Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak urządzaliśmy mieszkanie w szeregowcu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki,dzięki

Mąż bliźniak,

ja skorpion :rotfl:

:jawdrop:

I jeszcze żyjecie :eek:?

A tak serio - mieszanka wybuchowa :lol2: - tzn. wszystkie bliźniaki jakie znam są trudne (hmmm... nieprzewidywalne), a skorpiony :rolleyes:... dziwne, humorzaste, knujące i mściwe.

Co nie zmienia faktu, że bardzo kocham mojego chrześniaka (skorpionika), ale bywa (łagodnie mówiąc) najtrudniejszym dzieckiem, jakie znam :roll:.

ja słyszałam o takim kremie na rozstępy którym się powinno smarować od początku ciąży, do kupienia tylko w aptece ok 150 zł tubka? :rolleyes:

Eee, ja uważam, że to jak z cellulitem - walka z wiatrakami - albo go masz, albo nie i żadne super kremy nie pomogą :no:. Kwestia genetyki, na którą można wpłynąć, ale w niewielkim stopniu.

Co nie zmienia faktu, że warto podjąć walkę i smarować (a nuż nie jesteśmy genetycznie skazane, a mama miała ze względu na niedbałość lub mogą być mniejsze), ale cena kosmetyku nie gra roli, bo chodzi bardziej o masaż niż o to, co w nim jest (np. na rozstępy wystarczy podobno zwykła oliwka dla dzieci, bo pomaga uelastycznić skórę i działa tak samo jak super kremy kosztujące majątek).

toscie mnie pocieszyly...corka blizniak...maz skorpion...to moze cos dobrego powiecie o raczyskach i wagach (ja i moj synek)? ;)

Waga jest najlepszym znakiem - takim wyważonym :lol2:. Dogaduje się z ludźmi jak nikt inny, urodzony ambasador :yes: i wszyscy takich ludzi kochają :yes:.

Natomiast rak zawsze wspak :lol2: - ma swoje dziwne przyzwyczajenia i urojenia, których się nie da wybić z głowy, nawet jeśli są mega nieracjonalne (moja mama i brat to raki).

dorkota, wypraszam sobie, ja jestem koziorożec :mad:.

Ale uczciwie potwierdzam, nie da się ze mną żyć :sick: :rotfl:.

Waga jest najlepszym znakiem - takim wyważonym :lol2:. Dogaduje się z ludźmi jak nikt inny, urodzony ambasador :yes: i wszyscy takich ludzi kochają :yes:.

Natomiast rak zawsze wspak :lol2: - ma swoje dziwne przyzwyczajenia i urojenia, których się nie da wybić z głowy, nawet jeśli są mega nieracjonalne (moja mama i brat to raki).

dorkota, wypraszam sobie, ja jestem koziorożec :mad:.

Ale uczciwie potwierdzam, nie da się ze mną żyć :sick: :rotfl:.

Ooo widzę, że Ilona ma sporą wiedzę na temat zodiaków. A może słówko o pannie?? :D

Ilonka - jestem zaskoczona, że Koziorożec tak lubi porządek. Bo wszystkie jakie znam to niestety patałachy i fleje :D

No to gdzie te wyrazy miłości w moją stronę :rotfl:

Mam ciężki dzień. Proszę mnie głaskać.

Dorkota, ja lubię panny :D. Barany uwielbiam :rolleyes: (nieprawda, że dwa barany ze sobą walczą, uważam wręcz przeciwnie), z bykami się kłócę ;), z rakami w mig dogaduję a z wagami przyjaźnię :lol2:.

Pysiu, też mam Palmersa. Moja mamunia przy trójce dzieci nie ma ani jednego rozstępu i w ogóle nic z ciążowych pozostałości :D ja muszę mieć geny po kim innym :) ale jestem z tych dziwnych przypadków, którym to nie przeszkadza zupełnie :confused:.

:jawdrop:

I jeszcze żyjecie :eek:?

A tak serio - mieszanka wybuchowa :lol2: - tzn. wszystkie bliźniaki jakie znam są trudne (hmmm... nieprzewidywalne), a skorpiony :rolleyes:... dziwne, humorzaste, knujące i mściwe.

Co nie zmienia faktu, że bardzo kocham mojego chrześniaka (skorpionika), ale bywa (łagodnie mówiąc) najtrudniejszym dzieckiem, jakie znam :roll:.

Żyjemy,żyjemy :lol2: i bardzo nam ze sobą dobrze :D.

Powiem szczerze (mam nadzieję,że mój Mąż nie czyta Twojego wątku i nie popadnie w samozachwyt jak to przeczyta i przestanie się starać ;)) choć czasem się sprzeczamy nie zamieniałbym Go na żadnego innego na świecie :D

Jesteśmy ze sobą 19 lat ( o boże kiedy to zleciało :jawdrop:) (jak to możliwe jak czuję się na 29 lat :cool:) i myślę,że naprawdę dobrze się dogadujemy :)

Ja też po obydwu ciążach nie mam rozstępów i zgadzam się z dziewczynami,że w dużej mierze zawdzięczam to genom :)

Kremy na pewno nie zaszkodzą :lol2: ale nie spodziewajmy się też magicznego działania :yes:.

Ja stosowałam CODZIENNIE od początku ciąży oliwkę dla dzieci.Systematycznie :) I długo masowałam brzuszek :)

Ja też miałam najpierw oliwkę ale strasznie mi jej zapach przeszkadzał. Tzn. samej z butelki spoko i zaraz po posmarowaniu, ale ten później już przetrawiony na piżamkach nie za bardzo ;) W ogóle się to spierać nie chciało :eek:

yokasiu to może jakieś geny po babci albo po stronie taty? A po ciąży jeszcze można z nimi zawalczyć. Zresztą nie to najważniejsze i na pewno jakoś to będzie nie :)

Venus, jeśli ktoś ma skłonności (jak ja) to go krem i za tysiaka nie uchroni :no:. Można pomóc - ujędrnić, uelastycznić ale nie da się zapobiec. Lekarz potwierdził :yes:.

I znane mi przypadki też :)

Zawsze myślałam, że jak będę w ciąży to zrobię się taką wielką wstrętną rozlazłą torbą. Na szczęście los był dla mnie łaskawy. I nawet talia mi się w ciąży pojawiła jak brzuch zaczął do przodu rosnąć.:eek::rolleyes:

Myślałam, że tak już zostanie:rolleyes:

Ale na szczęście po tygodniu z 10 ciążowych kilogramów nie został ani jeden.:rolleyes:

O wagach same superlatywy!

I nie ma to nic wspólnego z tym, że ja waga ;)

Oj jak dobrze wiedzieć.:rolleyes: