ivy17 05.03.2013 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 ...ale to było wiele lat temu w małym szpitalu w zapyziałym miasteczku, także cieszę się, że będę przynajmniej miała tyle, ile będę miała dobrze ze te czasy sie skończyły, i nie było tak tylko w małych miasteczkach ale w stolyycy też. Na szczescie tamte czasy juz nie wrócą. Ja mam jeszcze kartki mojej mamy do taty które zpisała i puszczała na nitce na dół o n jej odpisywała, taka wersja obecnych SMS'ów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 05.03.2013 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Z drugiej strony kobiety w Polsce są zupełnie nieświadome i chyba niewiele wymagają, bo np. w rodzinie mojego męża do dzisiaj krążą opowieści o cudownym ginekologu, specjaliście nad specjalistami, któremu udało się przyjąć poród pośladkowy. Jeszcze mu dziękowali, że tak ładnie sobie poradził W dobie usg Chyba bym zabiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 05.03.2013 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 a mi ordynator powiedział abym pokazała szycie:eek:wiecie czego:D jemu i wszystkim spacerującym z nim studentami facetami na obchodzie:rotfl: mąż chciał uciec przez okno kiedy usłyszał moją odpowiedź:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 05.03.2013 13:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Mąż mnie namawia, a ja się zastanawiam czy warto? Polecasz? To zależy, czy masz upierdliwą podłogę. Odkurzacz dobrze zbiera kurz, pyłki, włosy i różnego rodzaju mniejsze zabrudzenia. Z większymi (np. po rozebraniu choinki) sobie nie radzi Ma mniejszą moc ssania od tradycyjnego odkurzacza. Fajne jest to, że wjeżdża pod kanapę czy łóżko - jeśli jest odpowiednio wysoko - gdzie ja normalnie męczyłam się, żeby odkurzyć. Wymiata też pająki - nie mam pojęcia skąd, chyba spod listew podłogowych - bo po każdym sprzątaniu rozłażą się po całym domu (ale my mieszkamy przy lasach, gdzie pająków jest bardzo dużo). Chodzi sobie ponad godzinę, więc jest w stanie wszystko obejść, ale dobrze jak na podłodze jest mało drobnych mebli (krzeseł, stojących wieszaków, stolików-pomocników, które łatwo przestawić). Lepiej odbija się od jasnych powierzchni niż ciemnych (jasnych listew podłogowych i mebli, w ciemne czasami uderza). Ja lubię go puścić co 2-3 dni jak mnie nie ma w domu, wtedy podłoga jest zawsze czysta Jak odkurzam tradycyjnie, to mam zdecydowanie mniej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 05.03.2013 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 ale jednym słowem, warto? czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 05.03.2013 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Ilonko, a kupiłabyś go drugi raz? Są też z funkcją myjącą podobno? Wiesz coś na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 05.03.2013 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Reni pokazałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 05.03.2013 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Reni pokazałaś? tak pokazałam............................ palec wskazujący i szereg przekleństw:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 05.03.2013 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 to się nie dziwię, że mąż chciał uciekać jak mogłaś nie wesprzeć przyszłych lekarzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 05.03.2013 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 a mi ordynator powiedział abym pokazała szycie:eek:wiecie czego:D jemu i wszystkim spacerującym z nim studentami facetami na obchodzie:rotfl: mąż chciał uciec przez okno kiedy usłyszał moją odpowiedź:lol2: O matko z córką Co do odkurzacza - ja uważam, że warto, ale ja mam ciemną podłogę i upierdliwe płytki w kuchni. Jakbym miała taką, którą trzeba przejechać raz w tygodniu lub inne podejście do porządku w domu, to nie wydałabym takiej kasy na odkurzacz MarJel, o tych myjących słyszałam, ale nie umiem nic powiedzieć To jest oddzielny sprzęt chyba. Wiem natomiast, że można zamówić do domu prezentację - to najlepsze wyjście, żebyś sprawdziła jak się porusza pomiędzy Waszymi sprzętami, czy wchodzi pod kanapę, czy daje radę ominąć krzesła, itp. W ciemno bym nie brała , bo może się okazać, że przygotowanie mieszkania do sprzątania (usuwanie drobnych mebli, podnoszenie krzeseł na stół) będzie trwać tak długo jak odkurzanie tradycyjne. My np. pożyczyliśmy od mojego brata i testowaliśmy trzy razy przed zakupem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 05.03.2013 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Ilonko , a jaki ty masz model? Daj jakiegoś linka, jak możesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 05.03.2013 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Moi rodzice nie kupili, bo odkurzacz nie był w stanie wjechać na ich wysoki dywan i dodatkowo zaklinował się pod kanapą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 05.03.2013 14:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Najlepszy jest iRobot 780 - ma filtry hepa i akcesoria typu latarnia.My mamy 650 - mniejszy o 1 cm, bez filtrów hepa i latarni. Latarnia jest niepotrzebna, bo i tak sobie radzi i wchodzi do innych pomieszczeń. O ile oczywiście drzwi są otwarte. Latarnię też zawsze można dokupić.Jest jeszcze model niżej, ale nie ma programowania (nie można ustawić, żeby np. sprzątał codziennie o 15). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 05.03.2013 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 tak pokazałam............................ palec wskazujący i szereg przekleństw:D Ja nie wiem, jak mogli oczekiwać czegoś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 05.03.2013 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 no ba inne laski bojąc się ordynatora, to pokazywały swoje szyte psiapsiuchy:lol2::lol2: ordynator jeszcze sprawdzał czy mamy majtki, nie powinno się mieć bo nie ma dostępu powietrza, tylko jak zleść z tego zajebiście wysokiego łóżka, trzymając dziecko i zajebiście wielką podpaskę cholera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 05.03.2013 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Najlepszy jest iRobot 780 - ma filtry hepa i akcesoria typu latarnia. My mamy 650 - mniejszy o 1 cm, bez filtrów hepa i latarni. Latarnia jest niepotrzebna, bo i tak sobie radzi i wchodzi do innych pomieszczeń. O ile oczywiście drzwi są otwarte. Latarnię też zawsze można dokupić. Jest jeszcze model niżej, ale nie ma programowania (nie można ustawić, żeby np. sprzątał codziennie o 15). Ilonko, bardzo Ci dziękuję za odpowiedź. Poczytałam sobie opinie na necie o tym iRobot 780 , ma dobrą opinie. M mnie namawia , a ja się gupia zastanawiam Powiem mu po dniu kobiet , że go chcę, jak powiem dziś , to zaraz prezent będzie miał z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 05.03.2013 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 no ba inne laski bojąc się ordynatora, to pokazywały swoje szyte psiapsiuchy:lol2::lol2: Rany Julek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 05.03.2013 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 psiapsiuchy Reni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 05.03.2013 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 psiapsiuchy Reni no urocze określenie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUZIA5 05.03.2013 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Hej Ilonko pisałas u MarJelki ze masz wózeczek to pochwal sie prosze bo ja mam bzika na punkcie wózków dziecięcych i starsznie jestem ciekawa co kupiłas !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts