Venus_m 03.04.2013 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Ale że Robuś? takie se przecież nie ja decydowałam Yokasiu przezorny zawsze ubezpieczony, ale to już nic nie zmieni. Najważniejsze, że jesteście zdrowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 03.04.2013 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Aniu , straszna ta historia . Mama mi opowiadała, że jak urodzę, to poczuję taką straszną pustkę, a ja jej na to: "Jaką pustkę? O czym Ty mówisz?", na co ona, że w brzuchu pusto, dziecko gdzieś na badaniach pokazali jej na sekundę, nawet nie mogła przytulić . Mam nadzieję, że szybko o tym zapomnisz . Venus, ale serio, ja się nie nabijam (bo tak to chyba odebrałaś ) - planujemy takie imię dla naszego malucha . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 03.04.2013 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Ja tam poczułam ulgę że już w końcu na świecie i w końcu wypchnięte ale rodziłam siłami natury bez znieczulenia wtedy chyba zmienia się punkt widzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 03.04.2013 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 o ! czego to ja się dowiedziałam. I jak będziecie na niego wołać? Robuś, Robulek? mnie czasem brakuje pomysłów, bo zawsze jakoś tak długo jednak nie da się ukryć że Roberty to fajne chłopaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 03.04.2013 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Ilona, nie ma reguły. Dopytaj jak jest w szpitalu który wybrałaś Mnie Macia położyli na klacie na krótki czas, porem go zabrali, ale 1,5 godziny później dostałam go do cyca na sali pooperacyjnej, podpięta do jakiejś aparatury. I od rana następnego dnia dawali mi go co jakiś czas żeby possał A po naturalnym to zupełnie inaczej niż było dawniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 03.04.2013 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 o ! czego to ja się dowiedziałam. I jak będziecie na niego wołać? Robuś, Robulek? mnie czasem brakuje pomysłów, bo zawsze jakoś tak długo jednak nie da się ukryć że Roberty to fajne chłopaki Robercik:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 03.04.2013 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 lub Bercik:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 03.04.2013 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Robercik znajomi wołają a mi szybciej de menrzu, no ale de menrzu!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 03.04.2013 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 o ! czego to ja się dowiedziałam. I jak będziecie na niego wołać? Robuś, Robulek? mnie czasem brakuje pomysłów, bo zawsze jakoś tak długo jednak nie da się ukryć że Roberty to fajne chłopaki Bobek albo Bobcio , ale do męża tak nie mów . Niemowlę to inna sprawa . Zresztą mąż twierdzi, że to duże i silne chłopisko, więc będzie po męsku: Robert . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 03.04.2013 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 "Robercik" to teściowa . Cała rodzina już wie, że "Robercik" nie wchodzi w grę, przynajmniej nie przy mnie . Jedni się stosują, inni zapominają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 03.04.2013 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 A mnie się Robert bez zdrobnień podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 03.04.2013 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Ilona, nie ma reguły. Dopytaj jak jest w szpitalu który wybrałaś Mnie Macia położyli na klacie na krótki czas, porem go zabrali, ale 1,5 godziny później dostałam go do cyca na sali pooperacyjnej, podpięta do jakiejś aparatury. I od rana następnego dnia dawali mi go co jakiś czas żeby possał A po naturalnym to zupełnie inaczej niż było dawniej Tak, teraz na 40 minut (tak przynajmniej deklarują) dają dzieciaczka, pierwsze karmienie, itp. W szpitalu, który wybrałam, można zadecydować czy chce się mieć dziecko przy swoim łóżku, czy położna ma się nim zająć i przynosić do karmienia. Jak to wygląda po cesarce - nie wiem. Położna opowiadała, jak byliśmy z wizytą, ale nie za bardzo słuchałam, na pewno nie ma dziecka przy matce w pokoju, a jak to wygląda zaraz po porodzie - nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 03.04.2013 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Zgadzam się, Robert jest ładnie, ale te zdrobnienia Bobek i Bercik to już w ogóle miszcz Ja zawsze na imię patrzę pod kątem czy da się w miarę ładnie wołać na dziecko i będzie poważnie jako dorosły człowiek, właśnie dlatego nie uznaję Agnieszki, bo Agnieszka to dla dziecka bez obrazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 03.04.2013 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 moim zdaniem dobrze, że ze dziecko można" oddać" na pierwszą dobę czy też pierwszą noc po porodzie, często kobiety po cc nie mają siły na opiekę nad dzieckiem, u mnie w szpitalu czy po cc czy po naturalnym dziecko dostawało sie po pierwszej nocy, jak ja urodziłam o 15 to dostałam dopiero rano, chyba ze matka chciała dziecko od razu, ale jesli nie ma siły to jest możliwość odpocząć i dostawać dziecko tylko na karmienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 03.04.2013 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Aniu, wycałuj Antosia porządnie . Dziewczyny, co Wy chcecie, miał być Borys , ale jak widać jest progres, cywilizujemy się z mężem (pod wpływem rodzinki ), więc proszę mi tu nie narzekać na imię Robert . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 03.04.2013 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 Moja koleżanka która urodziła jakieś 2 tyg temu ochrzciła Ksawier mnie się podoba Robert też mi się podoba, Borys już mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 03.04.2013 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 ktoś narzekał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 03.04.2013 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 ja nie cierpię imienia mojego męża, o nazwisku nie wspomnę ja zostałam przy swoim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 03.04.2013 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 za to uwielbiam imię swojego syna:D sama wybrałam:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 03.04.2013 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 pochwal się monż Dariusz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts