Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak urządzaliśmy mieszkanie w szeregowcu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Venus, dzięki, ja też uwielbiam dziecięce stópki :D :yes:. A jak patrzę na naszego malucha, to bardzo dziwne uczucie, niby znajomy (bardzo podobny do męża), a zupełnie obcy... Imienia jeszcze publicznie nie podawałam, więc niczego nie przeoczyłaś :).

Dziewczynki, maskotki wypełniam kulkami silikonowymi. Ja kupiłam taką tanią, brzydką, dużą poduchę w Jysku (za 12 zł, nie wiem, czy gdzieś jeszcze jest dostępna w takiej cenie), starczyło na te stwory i jeszcze pół poduchy zostało :eek:. Wypełnienie dostępne również na allegro (pod hasłem "wypełnienie silikonowe"):

http://allegro.pl/listing/listing.php?string=wype%C5%82nienie+silikonowe

Jest fajne, sprężyste, nie ugniata się podobno (sprawdzimy w praktyce), można prać i hamuje rozwój roztoczy :yes:.

http://img62.imageshack.us/img62/1962/cutcasterphoto800865037.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Z okazji Świąt Wielkanocnych:

Miłości, która jest ważniejsza od wszelkich dóbr,

Zdrowia, które pozwala przetrwać najgorsze.

Pracy, która pomaga żyć.

Uśmiechów bliskich i nieznajomych, które pozwalają lżej oddychać

i szczęścia, które niejednokrotnie ocala nam życie

ja będę szyć na lewej, ale zostawię dziurkę do wpychania wypełnienia albo w kroku jak radzi mąż perwers :lol2: albo na stópkach i dekoracyjnie zaszyje wyszywając pedicure:cool:

Ilonko a Ty jak robiłaś?

Zamówiłam 13 kolorów filcu, arkusz 45x30 cm :yes: mąż na mnie psioczył, że na pierdoły 80 zł poszło, a ja mu mówię ale pomyśl ile okazji obskoczymy, bo jakby nie patrzeć każde ma chrześniaka + jedno dziecko w rodzinie jest któremu też wypada dać, bo ja nie uznaję pójść z prezentem dla jednego dziecka kiedy w domu dzieci jest więcej :no: 100 zł to zawsze najmniej wydawaliśmy na jedno, a tu za 80 zł tyle dzieciaków ogarniemy :D chociaż tak się napaliłam że nie wiem czy ja z bambakami spać nie będę :rolleyes:

Edytowane przez Venus_m

Ja przyszywałam oczęta i inne szczegóły, a potem na lewej stronie zszywałam. Po dwóch Bambakach miałam dość i powędrowały do mamy na maszynę do szycia :lol2:. Wróciły z rozciętym krokiem, który po wypełnieniu zszywałam na prawej stronie, ale prawie nie widać, tak ładnie nitka się w filc wtapia :yes:.

Venus, sporo tego zrobisz :lol2: i dla Ciebie pewnie coś zostanie :yes: :wiggle:.

To przecież czysta oszczędność :yes:. Ja na nitki, wypełnienie, materiały wydałam podobną sumę, a mam z 7 maskotek :yes: (dwie będę jeszcze zszywać). Tak jak piszesz, tyle jeden prezent kosztuje :). A satysfakcja nieporównywalna z niczym. Gorzej, jak dzieciakom się takie coś nie spodoba, tylko dorosłych zachwyca :eek: :rolleyes:.

Edytowane przez Ilona Agata

Słońca, szczęścia, pomyślności,

w pierwsze święto dużo gości,

w drugie święto dużo wody-

to dla zdrowia i urody!

Mnóstwo jajek kolorowych,

świąt wesołych oraz zdrowych!

Wszystkiego najlepszego z okazji Świąt Wielkiej Nocy

życzy nemi

http://img163.imageshack.us/img163/7921/kartkat.jpg