narendil 26.03.2013 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 No i teraz ja zbyt skróciłam. Tak to jest, jak się pisze między zajęciami. Przepraszam.Są antybiotyki, nazwijmy je bezpieczne. Nie podam nazwy, bo to i tak się zmienia.Ale czasem po prostu lekarz i matka muszą dokonać wyboru.Ja w czasie ciąży przechodziłam zapalenie zatok i w pewnym momencie antybiotyk okazał się bardzo potrzebny. A mit o zakazie mycia w ciąży znasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 26.03.2013 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Ilonko współczuję akcji z zębem Musisz to jakoś biedna teraz przetrwać. U mnie póki co dziąsła są ok i nie krwawią. Ale zęby zawsze miałam słabe, więc obawiam się, że po ciąży może być pogrom. Byłam na przeglądzie w I trymestrze ale dentystka mówiła, żebym jeszcze na wiosnę przyszła. I mówiła, że wtedy zrobimy ściąganie kamienia i piaskowanie Teraz już przynajmniej dzięki Tobie wiem, że nie dam się jej na to namówić Super, że zakupiliście leżaczki! Teraz tylko wypatrywać wiosny A to wszystko przez to, że w ciąży za mało wapnia zjadamy niestety. Ja tez miałam problem z zębem, oj co Pysiaczek się ode mnie naczytała biadolenia . I leczyłam kanałowo ze znieczuleniem bez adrenaliny i noradrenaliny czyli praktycznie bez znieczulenia usuwane nerwy (nie tyle leczyłam co miałam zakładany i wymieniany opatrunek bo zatruwanie i wypełnianie nie wchodziło w grę). Eeee yokasiu nie było tak źle Marudź do woli a ja Ci się potem odwdzięczę A mit o zakazie mycia w ciąży znasz? Ale co mycia się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 26.03.2013 16:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Też się zastanawiam o jakie mycie chodzi? Jakiś konkretnych części ciała nie można? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 26.03.2013 16:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Ja słyszałam, że nie można masować brzuszka, a z drugiej strony ciągle słyszę, że masować trzeba, bo rozstępy . Podobnie z surowym, że nie można jeść, ale śledzie trzeba (bo mózg dzidzi się lepiej rozwija), a one przecież też są surowe . Pytałam lekarza, nie umiał wyjaśnić, ale jedno i drugie poparł (masować tak, żeby nie masować i pod żadnym pozorem nie jeść surowego, ale jeść surowe śledzie ). Jest jeszcze coś takiego, że z herbat można tylko owocową, ale nie można hibiskusa (kto znajdzie herbatę owocową bez hibiskusa ma u mnie mistrza ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 26.03.2013 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Z tym masowaniem brzuszka to nie można chyba tylko jak ciąża zagrożona czy coś. Zresztą masować lekko to można, nie można tak mocno naciskać bo to może chyba skurcze powodować? O śledziach nie słyszałam. Zresztą ja nie lubię to dla mnie nie problem. Za to łososia wędzonego mi brakuje! Bo ponoć można tylko ten wędzony na ciepło a ja ostatnio przejrzałam wszystkie łososie w Auchanie i wszystkie na zimno wędzone były Dokładnie herbata malinowa na 1 miejscu w składzie ma hibiskus. I piłam ją w pracy dopóki się nie doczytałam, że ma właściwości poronne! Od razu odstawiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 26.03.2013 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 nieźle, myć się nie można herbatka owocowa bez hibiskusa? ja w mini europie taką kupowałam taka w woreczkach małych po 12-15 zł, pyyyycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 26.03.2013 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Ja jem łososia ale pieczonego A kto mi powiedział? Chyba gdzieś w googlach wyczytałam yokasia musisz mocniej masować ten brzuszek Venus nie kojarzę u nas takiego sklepu ale może w Kolonialnym będzie - to jest myśl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 26.03.2013 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Oj mitów na temat ciąży wiele krąży. Nie przejmowałam się nimi póki w ciążę nie zaszłam. I zaczęły się dobre rady. Nie masuj brzucha, nie jedz surowych jajek, nie bierz anaboli (aktualnie można np. Duomox), nie kąp się, nie myj okien (a ja 10 dni przed porodem się przeprowadzałam i okna musiałam umyć a wcześniej pomalować mieszkanie, oczywiście nie te grubsze spawy, ale malowałam ). Były też zdziwienia, że prowadzę samochód (WFT?), że chodzę na basen, jeżdżę na rowerze (nie z wielkim brzuchem, ale jeździłam) i cała masa innych... Grunt to wyrobić sobie własne zdanie i się go trzymać A teraz oczywiście porady wychowawcze (nie kąpiesz dziecka codziennie?, jeszcze nie szczepione, a co to za chusta?)... Trza się oswoić No rodzić dziewuszki! Rodzić już! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gatitta 26.03.2013 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Puk! puk! Można? Od dłuższego czasu jestem podglądaczką Waszego cudnego domku,sledzę forum na bieżąco a teraz zaglądam codziennie sprawdzić czy pojawił się nowy członek rodziny.Pokoik urządziliście synkowi sliczny.Życzę Ci szybkiego i lekkiego porodu,no i przeczekajcie już te Święta w dwupaku Przyznam,że zafascynował mnie Wasz taras i z niecierplwością czekam aż pojawią się leżaki.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 27.03.2013 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Yokasia mam taka myśl ze urodzisz albo w sobotę albo w pon;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 27.03.2013 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 A ja że dziś/jutro No w końcu ta pełnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 27.03.2013 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Róbcie zakłady . Venuska, na niedzielę mam już skierowanie a to ostateczność nawet mi nie życz tego poniedziałku. Mogę w piątek bo mam urodziny . Jesli pełnia nie podziała to jutro jadę na ktg zobaczyć o co cho . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 27.03.2013 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Aniu a na kiedy ty miałaś dokładnie termin ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 27.03.2013 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 24 marca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkota 27.03.2013 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 pysiaczek - podczas wędzenia ryb na zimno nie są zabijane ewentualne pasożyty, dlatego nie można ich jeść w ciąży. Mi też brakuje łososia (zwłaszcza takiego z twarożkiem). Ale ostatnio znalazłam w jakimś leclercu łososia wędzonego na ciepło Ilonka - może ból zęba to zaprawa przed porodem Proszę, nie strasz mnie porodowym boomem, bo ja mam zamiar rodzić w szpitalu, który jest fabryką, noworodki schodzą jak z taśmy po 15 sztuk na dobę Już na początku ciąży lekarz uprzedził mnie, że mimo że mają tam 8-9 łóżek do rodzenia, to czasami muszą odesłać rodzącą do innego szpitala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 27.03.2013 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 24 marca to dopiero momencik ...w moim otoczeniu wszystkie najbliższe koleżanki miały porody po terminie i były jedynymi w szpitalu które już chciały rodzic bo cała reszta zaciskała nogi żeby nie za wcześnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 27.03.2013 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Ivy, nie pociesza mnie to . 9 miesięcy zleciało szybciutko a teraz każdy dzień ciągnie się niemiłosiernie. Zobaczymy jak będzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 27.03.2013 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Ivy, nie pociesza mnie to . 9 miesięcy zleciało szybciutko a teraz każdy dzień ciągnie się niemiłosiernie. Zobaczymy jak będzie . fajnie że jestes w domku a nie w szpitalu bo to wtedy chyba jest bardziej upierdliwei ciągnie sie niemiłosiernie;) Maluch pewnie chce jeszcze wygrzewać kosci u mamy a nie na taką zimową - wiosenną pogodę się pchać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 27.03.2013 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Wszyscy tak mówią . Ale idąc tym tropem może i do lipca czekać . No nic, trzymajcie kciuki za pełnię . nie dadzą Ci tak długo czekać Pan doktor zawoła i maluch nie będzie miał nic do powiedzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 27.03.2013 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 pysiaczek - podczas wędzenia ryb na zimno nie są zabijane ewentualne pasożyty, dlatego nie można ich jeść w ciąży. Mi też brakuje łososia (zwłaszcza takiego z twarożkiem). Ale ostatnio znalazłam w jakimś leclercu łososia wędzonego na ciepło Ilonka - może ból zęba to zaprawa przed porodem Proszę, nie strasz mnie porodowym boomem, bo ja mam zamiar rodzić w szpitalu, który jest fabryką, noworodki schodzą jak z taśmy po 15 sztuk na dobę Już na początku ciąży lekarz uprzedził mnie, że mimo że mają tam 8-9 łóżek do rodzenia, to czasami muszą odesłać rodzącą do innego szpitala. No właśnie tak z tym łososiem wyczytałam dokładnie Dorko Ja wybrałam mniej popularny szpital właśnie z racji tego, że w tym bardziej popularnym zrobiła się taśmówka. Ale i tak ciągle słyszę na około, że na ten termin co ja mam to wszędzie będzie dużo porodów bo to często dzieci z wakacyjnych wpadek w tym czasie się rodzą Wszyscy tak mówią . Ale idąc tym tropem może i do lipca czekać . No nic, trzymajcie kciuki za pełnię . Trzymam mocno kciuki cały dzień i noc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts