiłam trochę salon i już przed świętem Trzech Króli te ozdoby były usuwane, bo mnie po prostu drażniły), ale to jest pewnie związane z moją pracą, gdzie jestem atakowana nadmiarem bodźców i przebywam w super kolorowych wnętrzach, więc gdzieś muszę odpocząć. Nasze mieszkanie ma 105 m2 - parter 55 i góra 50. Niestety, zmieniałam tydzień temu komputer, a na tym nie mam zapisanych żadnych planów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 10.02.2013 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Ciapaty na przód, jednolity turkus na tył. Nóżki na szaro/stalowo. I będzie cudnie dokladnie u mnie jest fiolet i biuale nogi i nie wygladaja dobrze, bede przemalowywac:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 10.02.2013 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Ilonko pokpoik super i pomysl na drabine genialny , tylko koniecznie przymocujcie:Dtez czekam na pokoik Ani:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts