yokasta 16.03.2013 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Powiedzieć Wam coś? Cieszcie się z jakiegokolwiek urlopu, na którym dostaniecie za niego pieniążki. Mnie to szczęście omija niezależnie od tego czy będę z młodym pół roku czy rok - ani złotówki nie dostanę. A kredyt też muszę spłacać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 17.03.2013 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Ilonko no fakt, u Ciebie gimnazjum więc już jest niebezpiecznie na wycieczkach Yokasta a czym się zajmujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 17.03.2013 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Justyś, pw Ci wysłałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 17.03.2013 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 hej, fajowa ta biała patera, spóźniłam się na głosowanie ale fajnie że właśnie na nią wybór padł. ehhh co od macierzyńskiego to w Belgii jest tylko 4mies, a potem w sumie nawet nie wiem jak jest z płatnościa,chyba jest w ogóle bezpłatny urlop.... i dużo osób oddaje takie malutkie kropeczki do żłobków.... ja bym tak kiedyś nie chciała!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 17.03.2013 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Ilona Agata! Wróciłam na FM a tu tyle nowości .I tyle nadrabiania zaległości :a: Widzę,że u Ciebie lada moment rozwiązanie ! .Niedawno sama się "rozwiązywałam" Fajnie,że u Ciebie Synek będzie U nas też pierwszy Syn,druga córeczka ( z dużą równicą wieku) i nie zamieniłabym tego układu na żaden inny :ważniak: Śliczny pokoik dla malucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzinska 17.03.2013 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 A jak się czuje przyszła mamusia? Zdrówka życzę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 18.03.2013 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 (edytowane) nicol, no właśnie ja do żłobka też niekoniecznie bym chciała nie wyobrażam sobie, chociaż wiem, że często nie ma wyjścia . Patera fajna, tylko pytanie - kiedy ja ją kupię ? Póki co, tylko dzieciowe zakupy mi w głowie i nie wiem, kiedy to się skończy: ciągle sobie o czymś przypominam , wczoraj na przykład termometr, dzisiaj fotelik do samochodu i tak w kółko . lady wróciła - to mała aż tak dała popalić, że na forum nie było czasu ? Żartuję, pewnie sama niedługo zniknę . No widzisz, my chcieliśmy córeczkę (tzn. JA chciałam), drugiego dziecka nie, a teraz nie wyobrażam sobie nosić kogoś innego pod sercem niż naszego synka, a najchętniej jak najszybciej utuliłabym całą gromadkę (choć ta chęć może się zmienić pod porodzie ) . Magdzinska, całkiem dobrze, chociaż chodzę już jak pingwin . Dziewczyny, kolejne pytanie z innej beczki, być może orientujecie się lepiej ode mnie (Reni? ) - jakie akcesoria do KA są przydatne? Nie, nie kupuję KA , natomiast mam w planie kupić coś w prezencie i zastanawiałam się nad mieszadłem zakończonym gumką (nie wiem, jak to się fachowo nazywa), bo usłyszałam tutaj na forum, że to w sumie bardzo pomocny dodatek. Cz występuje w metalu czy tylko w plastiku? Widziałam też dwa kształty i zgłupiałam (obydwa są uniwersalne czy do innych typów KA?): http://www.otyna.pl/image_func.php?img=gfx/ea7084e20f218294bc46714fb07c9a33.jpg&maxwidth=160&lang=pl http://www.otyna.pl/image_func.php?img=gfx/59acabd9dd6c62c1ae89edffa32fb58d.jpg&maxwidth=160&lang=pl A może warto pomyśleć jeszcze o czymś innym? Osoba, której chcę to kupić, ma dwie dzieże (szklaną i metalową) oraz końcówkę do mielenia mięsa i chyba nic poza tym . Edytowane 18 Marca 2013 przez Ilona Agata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 18.03.2013 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Martuś, do doktora to mi jeszcze ciut brakuje. Więc mnie tu proszę nie denerwować, bo to drażliwy temat. Ja niani nie brałam, miałam to szczęście, że mi babcie pomagały. A jak ich pomoc się skończyła, to Jakub do klubu malucha poszedł. Na nianię mnie nie było stać. Ja przy moim względnie nienormowanym czasie pracy mogłam sobie pozwolić na odrobinę szaleństwa i pracowanie wtedy, gdy mąż wracał do domu. Szczegół, że po nocach wtedy wracałam. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia Co da roczny urlop macierzyński moim koleżankom zatrudnionym na umowę zlecenie? Albo prowadzącym działalność gospodarczą? Tyle samo, co mi teoretyczna możliwość pójścia na urlop wychowawczy dorkota, ale nikt Cię potworem nie nazwał i nie sądzę, by któraś tak myślała. Każdy radzi sobie jak umie. Ja byłam określana wyrodną matką, bo przestałam karmić jak Jakub miał pół roku, bo nie szczepiłam szczepionkami skojarzonymi, bo nie szczepiłam przeciwko rotawirusom, pneumokokom i innym meningokokom, bo nie prasowałam ubranek, bo nie myłam podłogi pięć razy dziennie, bo nie poszłam na urlop wychowawczy tylko wróciłam do pracy (a to, że przy umowie na czas określony takiej możliwości nie miałam, to już nie było ważne), bo jak tylko mogłam, to zostawiałam Jakuba z jego ojcem i po prostu wychodziłam z domu. Nie dajmy się zwariować. dakota to ja 4 z kredytem i wyrodna matka tez chyba jestem bo na macierzyńskim byłam tylko 2 tyg i nikt mnie siłą w domu na cały etat nie zatrzyma, fakt pracowałam tylko po 6 godzin ale pracowałam i wcale nie żałuję narendil to mozemy sobie łapkę podać helloł Ilonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justka_krk 18.03.2013 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 wtrącę swoje trzy grosze: w domu siedziałam z młodym pół roku (wcześniej w ciąży 5 miesięcy musiałam leżeć) więc jak wariatka pragnęłam po tym czasie wrócić do pracy, 'do ludzi'...wróciłam na pół etatu, młody bywał u dziadków, potem wylądował w żłobie, ale układ był kijowy i znaleźliśmy nianię, a ja wróciłam na cały etat - teraz, gdybym mogła - migiem pobiegłabym siedzieć z nim w domu, niż siedzieć w pracy - teoretycznie mogę, tylko nie będę miała gdzie wrócić, a z otwartymi rękami też mnie nie przyjmą (mam bardziej 'męski' zawód, więc na moje miejsce zawsze jest lepszy facet - im dzieci nie chorują ) uważam, że wiele matek staje przed ścianą: zostają na wychowawczym, potem wracają do pracy i nagle następuje' redukcja etatów'...można się przed tym bronić przez rok kombinując z niepełnym etatem, ale czy to jest rozwiązanie? pracodawca nie chce czekać, a pracownica powinna mieć prawo 'odchować' dziecko i spokojnie wrócić, gdy będzie gotowa..... p.s. ja też kredytowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkota 18.03.2013 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 reni - Ty sama chciałaś wrócić szybko do pracy, a ja się boję że jak nie wrócę szybko, to potem podziękują mi za współpracę gdyby nie kredyt, to zupełnie nie miałabym nic przeciwko temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkota 18.03.2013 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 uważam, że wiele matek staje przed ścianą: zostają na wychowawczym, potem wracają do pracy i nagle następuje' redukcja etatów'...można się przed tym bronić przez rok kombinując z niepełnym etatem, ale czy to jest rozwiązanie? pracodawca nie chce czekać, a pracownica powinna mieć prawo 'odchować' dziecko i spokojnie wrócić, gdy będzie gotowa..... Justka - z ust mi to wyjęłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 18.03.2013 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Ja siedzę z moim dzieckiem w domu już ponad dwa lata bo nie mam za bardzo do czego wracać moja praca ani mnie nie pasjonuję ani dobrze nie zarabiam- więc wolałam iść na wychowawczy niż kombinować z babciami niańkami i żłobkami....Osobiście nie polecam- owszem fajnie jest spędzać z dzieckiem jak najwięcej czasu ale nie 24h na dobę przez 7 dni w tygodniu cały dzień na 'posterunku', na dłuższą metę to jest bardzo uciążliwe- zwłaszcza w mojej sytuacji kiedy mąż pracuje po kilkanaście godzin dziennie czasami też w weekendy, wychodzi i wraca jak dziecko śpi więc siłą rzeczy nie bardzo mi pomaga- dlatego uważam, że najlepiej jak mama wraca szybciutko do pracy W pracy odpocznie od domowych obowiązków a w domu zapomni o pracy równowaga musi być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 18.03.2013 15:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Helloł Dziewczynki . Widzę, że dyskusja wre . A ja nie jestem w stanie skupić się już na niczym innym, niż tylko: - zjeść loda przed czy po obiedzie? A może przed i po ? - jakiego Bambaka kupić dziecku do przytulania? Hormony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 18.03.2013 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 lady wróciła - to mała aż tak dała popalić, że na forum nie było czasu ? Żartuję, pewnie sama niedługo zniknę . No widzisz, my chcieliśmy córeczkę (tzn. JA chciałam), drugiego dziecka nie, a teraz nie wyobrażam sobie nosić kogoś innego pod sercem niż naszego synka, a najchętniej jak najszybciej utuliłabym całą gromadkę (choć ta chęć może się zmienić pod porodzie ) . . Nie bywałam na forum-bo jakoś tak się odzwyczaiłam....I wiecej czasu spędzałam na forum ciążowo-dzieciowym .Wspólne tycie,rodzenie,a pózniej dyskusje o kupkach A poza tym przyjmowaliśmy pielgrzymki odwiedzających .I byliśmy z dziećmi na nartach w Zakopanem .Ja z Polą oczywiście nie jeździłyśmy ale chłopaki owszem .Syn w tym roku przesiadł się na snowboard Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcia mojej córeńki-zapraszam na mój wątek Jaki fotelik samochodowy planujesz kupić...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 18.03.2013 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Helloł Dziewczynki . Widzę, że dyskusja wre . A ja nie jestem w stanie skupić się już na niczym innym, niż tylko: - zjeść loda przed czy po obiedzie? A może przed i po ? - jakiego Bambaka kupić dziecku do przytulania? Hormony Ech dylematy ciązowe . Jedz póki możesz,bo dieta Mamy karmiącej jest bardzo restrykcyjna ( i ole planujesz karmić piersią ) Na kiedy masz termin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 18.03.2013 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 nie ma co przesadzac...jesli dziecko ma alergie to faktycznie trzeba sie pilnowac, jesli nic sie nie dzieje to i czekolada i truskawki (w sezonie!) nie zaszkodza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 18.03.2013 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 reni - Ty sama chciałaś wrócić szybko do pracy, a ja się boję że jak nie wrócę szybko, to potem podziękują mi za współpracę gdyby nie kredyt, to zupełnie nie miałabym nic przeciwko temu tyle że ja szefem sama u siebie, mogłabym siedziec w domu ale to nie dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 18.03.2013 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Ilonka lody i przed i po obiedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 18.03.2013 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 Właśnie ja mam sorbet truskawkowy z bitą śmietaną . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 18.03.2013 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2013 ehh...slodkie grzeszki...szkoda ze juz PO nie mozna sobie za czesto na nie pozwolic (i niekoniecznie ze wzgledu na karmienie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts