Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak urządzaliśmy mieszkanie w szeregowcu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A faktycznie tkanina wygląda na brązową :)

Ale muszę przyznać, że dobrałaś je Ilonko idealnie :yes:

Jestem dokładnie tego samego zdania co yokasia - szarość na przód, turkus na tył a nogi i poręcze w bieli lub szarości :yes: :D

Ale Wy macie już ślicznie w tym pokoiku! I te książeczki na półkach. Super :yes:

A ten biały regał to też przemalowywany przez męża? Bo fajny jest :D

I czy możesz napisać jakimi farbkami malowałaś te skrzynki? Czymś eko?

Dlatego od razu się tłumaczę, bo po wpisie Ani zerknęłam na fotkę i również zobaczyłam brąz :eek: Ale mam obok materiał, porównałam, stalowy jak nic :yes:

Co do Waszych pomysłów, w pełni się zgadzam - grubsza tkanina na przód, nogi w szarości :yes:

Nie wiem tylko, co mąż na to :(

Aniu, czuję się ok, ale lekarz kazał się bardziej oszczędzać, więcej leżeć, bo mały jest już duży i dosyć nisko - ale to nic poważnego, raczej wina mojej drobnej budowy. A jak Ty znosisz ostatnie miesiące?

pysiaczku, tak pomyślałam, jak zamieściłam te zdjęcia, że wyjdę na idiotkę, bo małego jeszcze nie ma, a ta już książki ustawia ;) Na swoje usprawiedliwienie mogę napisać tylko tyle, że książki dostałam od mojego brata, który odchował już dwa niemowlaki, mam też od niego sporo niemowlęcych zabawek, jakieś klocki, itp., także przynajmniej przez rok nie chcę widzieć żadnych więcej klamotów :no:

Tak, regał też mąż malował, zwykły, sosnowy, jakich pełno wokół :yes: Szara i turkusowa farba to farby wodne, ale niestety nie pamiętam firmy (kupione w Leroy Merlin), a opakowanie mam w piwnicy (mogę wieczorkiem sprawdzić). Szybko schną i nic nie pachną, także mogłam malować sama :)

No dobra, jak już pokazuję, to jeszcze druga strona pokoju (tylko dziadek musi przymocować drabinę, żeby nikomu na głowę nie spadła):

http://img29.imageshack.us/img29/8162/dsc1482d.jpg

Pomysł kontrowersyjny, tatowy.

Ilonko naprawdę fajnie! Tak neutralnie i nie-niebiesko a jednocześnie chłopięco (co innego u nas, jakoś tak mi wyszło beżowo-niebiesko więc staram się trochę czerwonego gdzieś przemycić :lol2:). Oszczędzaj się! I nie przemęczaj, potem się narobisz za 3 osoby :).

U nas ok, koniec 8-go miesiąca :o a wcale tego nie czuję (paradoksalnie kręgosłup ma się lepiej niż przed ciążą tj. nie boli) cieszę się, że już niedługo maluch będzie z nami. Ostatnie rzeczy czekają na pranie :rolleyes: itd. :).

A mogłabyś pokazać swój pokoik? Jestem strasznie ciekawa! Na pewno wyszedł super, pamiętam pierwsze zdjęcie :yes: Taki niemowlęcy, bo u nas mam wrażenie bardziej dla starszego, ale ja jestem zagubiona w tym wszystkim (pajacyki, śpioszki, body, kaftaniki - do teraz nie wiem, co jest czym i dlaczego :eek:).

Super, że kondycja dopisuje, ja kręgosłup niestety czuję, o biodrach to już nie wspomnę :sick: wieczorami ledwo chodzę, ale w końcu doczekałam się pupy jak należy :D

Ilonko bardzo Ci dziękuję za odpowiedzi :) Gdyby wyprawa do piwnicy po nazwy farb nie była dla Ciebie za dużym obciążeniem to bardzo bym Cię prosiła abyś to sprawdziła, bo chętnie kupiłabym sobie takie farbki :)

Oszczędzaj się ile tylko możesz - to chyba takie ostatnie chwile wolności i swobody, więc nie żałuj sobie :)

Pomysł z drabiną jest genialny :yes: I w ogóle taki bardzo oryginalny ten Wasz pokoik :yes: Bardzo mi się podoba i widać, że jest dla małego chłopca :)

Aha i proszę mi tu nic nie wmawiać ;) Mi się bardzo podobają te książeczki na regale dlatego o nich wspomniałam :yes:

Podpisuję się - yokasia pokaż pokoik :D

:lol2: z chodzeniem też mam problemy :( i przekręcaniem się w nocy z boku na bok. Pokażę pokoik na pewno, ale jak popiorę wszystko i poukładam (to może potrwać). Teraz robimy łazienkę i meble są poprzykrywane foliami różnego rodzaju :). Do tego łóżko z sypialni przenieśliśmy tymczasowo do malucha i wszystko na kupie leży, że się tak wyrażę :).

yokasiu, rozumiem, ale widzę, że Ty też siebie za bardzo nie oszczędzasz :no:

czekam w takim razie, aż wszystko będzie na tip-top, choć sama widzisz, że ja też pokazuję ze starym fotelem i bez frontów, szuflad. Całe szczęście mąż już wszystko przemalował, półki, szuflady, fronty i gałki suszą się w piwnicy - mam nadzieję skończyć z tym pokojem za jakiś tydzień :cool:

pysiaczku, szara farba to Bondex, a turkusowa Dulux - emalie wodne. Wyprawa do piwnicy to żaden problem, nawet było mi po drodze :lol2:, bo przemalowałam przy okazji fotel :)

Książki polecam tak układać wszystkim mamom maluchów, bo dzieciom łatwiej (po okładce, a nie po grzbiecie) wybrać, co chcą przejrzeć/mieć przeczytane na dobranoc :yes:

Tak na szybko.

Pokój dziecka najcieplejszy.

Natomiast pozostałe, przede wszystkim salon i ta szara łazienka, dla mnie za ciemne i za mało "domowo".

Są dodatki które są fajne, bardzo podoba mi się ta lampka wisząca z rozłożystymi ramionami, czerwony fotel.

A tak w ogóle ile to mieszkanie ma metrów?.

Wszyscy pokazują, chwalą się radzą a prawie nikt nie podaje na jakie powierzchni to wszystko jest urządzone.

Bez tego ciężko coś zaplanować dla siebie......

pysiaczku, nie tak od razu, bo fotel stoi już ponad tydzień i w końcu musiałam się za niego zabrać :yes: Na szaro, a teraz prosto do tapicera (w poniedziałek myślę) :)

atenko, dziękuję :hug: Skóra wieziona specjalnie z Zakopanego :lol2: Wtedy jeszcze myślałam, że to córa i miałam zupełnie inny pomysł na aranżację pokoju :) Dziękuję za kolejny głos w sprawie fotela :)

Oszolom, witam.

Ja mam szarą łazienkę? Jedna jest beżowo-brązowa, a druga brązowo-biała :lol2: ale ok, że ciemno muszę się zgodzić, też chciałabym mieć okno w łazience :yes: Może kiedyś :rolleyes:

Jeśli chodzi o salon, to się nie wypowiem, pewnie chodzi o podłogę (kanapa, fotel, ściany są jasne, meble częściowo też, a tv z całym oprzyrządowaniem specjalnie na ciemnym tle, żeby trochę zniknął, bo wiadomo, że np. wyeksponowany subufer uroku nie dodaje :no:), ale ja kocham ciemną podłogę, choć zdaję sobie sprawę, że nie ma wielu fanów. Jednak to moje mieszkanie, więc zrobiłam, jak ja lubię :)

Stworzenie "ciepłego" wnętrza nie było moim priorytetem :no: Taki mam styl. Lubię uporządkowane, ascetyczne wnętrza.

Co to znaczy "domowo"? Serio pytam.

Nie bisrz sobie nic do serca.

Tak jak napisałaś każdy ma swój gust i wyobrażenie o domu.

Dla mnie po prostu zbyt surowo i tyle.

Podoba mi się kuchnia i pokój dziecka.

Może rację ma moja zona, jej np. twoje wnętrza się podobają z małą uwagą, że żeby ożywić trochę wnętrza, wystarczy trochę więcej ładnych dodatków.

Ale tak jak napisałem, ty Ty masz się dobrze czuć we własnym mieszkaniu.

Aha

możesz podać ile to mieszkanie ma metrów (góra + dół), albo najlepiej plany rozkładu pomieszczeń.

Wszyscy tutaj pokazują opisują swoje wnętrza, ale nikt nie podaje jaki jest rozkład pomieszczeń i na jakim metrażu. Żeby coś wyciągnąć inspirującego dla siebie to bez tych informacji ciężko.

Dla mnie dodatków i tak jest już dużo, męczę się w przeładowanych wnętrzach (np. w okresie świątecznym ozdobiłam trochę salon i już przed świętem Trzech Króli te ozdoby były usuwane, bo mnie po prostu drażniły), ale to jest pewnie związane z moją pracą, gdzie jestem atakowana nadmiarem bodźców i przebywam w super kolorowych wnętrzach, więc gdzieś muszę odpocząć.

Nasze mieszkanie ma 105 m2 - parter 55 i góra 50. Niestety, zmieniałam tydzień temu komputer, a na tym nie mam zapisanych żadnych planów :no: