Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak urządzaliśmy mieszkanie w szeregowcu

Recommended Posts

...ale to było wiele lat temu w małym szpitalu w zapyziałym miasteczku, także cieszę się, że będę przynajmniej miała tyle, ile będę miała :)

dobrze ze te czasy sie skończyły, i nie było tak tylko w małych miasteczkach ale w stolyycy też. Na szczescie tamte czasy juz nie wrócą. Ja mam jeszcze kartki mojej mamy do taty które zpisała i puszczała na nitce na dół o n jej odpisywała, taka wersja obecnych SMS'ów :lol2:

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Z drugiej strony kobiety w Polsce są zupełnie nieświadome i chyba niewiele wymagają, bo np. w rodzinie mojego męża do dzisiaj krążą opowieści o cudownym ginekologu, specjaliście nad specjalistami, któremu udało się przyjąć poród pośladkowy. Jeszcze mu dziękowali, że tak ładnie sobie poradził :eek: W dobie usg :eek: Chyba bym zabiła :mad:

Mąż mnie namawia, a ja się zastanawiam czy warto? Polecasz?

To zależy, czy masz upierdliwą podłogę.

Odkurzacz dobrze zbiera kurz, pyłki, włosy i różnego rodzaju mniejsze zabrudzenia. Z większymi (np. po rozebraniu choinki) sobie nie radzi :no: Ma mniejszą moc ssania od tradycyjnego odkurzacza.

Fajne jest to, że wjeżdża pod kanapę czy łóżko - jeśli jest odpowiednio wysoko - gdzie ja normalnie męczyłam się, żeby odkurzyć. Wymiata też pająki - nie mam pojęcia skąd, chyba spod listew podłogowych - bo po każdym sprzątaniu rozłażą się po całym domu (ale my mieszkamy przy lasach, gdzie pająków jest bardzo dużo). Chodzi sobie ponad godzinę, więc jest w stanie wszystko obejść, ale dobrze jak na podłodze jest mało drobnych mebli (krzeseł, stojących wieszaków, stolików-pomocników, które łatwo przestawić). Lepiej odbija się od jasnych powierzchni niż ciemnych (jasnych listew podłogowych i mebli, w ciemne czasami uderza). Ja lubię go puścić co 2-3 dni jak mnie nie ma w domu, wtedy podłoga jest zawsze czysta :) Jak odkurzam tradycyjnie, to mam zdecydowanie mniej pracy :)

a mi ordynator powiedział abym pokazała szycie:eek:wiecie czego:D jemu i wszystkim spacerującym z nim studentami facetami na obchodzie:rotfl::rotfl:

mąż chciał uciec przez okno kiedy usłyszał moją odpowiedź:lol2::lol2::lol2:

O matko z córką :rotfl:

Co do odkurzacza - ja uważam, że warto, ale ja mam ciemną podłogę i upierdliwe płytki w kuchni. Jakbym miała taką, którą trzeba przejechać raz w tygodniu lub inne podejście do porządku w domu, to nie wydałabym takiej kasy na odkurzacz :no:

MarJel, o tych myjących słyszałam, ale nie umiem nic powiedzieć :( To jest oddzielny sprzęt chyba.

Wiem natomiast, że można zamówić do domu prezentację - to najlepsze wyjście, żebyś sprawdziła jak się porusza pomiędzy Waszymi sprzętami, czy wchodzi pod kanapę, czy daje radę ominąć krzesła, itp. W ciemno bym nie brała :no:, bo może się okazać, że przygotowanie mieszkania do sprzątania (usuwanie drobnych mebli, podnoszenie krzeseł na stół) będzie trwać tak długo jak odkurzanie tradycyjne. My np. pożyczyliśmy od mojego brata i testowaliśmy trzy razy przed zakupem.

Najlepszy jest iRobot 780 - ma filtry hepa i akcesoria typu latarnia.

My mamy 650 - mniejszy o 1 cm, bez filtrów hepa i latarni. Latarnia jest niepotrzebna, bo i tak sobie radzi i wchodzi do innych pomieszczeń. O ile oczywiście drzwi są otwarte. Latarnię też zawsze można dokupić.

Jest jeszcze model niżej, ale nie ma programowania (nie można ustawić, żeby np. sprzątał codziennie o 15).

no ba inne laski bojąc się ordynatora, to pokazywały swoje szyte psiapsiuchy:lol2::lol2::lol2:

ordynator jeszcze sprawdzał czy mamy majtki, nie powinno się mieć bo nie ma dostępu powietrza, tylko jak zleść z tego zajebiście wysokiego łóżka, trzymając dziecko i zajebiście wielką podpaskę cholera

Najlepszy jest iRobot 780 - ma filtry hepa i akcesoria typu latarnia.

My mamy 650 - mniejszy o 1 cm, bez filtrów hepa i latarni. Latarnia jest niepotrzebna, bo i tak sobie radzi i wchodzi do innych pomieszczeń. O ile oczywiście drzwi są otwarte. Latarnię też zawsze można dokupić.

Jest jeszcze model niżej, ale nie ma programowania (nie można ustawić, żeby np. sprzątał codziennie o 15).

Ilonko, bardzo Ci dziękuję za odpowiedź. Poczytałam sobie opinie na necie o tym iRobot 780 , ma dobrą opinie. M mnie namawia , a ja się gupia zastanawiam :) Powiem mu po dniu kobiet , że go chcę, jak powiem dziś , to zaraz prezent będzie miał z głowy :lol2: