Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak urządzaliśmy mieszkanie w szeregowcu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

o Yokasta :wiggle:

Pewnie jest tak jak piszecie :yes: też bym kochała każdy rozstęp jeżeli podchodziłabym tak do sprawy. Nie jeden rozstęp mam (biały) i jak pewnego razu pojawiło się ich sporo więcej to trudno.

Moja mama karmiła mnie i brata po roku ale piersi ma idealne, ja na szczęście mam w nią kształt ale jak będzie po odciąganiu czy karmieniu nie wiem ;) faktycznie chyba nie ma co sobie tym głowy zawracać.

Ilonkaaa :jawdrop: to już ? :wiggle:

Z tymi rozstępami to prawda; tzn, że genetycznie. Ja mimo 2 ciąż nie mam ani jednego ( kremy niby jakieś stosowałam albo spoooradycznie ;)

Za to mojemu mężowi wyskoczyły :eek:

Yokasta do figury wrócisz szybciej niż Ci się wydaję, tym bardziej jak karmisz piersią :) U mnie po 3 -4 tygodniach nie było widać, no oprócz piersi :lol2:

Jeśli chodzi o brzuch, to przy pierwszym też nie zwracałam uwagi na to czy i ile przytyję :)

A teraz bardziej się już obawiałam czy powrócę do formy :oops: Ale nie jest źle :)

Trzeba tylko ujędrnić troszkę ciałko przed wakacjami :D

Anetka porodu w wannie nie planowałam, miałam wejść na przed ostatnią fazę ;) Ale jak już weszłam, to przez bąbelki chyba akcja tak przyspieszyła, że już z niej nie wyszłam :D

Ja rodziłam obydwoje w naszym (jedynym) miejskim szpitalu, sale 2-3osobowe, poród w wannie, obecność męża, teraz i zzo - bezpłatne :cool:

Z pewnością nie traktowali mnie jak księżnej Kate :D Ale narzekać nie mogę :)

Szocik wspaniale z waszej strony :yes: na razie mam 2 chłopk. , nie wiem jak to się wszystko ułoży z budową, urządzaniem i finansami zwłaszcza :eek:

Ale podobne rozwiązanie jak u Was chodzi mi po głowie ;) Nad rodz. zastępczą też się zastanawiam? Ale wtedy trzeba by było z pracy zrezygnować...? A to raczej odpada.

Venus po pierwsze sama musisz być zdecydowana na TAK :yes:

A po drugie wszystko ma swoje plusy i minusy ;) Ja 1-go urodziłam mając 26, 2-go: 31lat,

najpierw studia-praca-staż- 1 dziecko- staż- 2dziecko, niby fajnie, bo wszystko zaplanowane, starszy jest już samodzielny a ja mogę się zająć młodszym ;)

Ale tak sobie myślę, że jak młodszy będzie szedł do komunii to u mniej już 40-ka na karku będzie :bash:

A moja siostra będąc w tym samym wieku synów będzie miała po 16,17lat! :eek:

Edytowane przez ida2

Anetko, zdjęcia tarasu :eek:.

U nas ciągle śnieg na nim zalega :lol2:. Pokażę, jak wprowadzimy zmiany, a będą w tym roku spore, o ile czas pozwoli :yes:.

Puf nie oglądałam, bo z samego rana miałam umówionego stolarza, zobaczymy co tam wymyśli i ile się nie da zrobić z tego, co mu przedstawiłam w swojej wizji zabudowy schodów i pralki :).

Ja zawsze miałam duże ciśnienie na dziecko (silny instynkt), ale ostatecznie zdecydowałam się na ciążę późno i ciągle się zastanawiam, czy to nie za wcześnie przypadkiem :lol2:.

Co do brzuszka Venus, to nie przez cesarkę tak wyglądają na tych zdjęciach, ale przez nadmiar kilogramów nabytych w ciąży. To nie szycie, tylko nadmiar skóry :yes:. Ja na początku ciąży widziałam w jakimś głupim programie na TVN-ie brzuch bardzo młodej dziewczyny po ciąży (robiła sobie plastykę brzucha) i z rykiem do mamy pobiegłam, czy rzeczywiście tak się potem wygląda :lol2: - to jakaś masakra była, ale moim zdaniem kobieta zaniedbała się zarówno w ciąży jak i przed.

Moje oboje po 30 urodzone, mój zegar biologiczny się odezwał dopiero po 30 urodzinach jak sobie bilans zysków i strat zrobiłam:lol2::lol2::lol2: To , że miałam identyczne ciąże i identyczne porody juz wiecie, w obu ciążach przytyłam po 18 kg - 10 kg każda z nas traci na wyjściu ze szpitala bo tyle warzy dziecko, wody, łożysko, dodatkowa krew itd. z resztą musimy uporać się same . Moja 2 cycusiowa i po pierwszym dziecku po 3 miesiącach miałam wagę wyjściową , teraz po 2 latach mam wciąz 8 za dużo....

Ilonka Ty nas oszczędz Kochana i melduj się czasem, żeby nam ręce od zaciskania kciuków nie poodpadały:hug:

Aniu a Pokażesz Antosia???:hug:

Anetko, te 10 kg to chyba zależy od tego, ile kobiecina ma wody w organizmie, ja w ogóle nie spuchłam, więc pewnie stracę mniej niż 10 kg, bo to by oznaczało, że wyjdę ze szpitala lżejsza niż przed ciążą :lol2: - a na pewno nie, bo widzę po sobie, że nie tylko w brzuszku przytyłam (mam szersze biodra i masywniejsze uda :yes:). Pewnie ze dwa kilo będzie na plusie :yes: no i ciekawe jak tam brzuszek :cool:.

Ilona Agata - dołączam do Twojego wątku - to szczególny zaszczyt w takim momencie! :) Oprócz tego, że 3mam kciuki za powodzenie akcji :yes: też jestem w temacie - przekroczyłam właśnie pólmetek ciąży. Swoją drogą niezła dyskusja się tu wywiązała :cool:

Też czytałam o 7 "ustawowych" kilogramach w ciąży: dziecko + woda zgromadzona w ciele + 1 litr krwi + waga łożyska + waga wód płodowych - choć to pewnie dla każdego organizmu +/- wypada, podobnie jak rozstępy, samopoczucie, czy chęci do rozmnażania się :p Na tym to polega, że każdy jest inny - więc ma inaczej - ale fajne jest to, że można się tu zebrać i sobie o tym pogadać :stirthepot:

Jestem już po jednej cesarce i pierwsze słyszę, żeby odzyskiwanie figury po porodzie różnicował sposób rodzenia. Myślę, że bardziej samo ciało Mamusi :p

I jeszcze wątek - "Zdążyć przed 30..." Szukam kogoś kto pobije mój rekord - termin porodu mam na 15.08, a trzydziestkę 09.09 :p

Również będę wyczekiwać informacji o zakończeniu 40 tygodniowego maratonu :) pozdrawiam i kibicuję :wave: