reni1980 04.04.2013 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 ja byłam wczoraj w ikei:D kolekcja fajna acz droga, talerze po 99 zł za 2 szt to już V&B, kupiłam sobie piekne materiały i będę szyć nowe poszewki na poduchy, kolorowe:eek: moje mi się juz znudziły i kupiłam uchwyty do nowego kredensu, po 15 kwietnia idzie do malowania:wave: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 04.04.2013 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Koleżankę moja straszyli dużym dzidziusiem, jeszcze cukrzyca ciążowa , ona dośc postawna a maluch 62 cm i 3680 a na ostatnim USG wyszło 4300:yes: Mojej bratowej mówili, że dziecko będzie ważyć 4200, a mały ważył 3500. Miał długie nogi i ręce po prostu, ale był chudziutki. To chyba rodzinne, bo u mnie też lekarze mówią, że mały ma długie kości , i że to lepiej, bo pewnie jest smukły i łatwo się wyślizgnie . To chyba fajnie, że częściej w tą stronę się mylą Wybieram się do Ikei obejrzeć kolekcję Stockholm . Wybieram się od dwóch dni co prawda i miałam na tym polu z mężem małe słowne przepychanki (on nie chce o tym słyszeć i straszy mnie, że chyba chcę w tej Ikei urodzić ), ale dzisiaj siedzi w pracy do późna, więc może się nie zorientuje (o ile niczego nie kupię ). Ilonko w Ikei jakby co dużo kanap i łóżek Ale i publiczność duża, więc raczej Ci nie radzę tam rodzić Ciekawa jestem czy się sama wybrałaś no a jeśli tak to czy nic nie kupiłaś rzeczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 04.04.2013 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Ilonka Ja wiem ciąża nie choroba, ale na miejscu męża to ... no właśnie ciężarnej denerwować się nie powinno ale normalnie to bym dała popalić takiemu uparciuchowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 04.04.2013 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Ilonka moze daruj sobie ta IKEA bo masz jeszcze pare dni do terminu przy pierwszej ciazy robilam dokladnie jak ty, najpierw sprzatanie calej chalupy (na szczescie mialam maluski metraz), mycie nowych szaf, a pozniej wizyta do ikea, po zakupach awantura z mezem o niewiadomoco a potem prosto na porodowke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 04.04.2013 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 A ja w to usg i okreslanie wagi nie wierze...u mnie 2 razy sie pomylili - Łukaszek według ich ocen miał być spory - kilka dni przed porodem oceniali ze blisko 4kg a urodził się Okruszek 49cm, i niespełna 3kg, z Marysią identyczna sytuacja...ja miałam 2 identyczne ciąże, 2 identyczne porody (z tym wyjątkiem, że po pierwszym prawie 6 tygodni siedzieć nie mogłam:cool:), waga i wzrost dzieci identyczne, oboje urodzeni w weekend, jedno 0 14.56, drugie o 14.54, oboje urodzeni tydzień przed terminem:cool: a mówią, że nic 2 razy się nie zdarza....guzik prawda:lol2: Yokasia na pocieszenie powiem Ci, że ja po urodzeniu Łukaszka siedzieć nie mogłam bardzo długo a moja przyjaciółka po cesarce tydzień pozniej zajmowała się swoim i moim maluchem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gatitta 04.04.2013 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Wybieram się do Ikei obejrzeć kolekcję Stockholm . Wybieram się od dwóch dni co prawda i miałam na tym polu z mężem małe słowne przepychanki (on nie chce o tym słyszeć i straszy mnie, że chyba chcę w tej Ikei urodzić ), ale dzisiaj siedzi w pracy do późna, więc może się nie zorientuje (o ile niczego nie kupię ). Jedz.Mozesz juz spokojnie rodzic.A jak urodzisz w sklepie to moze dziecko kolekcje stokholm za darmo dostanie Tylko z kombinezonem zimowym najgorzej Yokasia!Jak samopoczucie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 04.04.2013 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 ja miałam 2 identyczne ciąże, 2 identyczne porody (z tym wyjątkiem, że po pierwszym prawie 6 tygodni siedzieć nie mogłam:cool:), waga i wzrost dzieci identyczne, oboje urodzeni w weekend, jedno 0 14.56, drugie o 14.54, oboje urodzeni tydzień przed terminem:cool: a mówią, że nic 2 razy się nie zdarza....guzik prawda:lol2: Anetko, jesteś moją idolką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719508754 04.04.2013 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Zgadzam sie z Anetka na temat usg. Ja zaczelam rodzic 3 tygodnie przed terminem, w czasie usg chwile przed porodem (po odejsciu wod plodowych) lekarz stwierdzil ze Dzieciatko jest bardzo malutkie i bedzie potrzebowalo inkubatora. Synek urodzil sie pare godzin pozniej z waga 4kg:cool: lekarz byl w szoku, my tez ciesze sie ze to bylo szybciej, nie chce myslec ile by wazyl w terminie lub 2 tygodnie po terminie (tutaj tyle sie czeka i dopiero wywoluje porod). Imie dostal malo popularne - Mieszko nam sie podoba ale wywoluje zdziwienie, a nawet byly pytania skad takie imie co prawda musze tlumaczyc ze Mieszko to nie Michael ale w szkole wszyscy nauczyli sie wymawiac poprawnie Mieszko:cool: Jak kiedys bede miala coreczke to bedzie Tosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 05.04.2013 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Anetko cóż za powtarzalność u Ciebie Wow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 05.04.2013 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Anetko cóż za powtarzalność u Ciebie Wow taaaakkkk ale trzeci raz juz próbowac nie zamierzam:lol2: Ilonko jak po wizycie w Ikea??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 05.04.2013 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 No właśnie Ilonko czemu się nie zameldowałaś po tej Ikei? Anetko szkoda, że tego nie sprawdzisz, bo 3x tak samo to już w ogóle nadawałoby się do opisania gdzieś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 05.04.2013 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 No właśnie Ilonko czemu się nie zameldowałaś po tej Ikei? Anetko szkoda, że tego nie sprawdzisz, bo 3x tak samo to już w ogóle nadawałoby się do opisania gdzieś czy nie sprawdzę to nie wiem ale na pewno nie planuję:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 05.04.2013 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Dziewczyny, nie byłam w końcu w Ikei i dobrze . Od kilku dni chwyta mnie jakieś choróbsko, a wczoraj zaatakowało już porządnie . Bardzo żałuję, że w święta odwiedziłam brata, bo u niego dwójka chorujących przedszkolaków , ale nie ma mi co współczuć, bo brat lojalnie ostrzegał , a ja i tak polazłam, więc mam teraz za swoje . Nie jest jakoś strasznie, na razie przeziębienie bez temperatury, ale jestem dość osłabiona, w dodatku czuję w kościach, że powoli zbliżam się do mety i pewnie rozwiązanie będzie na dniach . W tym momencie nie miałabym siły na żadne akcje porodowe, bo wykańcza mnie kaszel, ale mam nadzieję, że dokuruję się przez weekend . Anetko, Twoja historia jest niesamowita . Kasiu, a mój mąż długo zastanawiał się nad imieniem Mieszko , bo ma kolegę o tym imieniu i podobno równy gość . Reni, jaki kredens, chwal się szybko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 05.04.2013 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 To ja wszystkim kobitkom co juz po rozwiazaniu i tym przed-wszystkiego dobrego i duzo zdrowka i snu!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 05.04.2013 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Ilonko no ja z pół roku temu kupiłam kredens art deco, na pewno pamiętasz, teraz już wyczyszczony i pójdzie do malowania w końcu i zwolni moje miejsce w garażu, całą zimę parkowałam na podjeździe:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 05.04.2013 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Pamiętam, pamiętam . Zastanawiałam się, czy to ten, ale nie pamiętam, gdzie ma stanąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 05.04.2013 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Ilonko zdrówka życzę znam kilku Robertów i każdy z nich to fajny i poczciwy chłop:yes: co do wagi z USG nie ma się nia co sugerować bo wystarczy że lekarz źle przyłoży cyrkiel i dupa blada u mnie chłopaki mieli ważyć ok 4,5 kg w ważyli 3800g ale po tygodniu obaj dociągnęli do 4,5 kg moj kręgosłup siadał Yokasta gratki Antoś śliczny ma bardzo zgrabna główkę co sie rzadko zdarza u noworodków choć jednym z plusów cc jest to iz dzieciaczek nie przeciska sie przez kanał rodny więc główkę ma fajna i kształtna bez wybroczyn ( przeważnie) Ja tez zaraz p cc miałam tak wewnętrzny żal do siebie że nie udało mi sie sn i takie tam to chyba normalka ale p czasie minęło przy drugim juz w ogóle o tym nie myślałam teraz sie bardzo ciesze że miałam 2 razy cc ja po cc od razu śmigałam kapałam i przewijałam 4n dni po cc strzeliłam sobie kilometrowy spacerek Jedyne na co mogę narzekać to kręgosłup u nas dzieciaczka przynoszą od razu po badaniach nim mnie oporządzali młody juz był przy mnie i cycowa Niby fajnie ale ja chciałm się przepasać to sie stresowałam że młodego zostawię bez opieki Więc i tak źle i tak nie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 05.04.2013 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 tak to ten, ma stanąć pod schodami, bo miejsce się marnuje:D, a to juz jedyne wolne:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 05.04.2013 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Ilonko to kuruj się, bo faktycznie przeziębienie przy porodzie to musi być słabo reni ciekawa jestem tego Twojego kredensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 05.04.2013 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 Ilonko zdrówka:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts