reni1980 15.03.2013 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 a mówią że u nas chamstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 15.03.2013 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 a mówią że u nas chamstwo Reni, równouprawnienie . Szkoda, że faceci nie rodzą dzieci! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 15.03.2013 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 kurde, a my zawsze ustępujemy ja nawet faceta potrafię puścić w kolejce jeżeli ma tylko papierosy do kupienia a ja cały wózek zakupów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 15.03.2013 14:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 (edytowane) Venus, bo Ty dobrze wychowana jesteś rere, gdzie Ty się podziewałaś?? Dawno Cię nie było ! W każdym razie dziękuję za słowa na temat pokoju dziecka . Jeżeli chodzi o facetów, to u mojego ginekologa nie ma zbyt wiele miejsca siedzącego, a opóźnienia się oczywiście zdarzają i to spore . Wiadomo, że ciężarówki przychodzą z mężami, którzy wygodnie rozsiadają się na kanapie, a ja sobie stoję w kącie i zastanawiam się, co by było, gdyby to ich żony musiały tak stać? Podejrzewam, że nic... Kiedyś poszłam z mężem i jego reakcja mnie rozbroiła - wskazał zajęte przez faceta miejsce na kanapie i powiedział, jakby tamten był powietrzem: "Usiądź Kochanie, może tutaj?". Oczywiście facet od razu się ruszył . narendil, a ja w sumie mam same przykre doświadczenia z emerytami. Zdarzyło się, że zostałam poproszona o zrobienie miejsca w tramwaju i dostałam zdrowy opiernicz, że się nie ruszyłam , usłyszałam nawet, że "te dzisiejsze kobiety, ledwo rozłożą nogi, a już się źle czują". Przedpołudniami chodzę na basen, gdzie z racji godziny, ceny i odbywających się zajęć jest sporo emerytów. Za kasami znajduje się poczekalnia z kanapami, w której wszystkie miejsca są zazwyczaj zajęte. Kiedyś położyłam dość ciężką torbę treningową na podłokietniku (podłoga była ubłocona), ale starsza pani zepchnęła ją na podłogę! Oczywiście ja piszę o sprawnych emerytach w niezbyt podeszłym wieku, bo ci, którzy naprawdę potrzebują ustąpienia miejsca, wpuszczenia w kolejkę zazwyczaj stoją zastraszeni gdzieś z boku . pysiaczku, no właśnie, jak się nie przepchniesz, to musisz stać, dlatego uważam, że w kasach pierwszeństwa wyłapywanie osób uprzywilejowanych powinno być zadaniem kasjerów (jak w Ikei ). Mój mąż ciągle biega bez szalika i choć od kilku miesięcy walczy z nawracającymi zapaleniami gardła, jakoś nie dostrzega związku . Tzn. twierdzi, że przecież kurtka zapina się pod samą szyję i to wystarczy . Ja już na niego krzyczę, że powinien zadbać o to gardło ze względu na mnie (żeby nie zarazić), ale prawda jest taka, że po kilku latach pracy w szkole naprawdę nie wiem, co musiałabym zrobić, żeby zachorować . Ja nawet w mrozie pływam w basenie na zewnątrz (uwielbiam pływać, kiedy wokół leży śnieg) i nic mi nie jest . Złego licho nie bierze . agatah, ja na razie czuję, że jeszcze mamy czas . Nawet się nie spakowałam do szpitala, muszę zrobić ostatnie zakupy, no i cała rodzina trzyma kciuki, żebyśmy wytrzymali do 17-tego , a potem niech się dzieje wola nieba... Tak Tusk wszystkich zestresował , że co wieczór do mnie dzwonią i wypytują: "Jak myślisz? Jak czujesz? Do niedzieli nic się nie wydarzy?" . Edytowane 15 Marca 2013 przez Ilona Agata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 15.03.2013 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Reni, równouprawnienie . Szkoda, że faceci nie rodzą dzieci! rere, obawiam się, że równouprawnienie niewiele ma tutaj do rzeczy. Większość komentarzy słyszałam od kobiet. Ot, zapomniał wół jak cielęciem był. A i jeszcze a propos stania z małym dzieckiem w kolejce. Jak Jakub zaczynał płakać, to od razu mnie przepuszczano. Czyżby zachowywał się za głośno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 15.03.2013 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Czyli trzeba się kazać dzieciom rozpłakać w poczekalni zawsze skoro patent działa Ilonko fajnie z tym basenem, że sobie możesz pochodzić Ale, że tam takie chamstwo można spotkać? No ale masz rację to Ci żwawi emeryci. A Ci co naprawdę potrzebują żeby ich przepuścić to zazwyczaj stoją w kątku cicho A z tym 17-tym to faktycznie niezłe zamieszanie. Z tego co wiem wszystkie co mają termin w okolicy mocno zaciskają teraz nogi Dasz radę - to tylko jeszcze dwa dni PS. Mój mąż po chorobie całe szczęście nawrócił się i nosi. Co prawda arafatkę a nie szalik ale dobre i to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkota 15.03.2013 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Jeju dziewczyny! Ja się spotykałam z zupełnie odmiennymi reakcjami niż tu piszecie. Czy to na poczcie, czy w mięsnym, w Ikei... A w Biedronce to chyba przeszkoleni pracownicy są. Bo chociaż kasy pierwszeństwa nie ma to zawsze mnie proszono na początek Boże, dziewczyny gdzie Wy mieszkacie??!! Czy to tylko w stolicy takie chamstwo i drobnomieszczaństwo?? Koleżanka mi opowiadała, że ją kiedyś pan an siłę wypchnął na początek kolejki. Kiedy mijała dziewczynę stojącą na początku ta o mało jej nie zeżarła, bo przecież KOLEJKA JEST!!. Dopiero jak zobaczyła brzuch to się uspokoiła. Mam taki chytry plan, że stojąc w jakiejś mega kolejce zacznę krzyczeć że rodzę. Może wtedy ktoś ustąpi miejsca?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 15.03.2013 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 dziewczyny, to ja z tych co na cały sklep potrafie krzyczeć, że tutaj Pani w ciazy stoi i proszę przepuścić ! a by spróboiwali podskoczyc - rzecz jasna, nie o moja ciazę wtedy chodzi. Sama stałam sobnie w kolejce grzecznie raz tylko skorzytsałam, pod koniec, bo mnie zmusił mój K., bo ledwo zipałam Na pobraniu krwi też jedną bidulkę ledwo stojacą pod ściana wepchnęłam poza kolejką. Okrzyki oburzenia były, ale zostały szybko stłumione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monia_22 16.03.2013 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Hej Ilonko niedawno dojrzałam, że spodziewasz się dzidziusia, serdecznie gratuluję!! Kiedy ma się powiększyć rodzinka? Pokój Synka bardzo fajny, dywan w salonie strzał w 10! Wygląda ekstra idealnie się komponuje z resztą wnętrz! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 16.03.2013 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Chamstwo jest wszędzie, nie tylko w Warszawie. Nie zapomnę jak kiedyś w tramwaju usiłowałam ustąpić miejsca starszemu Panu, nie pomogło nawet moje "nalegam!" Pan się bardzo rozmowny okazał i jak wychodziłam to mi jeszcze dziękował Ilonka Ty masz termin na 17 marca?! czy kwietnia? Chryste Panie, to już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 16.03.2013 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 (edytowane) Venus, spokojnie, na 14 kwietnia, więc raczej będę rodzić po 17-tym marca . A teraz z innej beczki, zawsze podobała mi się ta patera: http://ffstatic.pl/alessi/table/fruit_bowls/sg54.jpg ale jest skandalicznie droga . Znalazłam więc taką: http://www.studioprezentow.pl/3272-10147-thickbox/loveramics-pyramid-misa-na-owoce-31-cm-x-20-cm-.jpg http://www.studioprezentow.pl/3272-10146-thickbox/loveramics-pyramid-misa-na-owoce-31-cm-x-20-cm-.jpg Cena całkiem przystępna i mężowi podoba się bardziej, ale ja zastanawiam się, czy metalowa nie byłaby ładniejsza? Ta jest biała, z porcelany. Edytowane 16 Marca 2013 przez Ilona Agata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 16.03.2013 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 I co tu dużo pisać, kojarzy mi się trochę z wytłaczanką na jajka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 16.03.2013 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 I co tu dużo pisać, kojarzy mi się trochę z wytłaczanką na jajka . A właśnie ta mi się bardziej podoba. Jest rozkosznie kanciasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 16.03.2013 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Mi podoba się bardziej biała Szczęściara jesteś będziesz miała roczny urlop, mi przysługiwał chyba tylko 4 miesiące 4 MIESIĄCE na odchowanie dziecka-chore to jakieś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monia_22 16.03.2013 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Mnie ta pierwsza bardziej kojarzy się z opakowaniem na jajka, bo taka okrągła jest Dla mnie ta biała fajniejsza. Super jeśli uda Ci się "załapać" na roczny urlop. Odnośnie ustępowania miejsca kobietom w ciąży to również zauważyłam, że ludzie ok 50-60 lat nie są nazbyt uprzejmi i uważają, że kobiety w ciąży przesadzają z dbaniem o siebie. Ja brzuch miałam ogromny (przytyłam 30kg:cool:), chodziłam wygięta do tyłu, aby utrzymać równowagę i tylko kilka razy zdarzyła mi się sytuacja aby ktoś ustąpił mi miejsca czy przepuściłw kolejce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 16.03.2013 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Usciski i zycznia swietnego samopoczucia-CIEZAROWCE-przynioslam:D:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkota 16.03.2013 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Szczęściara jesteś będziesz miała roczny urlop, mi przysługiwał chyba tylko 4 miesiące 4 MIESIĄCE na odchowanie dziecka-chore to jakieś! A ja nie rozumiem o co ta cała afera z urlopem macierzyńskim. Przecież jak któraś decyduje się na cały rok, to przez pół roku płacą straszne grosze. Czy tylko ja mam kredyt i przeliczam wszystko na złotówki?? Chyba będę wyrodną matką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkota 16.03.2013 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Ilona - co do patery, to też raczej jestem za białą. Ta metaliczna kojarzy mi się z częścią od jakieś maszyny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 16.03.2013 16:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Jednogłośnie biała - super, jesteście łaskawe dla mojej kieszeni . Tak sobie patrzę na spokojnie i może faktycznie jest ładniejsza? Monia_22, ta pierwsza faktycznie nie wygląda spektakularnie, ale cały jej urok można dostrzec dopiero jak jest obłożona owocami (najlepiej zielonymi jabłkami) - niestety, nie mogłam znaleźć takiego zdjęcia . narendil, nowy avatarek? Prawie nie poznałam . Gumisiowa, dziękuję - wracaj do nas i swojego wątku, bo nudno tu bez Ciebie . MarJel, no rzeczywiście, żal zostawiać takie maleństwo, nie wyobrażam sobie . dorkota, grosze, nie grosze (z tego, co wiem 80% przez cały rok), jak ktoś ma z kim zostawić dziecko, to ok. U nas niania kosztuje prawie całą moją pensję, więc i tak kalkuluje się wziąć roczny urlop. Do żłobka półrocznego dziecka nie chciałabym posyłać . Zresztą moja mama całe życie spędziła w pracy, ledwo mnie urodziła, już wróciła za biurko, byłam dzieckiem chowanym przez obcych ludzi, a potem jako pierwsza zawożona do przedszkola i jako ostatnia odbierana - dla mnie to była trauma i dlatego wybrałam taki zawód, jaki wybrałam (bo nie ze względu na pieniądze ), żeby mieć czas na rodzinę i dom, choć wiadomo, każda z nas ma własny plan na życie i priorytety, własną drogę, a mamą dla swoich dzieci na pewno jesteś/będziesz najlepszą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 16.03.2013 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 wpadłam zobaczyć czy mały Dziedzic się przed czasem nie pojawił i nadrobiłam i wózek i wanienkę i pokoik - ten wyszedł bardzo fajnie i na trochę małemu starczy:yes: Ilonko ściskaj nóżki dalej bo ten pierwszy rok malucha jest taki magiczny warto posiedzieć w domku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts