Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak urządzaliśmy mieszkanie w szeregowcu

Recommended Posts

Ja też się bałam, że biały nie będzie pasować (tzn. pasowałby do pozostałych mebli, ale do stylu fotela już niekoniecznie), więc jest szary, na razie jasny, bo zawsze łatwiej machnąć na ciemno, choć mam nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby.

No tak, umocowanie drabiny to najważniejsza sprawa, bo coś czuję, że będzie wykorzystywana do podnoszenia się na dwie nogi, a potem do wspinaczki :yes:

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

MarJel, Kamilcia dziękuję :hug:

Anetko, tkanina z Dekomy - okazało się, że mam niedaleko hurtownię tkanin, gdzie są prawdziwe skarby. Trzy godziny tam przesiedziałam, zanim podjęłam decyzję, taki duży wybór :eek: Znalazłam też prześliczne lniane zasłony, ale to zakup na kiedyś :yes:

Muszę się pochwalić, że wybrałam w końcu wózek :wiggle:

Tzn. mąż wybrał :lol2: pół roku chodziłam po sklepach i szukałam, aż w końcu zabrałam go w celu podjęcia ostatecznej decyzji i okazało się, że nie zauważyłam najładniejszego wózka w sklepie :lol2:

yokasta, Ty to potrafisz budować napięcie :yes: :lol2:

Faktycznie mało widać, a to co widać tylko wzmaga apetyt na więcej - bo jest BOSKO :yes:

Te drzwi - świetny pomysł, zachwycił mnie, mebelki ładne i ozdoba serduszkowa (przy oknie?) bardzo fajna :yes: Każdy element super dobrany, a ta lampa :eek: Kupiliście teraz czy wykorzystaliście kupioną do innych celów? Nie wpadłabym na pomysł powieszenia takiej u dziecka :no:, a prezentuje się ciekawie :yes:

Powiem Ci, że to jeden z najładniejszych pokoików, jakie widziałam, a w moich ustach to spory komplement, bo dotychczas podobały mi się tylko pokoje dla dziewczynek :lol2:

Już, już.

A właśnie, kolor na ścianie bardzo mi się podoba :yes:

No więc tak - wózek jest zupełnie inny niż zakładałam (i szukałam), bo dotychczas stawiałam na sportowy, a to ze względu na kółka - potrzebujemy pompowanych :yes: Mój mąż, który - jak się okazało - zna mnie lepiej ode mnie samej, znalazł wózek idealny: nowoczesny, miejski, ale z kołami pompowanymi z amortyzacją (na cięższe tereny), na dodatek lekki (ok. 12 kg) i prowadzi się jedną ręką. No dobra, dosyć tego reklamowania.

http://img705.imageshack.us/img705/8856/joolzday2011pushchairwi.jpg

jest jeszcze ze srebrnym stelażem (ach, te wybory :bash:):

http://www.kiddiecountry.com.au/images/joolz_day_31.jpg

Fajnie wózek wygląda :yes: a jak się prowadzi to już wiesz najlepiej. Fajne kolory i kształt :yes: ładniutki :). Taki :rolleyes: nowoczesny :D.

No właśnie, zupełnie w moim stylu :yes:

Na żywo wygląda bardzo spokojnie, bo mało przeszyć, kieszonek, pianek i gąbek, wszelkich dodatków, itp. w dodatku jeden stonowany kolor. Dlatego go przeoczyłam :bash:

Ilonko wóz fajny, ja jedynie mam małe obiekcje co do tych niewielkich kółeczek :D

Aniu pokoik fajniutki ja też nie jestem zwolenniczkom dziecinnych lampeczek...:)

Do małych kółeczek też miałam obiekcje i to spore, dlatego początkowo stawiałam na inny wózek (nawet dzisiaj mieliśmy go zamówić), ale tyle siły musiałam włożyć w prowadzenie tego wózka po sklepie - bo duże, skrętne koła ciągle zjeżdżały mi na boki - że nie wyobrażam sobie prowadzić go po terenie :no: a ten w sumie prowadziło mi się najłatwiej (w porównaniu z innymi, poprzednimi typami).

Te kółka wyglądają na małe, bo duże są naprawdę duże :yes: Trochę większe od standardowych pompowanych.

Odnośnie wózka.....

No ładny, ale co z tego?.

Nie rozumiem (właściwie nie rozumiemy takich ludzi).

Ten wózek kosztuje średnio 2700pln!.

Kurdę soory ale nie mogę, mogliśmy z żoną kupić wózek - no może nie aż za tyle - ale powiedzmy te 1500-1800pln.

ale że podchodzimy racjonalnie do życia, spytaliśmy się po co?. Dziecko nie będzie miało świadomości, że jeździ w wózku takiej a takiej marki i za takie pieniądze. Co powiesz mu jak będzie miało 18 lat, że kupiłaś mu wózek za 2700pln?, i będziesz oczekiwać wdzięczności?.

Tak naprawdę kupujecie ten wózek dla siebie, nie wiem po co dla lansu?, snobizm?.

Nie zrozumcie mnie źle, nie jestem (jesteśmy) biednymi ludźmi stać mnie na dużo fajnych markowych rzeczy i uważam się za klasę średnią, tylko pragmatycznie podchodzę do życia. wydam kasę na dobre auto, bo jestem gotów zapłacić więcej za jakość, komfort podróżowania i przede wszystkim bezpieczeństwo...to rozumiem, ale wózek dla dziecka?.

Ten wózek będzie przydatny tylko przez pół roku, później pójdzie w kąt i będzie zawadzał bo dziecko przesiądzie się do tzw. parasolki.

Wicie jak my kupiliśmy wózek dla synka.....używany! też szukaliśmy, wybraliśmy polskiego producenta, gdzie jego wózki są mało dostępne w Naszym kraju a za to bardzo ceniony w krajach skandynawskich gdzie idzie większość produkcji. Byliśmy w zakładzie produkcyjnym rozmawialiśmy z właścicielem (mamy blisko) i kupiliśmy używany od innej mamy praktycznie nówka. Nie pamiętam ile dokładnie daliśmy 500-600pln dzieciak pojeździł 5 miesięcy i wystawiłem prawie nówkę w internecie i kolejna mama woziła swoją najukochańszą pociechę, pamiętam że po miesiącu jeszcze napisała mi maila z podziękowaniami za tak solidny, wypasiony wózek praktycznie nowy. I to sprawia naprawdę cholerną radość o poczucie że jest się dobrym , wartościowym człowiekiem.

Jak kogoś uraziłem to z góry soory, ale powtórzę nie rozumiem takiego podejścia do życia.......

Oszolom, masz jakieś kompleksy, że zacząłeś wyszukiwać model wraz z ceną, po czym podałeś tę informację do publicznej wiadomości, nie zważając, że mogę sobie tego nie życzyć? Chyba tak, bo osoba bez kompleksów nie musi podkreślać, do jakiej klasy należy i chwalić się, że kupuje markowe ciuchy oraz dobre samochody. A co to mnie człowieku obchodzi?

Zapewniam Cię, że kompletnie nic. Wybacz, ale ja nie mam potrzeby zaglądania komuś do portfela i nie życzę sobie, żeby ktoś zaglądał mi - a tym bardziej wyliczał, co za ile kupuję i dlaczego.

Ilonko wózek świetny wybór ja mialam dla starszej córci taki sam tylko kolor dzinsowy !!!

Uploaded with ImageShack.us

Byłam z niego bardzo zadowolona podróżował z nami nawet samolotem i miescił sie w dosyc małym bagażniku, Ja kupowalam w ciemno przez internet bo u nas w miasteczku to tego typu wózkow nie ma ( cena !!!)i naprawdę zwracał uwage !!! , Jak będziesz miala jakies pytania co do niego to pytaj ja wogole to jestem maniaczka wozkow mialam juz 6 lubie testowac i wozek u mnie to tak srednio na pól roku obecnie dla najmlodszej corci mam Maclarena Grand tour LX mega wypasiony wozek chyba najwygodniejszy jesli chodzi o plecki dziecka i pozycje spania z tych które mialam, ale juz mnie korci aby sprzedac i mam na oku bugaboo bee ale to juz dla troszke starszego dzieciaczka moim zdaniem dla noworodka sie nie nadaje moja ma 9 miesięcy i mierzylysmy sie w sklepie do niego i teraz bylby super !!!

Edytowane przez ZUZIA5