Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak urządzaliśmy mieszkanie w szeregowcu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aniu :hug:, straszna ta historia :(. Mama mi opowiadała, że jak urodzę, to poczuję taką straszną pustkę, a ja jej na to: "Jaką pustkę? O czym Ty mówisz?", na co ona, że w brzuchu pusto, dziecko gdzieś na badaniach :eek: pokazali jej na sekundę, nawet nie mogła przytulić :(. Mam nadzieję, że szybko o tym zapomnisz :(.

Venus, ale serio, ja się nie nabijam (bo tak to chyba odebrałaś :lol2:) - planujemy takie imię dla naszego malucha :yes: :lol2:.

Ilona, nie ma reguły. Dopytaj jak jest w szpitalu który wybrałaś :)

Mnie Macia położyli na klacie na krótki czas, porem go zabrali, ale 1,5 godziny później dostałam go do cyca na sali pooperacyjnej, podpięta do jakiejś aparatury. I od rana następnego dnia dawali mi go co jakiś czas żeby possał :)

A po naturalnym to zupełnie inaczej niż było dawniej ;)

o ! czego to ja się dowiedziałam. I jak będziecie na niego wołać? Robuś, Robulek? mnie czasem brakuje pomysłów, bo zawsze jakoś tak długo :cool: jednak nie da się ukryć że Roberty to fajne chłopaki :yes:

Bobek albo Bobcio :rotfl:, ale do męża tak nie mów :no:.

Niemowlę to inna sprawa :lol2:. Zresztą mąż twierdzi, że to duże i silne chłopisko, więc będzie po męsku: Robert :lol2:.

Ilona, nie ma reguły. Dopytaj jak jest w szpitalu który wybrałaś :)

Mnie Macia położyli na klacie na krótki czas, porem go zabrali, ale 1,5 godziny później dostałam go do cyca na sali pooperacyjnej, podpięta do jakiejś aparatury. I od rana następnego dnia dawali mi go co jakiś czas żeby possał :)

A po naturalnym to zupełnie inaczej niż było dawniej ;)

Tak, teraz na 40 minut (tak przynajmniej deklarują) dają dzieciaczka, pierwsze karmienie, itp. W szpitalu, który wybrałam, można zadecydować czy chce się mieć dziecko przy swoim łóżku, czy położna ma się nim zająć i przynosić do karmienia. Jak to wygląda po cesarce - nie wiem. Położna opowiadała, jak byliśmy z wizytą, ale nie za bardzo słuchałam, na pewno nie ma dziecka przy matce w pokoju, a jak to wygląda zaraz po porodzie - nie wiem.

Zgadzam się, Robert jest ładnie, ale te zdrobnienia :sick: Bobek i Bercik to już w ogóle miszcz :lol2:

Ja zawsze na imię patrzę pod kątem czy da się w miarę ładnie wołać na dziecko i będzie poważnie jako dorosły człowiek, właśnie dlatego nie uznaję Agnieszki, bo Agnieszka to dla dziecka :lol: bez obrazy :bye:

moim zdaniem dobrze, że ze dziecko można" oddać" na pierwszą dobę czy też pierwszą noc po porodzie, często kobiety po cc nie mają siły na opiekę nad dzieckiem, u mnie w szpitalu czy po cc czy po naturalnym dziecko dostawało sie po pierwszej nocy, jak ja urodziłam o 15 to dostałam dopiero rano, chyba ze matka chciała dziecko od razu, ale jesli nie ma siły to jest możliwość odpocząć i dostawać dziecko tylko na karmienie