Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak urządzaliśmy mieszkanie w szeregowcu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wiecie o imionach to można pisać i pisać i zawsze się komuś nie spodoba albo będzie miał dziwne skojarzenia :lol2:

Ja bym chciała córkę Matyldę ale mąż się zarzeka że nigdy w życiu i trwa w tym 8 lat :lol:, 2 typ to Stefania, kiedy myślałam że się zgodził ostatnio powiedział: CO?! JULIA! ja mu dam :mad: :lol2:

syn: Wiktor, Szymon - dla mnie najbardziej dostojne :yes: ale dla mnie.

Ja bym chciała córkę Matyldę ale mąż się zarzeka że nigdy w życiu i trwa w tym 8 lat :lol:, 2 typ to Stefania, kiedy myślałam że się zgodził ostatnio powiedział: CO?! JULIA! ja mu dam :mad: :lol2:

U mnie tak jest z Olgą ...ja chcę a druga połówka nie ...zobaczymy jak będzi kiedyś trzeba decudować. A dla chłopca dawno temu podobało mi sie Kuba ale teraz jest za dużo do okoła Kubusiów :cool:

Tak, teraz na 40 minut (tak przynajmniej deklarują) dają dzieciaczka, pierwsze karmienie, itp. W szpitalu, który wybrałam, można zadecydować czy chce się mieć dziecko przy swoim łóżku, czy położna ma się nim zająć i przynosić do karmienia. Jak to wygląda po cesarce - nie wiem. Położna opowiadała, jak byliśmy z wizytą, ale nie za bardzo słuchałam, na pewno nie ma dziecka przy matce w pokoju, a jak to wygląda zaraz po porodzie - nie wiem.

Hmm... 40 minut? Z tego co pamiętam skóra do skóry 2 godziny teraz obowiązuje ;)

Ja żałuję, ze nie mogłam, ale cóż... natura nie wybiera...:(

Aniu, wycałuj Antosia porządnie :yes:.

Dziewczyny, co Wy chcecie, miał być Borys :cool:, ale jak widać jest progres, cywilizujemy się z mężem (pod wpływem rodzinki :stirthepot:), więc proszę mi tu nie narzekać na imię Robert :p.

A co kto chciał od Borysa?:eek:

Mój pierwsze imię ma takie se, a drugie to już w ogóle porażka - Andrzej :jawdrop::lol2:.

Teraz dzieciaki w szkole, jak chcą kogoś obrazić, to zamiast: "Ty głupku!" mówią: "Ty Andrzeju!" :rotfl:.

Nawet rodzina męża (poza rodzicami) śmieje się, że gorzej to ma już tylko Marian :lol2:.

A ty musisz powagę zachować jako opiekun.:lol2:

Kolega ma na drugie Jarosław.... :eek:

Jakoś tak nas śmieszy...:eek:

mój mąż to Grzegorz Szymonek , drugie to nazwisko:cool:, zawsze tłumaczę Szymonek jak mały Szymon:lol2::lol2::lol2:

a syn Partyk:D

:lol2:

Patryk dla mnie jest be.

Ale... no właśnie.. nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba:lol2:

Ja szukałam przede wszystkim rzadkiego imienia i to był mój priorytet, ale nie na tyle rzadkiego, żeby miało szokować.

Kubuś jest ładnie i Szymon też, ale jest ich teraz dużo wśród maluszków :yes:.

Stefania to imię mojej teściowej - też mi się podoba, ale ona szczerze go nie cierpi, no i wołają na nią w żarcie "Stefa", co już nie brzmi tak fajnie :no:.

A jeśli kiedyś będę miała dziewczynkę, to damy jej na imię Basia. Obydwoje z mężem w kwestii imion jesteśmy zgodni i to jest najważniejsze :D.

dokładnie :yes:

no właśnie Jakub ładne, ale takie częste :( nie wiedziałam że Szymonów tyle co Julek czy Lenek :eek: ale Szymon mi się podoba, tak ma na imię mój były prezes którego darzę dużym szacunkiem :cool:

Ilonko to może Konrad? :cool: albo Gniewosz Mściwosz? albo Wawrzyniec? Bałazy? a może Rościsław? popłynęłam? :lol: