Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak urządzaliśmy mieszkanie w szeregowcu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Koleżankę moja straszyli dużym dzidziusiem, jeszcze cukrzyca ciążowa , ona dośc postawna a maluch 62 cm i 3680 ;-)

a na ostatnim USG wyszło 4300:yes:

Mojej bratowej mówili, że dziecko będzie ważyć 4200, a mały ważył 3500.

Miał długie nogi i ręce po prostu, ale był chudziutki.

To chyba rodzinne, bo u mnie też lekarze mówią, że mały ma długie kości :), i że to lepiej, bo pewnie jest smukły i łatwo się wyślizgnie :lol2:.

To chyba fajnie, że częściej w tą stronę się mylą :yes:

Wybieram się do Ikei obejrzeć kolekcję Stockholm :cool:.

Wybieram się od dwóch dni co prawda i miałam na tym polu z mężem małe słowne przepychanki (on nie chce o tym słyszeć i straszy mnie, że chyba chcę w tej Ikei urodzić :eek:), ale dzisiaj siedzi w pracy do późna, więc może się nie zorientuje (o ile niczego nie kupię :lol2:).

Ilonko w Ikei jakby co dużo kanap i łóżek :lol2: Ale i publiczność duża, więc raczej Ci nie radzę tam rodzić ;)

Ciekawa jestem czy się sama wybrałaś no a jeśli tak to czy nic nie kupiłaś rzeczywiście :D

Ilonka moze daruj sobie ta IKEA bo masz jeszcze pare dni do terminu ;) przy pierwszej ciazy robilam dokladnie jak ty, najpierw sprzatanie calej chalupy (na szczescie mialam maluski metraz), mycie nowych szaf, a pozniej wizyta do ikea, po zakupach awantura z mezem o niewiadomoco a potem prosto na porodowke ;)

A ja w to usg i okreslanie wagi nie wierze...u mnie 2 razy sie pomylili - Łukaszek według ich ocen miał być spory - kilka dni przed porodem oceniali ze blisko 4kg a urodził się Okruszek 49cm, i niespełna 3kg, z Marysią identyczna sytuacja...ja miałam 2 identyczne ciąże, 2 identyczne porody (z tym wyjątkiem, że po pierwszym prawie 6 tygodni siedzieć nie mogłam:cool:), waga i wzrost dzieci identyczne, oboje urodzeni w weekend, jedno 0 14.56, drugie o 14.54, oboje urodzeni tydzień przed terminem:cool: a mówią, że nic 2 razy się nie zdarza....guzik prawda:lol2:

Yokasia na pocieszenie powiem Ci, że ja po urodzeniu Łukaszka siedzieć nie mogłam bardzo długo a moja przyjaciółka po cesarce tydzień pozniej zajmowała się swoim i moim maluchem:):yes:

Wybieram się do Ikei obejrzeć kolekcję Stockholm :cool:.

Wybieram się od dwóch dni co prawda i miałam na tym polu z mężem małe słowne przepychanki (on nie chce o tym słyszeć i straszy mnie, że chyba chcę w tej Ikei urodzić :eek:), ale dzisiaj siedzi w pracy do późna, więc może się nie zorientuje (o ile niczego nie kupię :lol2:).

Jedz.Mozesz juz spokojnie rodzic.A jak urodzisz w sklepie to moze dziecko kolekcje stokholm za darmo dostanie ;) Tylko z kombinezonem zimowym najgorzej ;)

Yokasia!Jak samopoczucie?

ja miałam 2 identyczne ciąże, 2 identyczne porody (z tym wyjątkiem, że po pierwszym prawie 6 tygodni siedzieć nie mogłam:cool:), waga i wzrost dzieci identyczne, oboje urodzeni w weekend, jedno 0 14.56, drugie o 14.54, oboje urodzeni tydzień przed terminem:cool: a mówią, że nic 2 razy się nie zdarza....guzik prawda:lol2:

Anetko, jesteś moją idolką :hug:

Zgadzam sie z Anetka na temat usg. Ja zaczelam rodzic 3 tygodnie przed terminem, w czasie usg chwile przed porodem (po odejsciu wod plodowych) lekarz stwierdzil ze Dzieciatko jest bardzo malutkie i bedzie potrzebowalo inkubatora. Synek urodzil sie pare godzin pozniej z waga 4kg:cool: lekarz byl w szoku, my tez :D ciesze sie ze to bylo szybciej, nie chce myslec ile by wazyl w terminie lub 2 tygodnie po terminie (tutaj tyle sie czeka i dopiero wywoluje porod).

Imie dostal malo popularne - Mieszko :) nam sie podoba ale wywoluje zdziwienie, a nawet byly pytania skad takie imie :lol2: co prawda musze tlumaczyc ze Mieszko to nie Michael :lol2: ale w szkole wszyscy nauczyli sie wymawiac poprawnie Mieszko:cool:

Jak kiedys bede miala coreczke to bedzie Tosia :cool:

Dziewczyny, nie byłam w końcu w Ikei i dobrze :yes:.

Od kilku dni chwyta mnie jakieś choróbsko, a wczoraj zaatakowało już porządnie :(.

Bardzo żałuję, że w święta odwiedziłam brata, bo u niego dwójka chorujących przedszkolaków :(, ale nie ma mi co współczuć, bo brat lojalnie ostrzegał :oops:, a ja i tak polazłam, więc mam teraz za swoje :cry:.

Nie jest jakoś strasznie, na razie przeziębienie bez temperatury, ale jestem dość osłabiona, w dodatku czuję w kościach, że powoli zbliżam się do mety i pewnie rozwiązanie będzie na dniach :(. W tym momencie nie miałabym siły na żadne akcje porodowe, bo wykańcza mnie kaszel, ale mam nadzieję, że dokuruję się przez weekend :yes:.

Anetko, Twoja historia jest niesamowita :eek: :lol2:.

Kasiu, a mój mąż długo zastanawiał się nad imieniem Mieszko :yes:, bo ma kolegę o tym imieniu i podobno równy gość ;) :yes:.

Reni, jaki kredens, chwal się szybko :popcorn:.

Ilonko

zdrówka życzę

znam kilku Robertów i każdy z nich to fajny i poczciwy chłop:yes:

co do wagi z USG nie ma się nia co sugerować bo wystarczy że lekarz źle przyłoży cyrkiel i dupa blada

u mnie chłopaki mieli ważyć ok 4,5 kg w ważyli 3800g ale po tygodniu obaj dociągnęli do 4,5 kg moj kręgosłup siadał:mad:

Yokasta

gratki

Antoś śliczny ma bardzo zgrabna główkę co sie rzadko zdarza u noworodków

choć jednym z plusów cc jest to iz dzieciaczek nie przeciska sie przez kanał rodny więc główkę ma fajna i kształtna bez wybroczyn ( przeważnie):yes:

Ja tez zaraz p cc miałam tak wewnętrzny żal do siebie że nie udało mi sie sn i takie tam to chyba normalka

ale p czasie minęło przy drugim juz w ogóle o tym nie myślałam

teraz sie bardzo ciesze że miałam 2 razy cc

ja po cc od razu śmigałam

kapałam i przewijałam

4n dni po cc strzeliłam sobie kilometrowy spacerek

Jedyne na co mogę narzekać to kręgosłup

u nas dzieciaczka przynoszą od razu po badaniach

nim mnie oporządzali młody juz był przy mnie i cycowa

Niby fajnie ale ja chciałm się przepasać to sie stresowałam że młodego zostawię bez opieki

Więc i tak źle i tak nie dobrze